четвер, 2 травня 2024 г.

У Київраді “передумали” звільняти Валентину Гінзбург

У Київраді “передумали” звільняти Валентину Гінзбург

Столична міськрада нарешті затвердила попередній звіт своєї тимчасової контрольної комісії (ТКК) з питань перевірки видатків бюджету під час війни. Згідно з цим рішенням, депутати, зокрема, прийняли до відома низку фактів порушень у роботі деяких структурних підрозділів мерії та підзвітних їй комунальних закладів, а також продовжила термін роботи ТКК ще на один рік. При цьому, Київрада виключила зі звіту рекомендацію щодо звільнення низки посадовців, які можуть бути причетними до вказаних “гріхів” – серед іншого, це стосується директорки Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентини Гінзбург (на фото) та керівника КНП “Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни” Бориса Борисова.

Як стало відомо, під час сьогоднішнього засідання Київради депутатський корпус затвердив попередній звіт ТКК Київради з питань перевірки видатків бюджету Києва під час дії правового режиму воєнного стану (проєкт рішення №08/231-1201/ПР від 28 вересня 2023 року).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб'єктами подання цього документу виступила група депутатів, які входять до складу вищезгаданої комісії.

Згідно з прийнятим рішенням, Київрада взяла до відома виявлені факти порушень у роботі низки структурних підрозділів столичної мерії та підзвітних їй комунальних закладів. Зокрема, йдеться про кричущі порушення при здійсненні ремонтних робіт в КНП “Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни”, ненадання інформації на запити ТКК Департаментом охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації (КМДА) тощо. Крім того, депутатський корпус продовжив термін роботи даної ТКК ще на один рік та виніс 8 доручень та рекомендацій. 

Підготовка попереднього висновку була пов'язана у тому числі з тим, щоб столична влада могла планувати бюджетні витрати на 2024 рік саме з урахуванням вже виявлених недоліків та зловживань в роботі чиновників, а сама перевірка, мовляв, повинна тривати і далі.

Варто зазначити, що, за пропозицією комісії з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції, Київрада виключила з попереднього звіту відразу три рекомендації щодо кадрових питань. Так, ТКК пропонувала міському голові Віталію Кличку звільнити директорку Департаменту охорони здоров'я Валентину Гінзбург та керівника КНП “Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни” Бориса Борисова, але до кінцевого варіанту даного рішення ці рекомендації не увійшли.

Читайте: У Київраді викрили масштабні порушення в закупівлях Департаменту охорони здоров'я КМДА

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляла KВ, рішення про створення ТКК з питань перевірки видатків бюджету Києва під час дії правового режиму воєнного стану було прийнято міськрадою на засіданні 13 липня 2023 року. 

Даний орган, зокрема, повинен перевіряти передумови публічних закупівель, обґрунтування предмета закупівлі, розмір бюджетного призначення та очікувану вартість закупівлі. За результатами перевірки ця комісія повинна надати Київраді пропозиції “щодо мінімізації корупційних ризиків у процесі проведення публічних закупівель та коригування пріоритетності витрат з міського бюджету Києва під час війни”. Очолила ТКК депутатка із фракції “Голос” Зоя Ярош, а крім неї до складу даної комісії увійшли 7 депутатів міськради з різних фракцій. Початковим оішенням про створення цієї комісії передбачено, що даний орган буде працювати протягом шести місяців.

Читайте: У Київраді перевірять обгрунтованість видатків з міського бюджету під час воєнного стану

Нагадаємо також, що Київрада раніше вже обговорювала попередній звіт по роботі вказаної ТКК на своїх пленарних засіданнях. Наприклад, 5 жовтня 2023 року низка депутатів відмовлялися ухвалювати питання щодо фінансування медичної сфери столиці за рахунок бюджету Києва, допоки в ній не буде наведено ладу – тобто, допоки міськрада не затвердить вищевказаний документ, а мер Віталій Кличко не звільнить Валентину Гінзбург. Але тоді все завершилося лише бурхливими розмовами.

Читайте: Мільярди на медицину: у Київраді прийняли нову програму і висунули вимогу щодо відставки Гінзбург

Фото: КМДА

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, Віталій Кличко, валентина гінзбург, зоя ярош

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій