четвер, 28 березня 2024 г.

СБУ викрила агентурну мережу гру рф, до якої входив нардеп Андрій Деркач (відео)

СБУ викрила агентурну мережу гру рф, до якої входив нардеп Андрій Деркач (відео)

Служба безпеки України (СБУ) викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу рф (відомого як ГРУ), котра повинна була допомагати ворогу в захопленні України. До мережі входив народний депутат Андрій Деркач (на фото), який, за даними слідства, курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.

Про це KВ стало відомо з повідомлення СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Наразі за ініціативи СБУ стосовно народного депутата Генеральним прокурором розпочато досудове розслідування”, – йдеться у повідомленні.

В Службі безпеки кажуть, що “оперативна розробка мережі велася давно, але остаточно Спецслужба нейтралізувала її на початку війни, затримавши колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова. Власне, він, являючись негласним співробітником ГУ ГШ рф із позивним “Ветеран”, був зв’язківцем і фінансовим кур’єром між спецслужбами рф і Деркачем”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“За словами Колеснікова, Деркач був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало вище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алєксєєв. Нардеп, зокрема, отримував кошти від ГУ ГШ рф для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України. На реалізацію своїх планів ГРУ виділяло по 3-4 мільйони доларів США раз на кілька місяців. Як свідчать матеріали слідства, значна частина цих коштів осіла в кишенях Деркача”, – мовиться у релізі СБУ.

Читайте: У жены нардепа Деркача могут забрать землю возле Вокзальной площади

Повідомляється, що “Сам Колєсніков після затримання пішов на угоду зі звинуваченням і дав багато цікавих свідчень. У травні суд вже оголосив йому вирок за державну зраду. Відтак він розповів деталі діяльності мережі та відведену їй роль у підготовці до повномасштабної війни”.

За словами зрадника, під час входження російських військ приватні охоронні компанії повинні були забезпечувати проходження техніки, сідати на броню з російськими прапорами, і таким чином “забезпечувати мирний вхід у міста”, а при захопленні столиці ГРУ планувало використовувати дві бригади спецназу і сили спецоперацій, які мали зайти з території Білорусі. Звідти – швидко просунутися до Києва, захопити урядовий квартал і зібрати віче у Верховній Раді, яке б проголосувало за створення нового “уряду”. 


Як інформувала KВ, у січні 2021 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) “вжило додаткових заходів” (тобто, санкцій) проти семи фізичних та чотирьох організацій, “які є частиною пов'язаної з Росією мережі зовнішнього впливу, пов'язаної з Андрієм Деркачем”.

У релізі Мінфіну США вказувалося, що нардеп-мажоритарник у Раді IX скликання Андрій Деркач (позафракційний, 159 округ, Сумська обл.) є “російським агентом”, який разом зі своїми соратниками з 2019 року використовував ЗМІ, соціальні мережі та впливових осіб у США “для поширення тих, що вводить в оману та не є обгрунтовані звинувачень у тому, що нинішні та колишні офіційні особи США причетні до корупції, відмивання грошей та незаконного політичного впливу в Україні”.

Читайте: Окружение нардепа Андрея Деркача получило 42 га в киевской Конча-Заспе

Зазначимо, що коли у квітні 2021 року Верховна Рада призначала новим міністром енергетики Германа Галущенка (очолює міністерство і зараз), парламентська опозиція була різко проти цього призначення, називаючи Галущенка стовідсотковою "людиною Андрія Деркача", яка діяла на постах в "Енергоатомі" у російських інтересах.

Додамо, що Деркач був активним членом Української православної церкви (МП) та послідовно виступав проти отримання автокефалії українським православ’ям, відстоюючи підпорядкування церкви Московському патріархатові. Ще 2004 року Деркач був єдиним політиком, який був присутній під час чаювання президента рф путіна у нині покійного митрополита Володимира (Сабодана) в Києво-Печерській лаврі. 

Читайте: Минфин США внес в санкционные списки нардепов Деркача и Дубинского, экс-нардепа Онищенко и экс-сотрудника Генпрокуратуры Кулика

Фото: “Цензор”

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, новини київщини, війна, сбу, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, служба безпеки україни, державна зрада, андрій деркач, деркач зрадник

четвер, 28 березня 2024 г.
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
10:44
Рада оборони Києва ухвалила низку рішень з посилення заходів безпеки
Календар подій