субота, 27 квітня 2024 г.

Засідання Київради 05.10.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 05.10.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 5 жовтня, на 11:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 213 проєктів рішень, більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Зокрема, міська влада може дозволити відведення ділянки на вул. Набережно-Хрещатицькій, 13-15, на якій розташована 201-річна будівля, в оренду ТОВ “ТРК Інвест” під комерційну забудову. Серед іншого, народні обранці можуть нарешті затвердити Порядок проведення електронних консультацій з громадськістю і погодити добудову за бюджетні кошти скандально відомого ЖК “Forest”, до якого вже дуже давно планується переселити мешканців “будинку-вбивці” на вул. Мілютенка, 23-А.

Про те, що 5 жовтня 2023 року о 11:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:


Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №873 від 25 вересня 2023 року.

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 213 проєктів рішень. Вони вже згруповані у три розділи ("Загальні питання", "Питання власності" та "Питання містобудування та землекористування"), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 64 проєкти рішень – щодо “затвердження технічних документацій по інвентаризації земель”;

  • 34 проєкти рішень – щодо “передачі земельних ділянок для інших потреб”;

  • 15 проєктів рішень – щодо “питань власності та регуляторної політики”;

  • 11 проєктів рішень – щодо “надання дозволів на розробку проєктів землеустрою для інших потреб”;

  • 10 проєктів рішень – щодо “поновлення договорів оренди земельних ділянок”;

  • 9 проєктів рішень -  щодо “продажу земельних ділянок і надання дозволу на проведення їх експертної грошової оцінки” тощо.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться

Серед іншого, сьогодні депутатський корпус може повторно розглянути питання щодо затвердження Порядку проведення електронних консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації міських політик. Нагадаємо, відповідний проєкт рішення не набрав необхідної кількості голосів під час пленарного засідання, яке відбулося 31 серпня 2023 року. Як повідомляла KВ, вказаний інструмент, який планується впровадити у застосунку “Київ цифровий”, теоретично має допомогти столичній владі дізнаватися думку киян щодо стратегічних напрямів розвитку міста. Однією з причин того, що міськрада досі не прийняла дане рішення, стало обурення депутатів з приводу того, що їм не дозволили бути ініціаторами таких обговорень. 

Читайте: У Київраді не знайшлося голосів для впровадження “електронних консультацій”

Також Київрада сьогодні може погодити добудову скандально відомого житлового комплексу (ЖК) “Forest” на перетині вул. Мілютенка та вул. Шолом-Алейхема за рахунок міського бюджету. Така ініціатива пояснюється тим, що в умовах війни, через здорожчання будматеріалів та неплатоспроможність українців, у замовника будівництва – КП “Спецжитлофонд” – відсутні фінансові ресурси для завершення даного проєкту. У відповідному проєкті рішення не зазначено, скільки коштів потрібно виділити на ці роботи – столична мерія ще повинна здійснити остаточні розрахунки. При цьому, в документі вказано, що саме від того, чи буде добудовано цей комплекс, залежить доля у тому числі мешканців гуртожитку на вул. Мілютенка, 23-А – т.зв. “будинку-вбивці”, у якому було зафіксовано наявність близько чотирьох десятків видів грибків, що є причиною низки хвороб у людей, у тому числі астми і раку легень. 

Читайте: Порушення і затримки: як столична влада будує ЖК “Forest” для мешканців “гуртожитку-вбивці”

Вистачає в порядку денному і резонансних земельних питань. Зокрема, сьогодні столична міськрада може погодити передачу в оренду ТОВ “ТРК Інвест” ділянки площею 0,355 га на вул. Набережно-Хрещатицькій, 13-15 під комерційну забудову – в тому числі для зведення офісів. Як повідомляла КВ, проти цього землевідводу публічно виступає керівництво Департаменту охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації (КМДА). Зокрема, раніше чиновники вказували те, що потенційний орендар може знищити розташовану на ділянці 201-річну будівлю, на яку наразі тільки готується документація щодо надання статусу пам'ятки. Крім того, в столичній мерії зазначали, що ця територія входить в межі Державного історико-архітектурного заповідника “Стародавній Київ”, де в теорії мають бути мінімізовані будь-які містобудівні перетворення.

Читайте: У Київраді збираються погодити будівництво офісів на місці двохсотрічних споруд 

Також сьогодні Київрада може прийняти рішення про передачу земельної ділянки площею 0,31 га на вул. Михайлівській,18, 18-В в оренду ТОВ “Столиця”. Дана компанія на папері планує отримати землю для обслуговування своїх будівель, серед яких – об'єкт культурної спадщини "Садиба міська" (була зведена в XIX столітті). Відповідний проєкт рішення вже розглядався депутатським корпусом на пленарному засіданні 20 червня 2023 року, але тоді для його затвердження не вистачило голосів. Однією з причин тоді стало те, що у КМДА навіть не змогли пояснити депутатам, чи уклав власник цієї споруди охоронний договір на неї. Крім того, раніше проти даного землевідводу виступали представники громадськості, на думку яких ділянка насправді буде використана для нової забудови. Нагадаємо, одним із співвласників ТОВ “Столиця” є Іван Молчанов – син одіозної  забудовниці Владислави Молчанової, яку раніше називали “фінансовою доноркою” київського офісу партії Юлії Тимошенко.

Читайте: Беззахисна історія: КМДА та “Батьківщина” хочуть передати землю під садибою XIX століття компанії із орбіти забудовниці Молчанової 

Зазначимо, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. При цьому, станом на вечір 4 жовтня на сайті столичної міськради не було зазначено, які проєкти рішень народні обранці планують розглянути у порядку невідкладності (термінові питання, що затверджуються за спрощеною процедурою. – KВ). Цілком можливо, що такі проєкти рішень взагалі не будуть опубліковані до їхнього розгліду, як це буває останнім часом.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, бюджет, кп, київрада, Віталій Кличко, будівництво, тов, жк, забудова, пленарне засідання, земельне питання, київ цифровий, бюджетні кошти, спецжитлофонд, кп спецжитлофонд, жк форест, жк forest, е-консультації, тов столиця, електронні консультації, трк інвест, тов трек інвест

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій