четвер, 2 травня 2024 г.

Україна досі не запровадила санкції проти 12 проросійських політиків, - ЗМІ

Україна досі не запровадила санкції проти 12 проросійських політиків, - ЗМІ

12 проросійських політиків та топпосадовців часів Януковича, включно з підозрюваним у держзраді Олександром Дубінським, вже тривалий час перебувають під санкціями США. Втім, за даними аналітиків, вони досі не потрапили під санкції в Україні.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє проєкт Trap Aggressor аналітичного центру StateWatch з посиланням на моніторинг рішень органів влади США.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що ще 11 січня 2021 року щодо Олександра Дубінського санкції запровадили Сполучені Штати Америки. Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США вжило додаткових заходів проти семи осіб і чотирьох організацій, пов’язаних з російським агентом Андрієм Деркачем, донедавна народним депутатом. Такий крок у американському відомстві пояснили тим, що екс-прокурор Костянтин Кулик, екс-депутат Олександр Онищенко, їх поплічник Андрій Теліженко та народний депутат Олександр Дубінський публічно виступали або пов’язували себе з Деркачем, поширювали та просували необґрунтовані звинувачення у корупції щодо одного з кандидатів у президенти США. Ці зусилля підтримували спроби Деркача вплинути на результати виборів в США у 2020 році на користь інтересів Кремля.

Читайте: СБУ викрила агентурну мережу гру рф, до якої входив нардеп Андрій Деркач 

Але в Україні серед означених осіб санкції були запроваджені щодо Андрія Теліженка у 2021 році терміном на три роки та проти самого Андрія Деркача (санкції України від 2023 року).

"Всі решта та згаданий Дубінський досі не під санкціями", – повідомляє видання.

До сьогодні в українських санкційних списках немає і топ-посадовців часів Януковича та інших політичних діячів із проросійського табору, які вже тривалий час перебувають під санкціями США. Зокрема, мова йде про Андрія Портнова, Олега Волошина, Сергія Арбузова, Раїси Богатирьової, Едуарда Ставицького, Володимира Олійника, Андрія Клюєва та Володимира Сівковича. Останніх двох ДБР в рамках так званої “справи Кулініча” про держзраду в СБУ підозрює у створенні до повномасштабного вторгнення “політичного офісу” за завданням ФСБ для контролю за діяльністю впливових українських політиків, високопосадовців та правоохоронців”.

Читайте: Мінфін США вніс до списків санкцій нардепів Деркача та Дубинського, екс-нардепа Онищенка та екс-співробітника Генпрокуратури Кулика

Навесні цього року президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні наполягав, що санкційний тиск – це самозахист світу від будь-яких агресій.

 “Усі українські санкції синхронізуємо із санкціями глобальними, це неминучий процес. Дякую всім у міжнародних інституціях та у державах-партнерах, хто працює разом із нами, з урядовцями, з РНБО, спецслужбовцями, з нашим Офісом”, – заявив тоді Зеленський.

Читайте: Рада позбавила мандатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Ріната Кузьміна та Андрія Аксьонова

Загалом, за останні чотири місяці лише одне рішення РНБО було введене в дію Указом Президента України від 7 листопада 2023 року.

"В ньому перераховані 9 іноземних компаній, проте жодної особи. Хоча до того часу рішення про персональні санкції, застосовані до фізичних осіб, запроваджувалися в Україні щомісяця на регулярній основі", – повідомляє видання.

Нагадаємо, у листопаді 2023 р. СБУ оголосила підозру про державну зраду народному депутату Олександру Дубінському. Як писала KВ, суд обрав запобіжний захід нардепу – тримання під вартою.

Читайте: Нардеп Дубінський отримав від СБУ підозру у держзраді (фото)  

Раніше Trap Aggressor звертався в СБУ з питанням, чи були ініційовані санкції проти Андрія Портнова, але у відомстві не дали прямої відповіді.

Довідка: Проєкт Trap Aggressor аналітичного центру StateWatch займається моніторингом результатів санкцій та конфіскацій активів, що перебувають у власності посіпак Кремля.

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, війна, підозра, сша, новини світу, арешт, санкції, державна зрада, олександр дубінський, андрій портнов, політики, володимир сівкович, андрій деркач володимир зеленський, андрій клюєва

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій