неділя, 28 квітня 2024 г.

Нардеп Дубінський отримав від СБУ підозру у держзраді (фото)

Нардеп Дубінський отримав від СБУ підозру у держзраді (фото)

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР) Генеральний прокурор України повідомив про підозру у державній зраді народному депутату Олександру Дубінському (на фото; позафракційний, 96 округ Київщини, обраний від "Слуги народу"). За матеріалами слідства, Дубінський мав позивний “Буратіно” і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії. Завданням організації було розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби СБУ. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь рф. За матеріалами слідства, він мав позивний “Буратіно” і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру)", - йдеться в повдіомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В СБУ повідомляють, що основним завданням цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф. За наявними даними, фінансування мережі сягало понад 10 млн доларів.

“У межах досудового розслідування задокументовано, що фігурант поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році. Для “розгону” проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях”, – додають в СБУ. 

Також встановлено, що злочинна організація була створена заступником начальника російського гру Володимиром Алєксєєвим як агентурна мережа, що діяла в столиці України. Операційним керівництвом ворожої групи з території рф займався його заступник – Олексій Савін.

“За даними слідства, крім народного депутата до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення рф втік за кордон. Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний “Птичка” і наразі переховується від правосуддя за кордоном. Під час проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим “обґрунтуванням” фейків на користь кремля”, – зазначають в СБУ. 

Читайте: Правоохоронці завершили слідство стосовно підозрюваного в держзраді екснардепа Деркача 

Крім того, в СБУ додають, що підривну діяльність злочинної організації у Києві координував експомічник Деркача, колишній співробітник гру часів срср Ігор Колєсніков, який за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за держану зраду.

Наразі, на підставі зібраних доказів, Генеральний прокурор України повідомив учаснику злочинної організації – народному депутату – про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

  •  ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського гру Алєксєєву та Савіну, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам рф: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику.

“Вирішується питання про обрання чинному народному депутату запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна”, – підсумовують в СБУ. 

Зазначимо, що мова йде про народного депутата Олександра Дубінського, в якого сьогодні СБУ та ДБР проводили обшуки. 

Читайте: Правоохоронці знов проводять обшуки у нардепа Дубінського, – ЗМІ 

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо народного депутата Олександра Дубінського (позафракційний, 96 округ Київщини, обраний від "Слуги народу"), який підозрюється у службовому підробленні. За даними слідства, нардеп вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких виїхав за кордон.

Читайте: Обласному нардепу-мажоритарнику Дубінському оголосили підозру в службовому підробленні

3 листопада  2023 року СБУ та ДБР оголосили народному депутату Олександру Дубінському ще одну підозру. Цього разу йшлося про організацію схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон. За даними правоохоронців, нардеп нелегально переправив до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. Згодом суд відправив нардепа під цілодобовий домашній арешт.

Читайте: Нардепу Дубінському оголосили про підозру в організації схеми для виїзду ухилянтів

Крім того, Дубінський отримав від НАЗК протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Мова йде про надсилання депутатських запитів до  ДБР та МОЗ, “у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес”.

Читайте: Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію, – ДБР

Фото: СБУ

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, нардеп, ДБР, кримінальне провадження, олександр дубінський, андрій деркач, ігор колєсніков, костянтин кулик

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій