четвер, 2 травня 2024 г.

Засідання Київради 09.11.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 09.11.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 9 листопада, на 9:30 заплановане чергове засідання Київради – продовження “пленарки”, яка розпочалася минулого четверга, 2 листопада. Депутатам, серед іншого, треба затвердити попередній звіт ТКК з питань перевірки використання бюджетних коштів під час війни, яким, зокрема, пропонується звільнити очільницю Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентину Гінзбург. Крім того, міськрада планує назвати сквер у Печерському районі на честь Дмитра “ДаВінчі” Коцюбайла, а також прийняти рішення щодо фактичного блокування роботи в Київраді тих депутатів, які були обрані від забороненої проросійської партії “ОПЗЖ”. 

Про те, що 9 листопада 2023 року о 9:30 відбудеться продовження чергового пленарне засідання Київради, яке почалося 2 листопада, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради чи тут:


Нагадаємо, дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №1025 від 20 жовтня 2023 року. До початкового варіанту порядку денного цієї “пленарки” увійшло 141 проєкт рішень, згрупованих у три розділи ("Загальні питання", "Питання власності" та "Питання містобудування та землекористування"). Разом з тим, вже під час засідання депутатський корпус вніс до порядку денного низку питань у порядку невідкладності. 

Усього під час першої частини “пленарки” депутати розглянули трохи більше двох десятків питань – переважно проєктів рішень, що стосуються земельних відносин, а також декілька звернень. Серед іншого, Київрада звернулася до Верховної Ради з проханням розв'язати на законодавчому рівні питання діяльності депутатів, обраних від забороненої партії “ОПЗЖ”, в органах місцевого самоврядування та парламенті. Разом з тим, на сьогоднішній частині засідання може бути прийнято проміжне рішення по вказаній ініціативі – затвердити відразу два проєкти, якими передбачено фактично повне блокування роботи обранців від згаданої вище політичної сили у Київраді.

Читайте: Заборона на мандат: чи зважаться нарешті в Київраді позбавити повноважень депутатів від “ОПЗЖ”

Також депутатський корпус нарешті може погодити попередній звіт ТКК з питань перевірки видатків бюджету Києва під час війни (створена у липні 2023-го). Зокрема, цим документом фактично пропонується прийняти до відома, які фінансові порушення допустили різні структурні підрозділи Київської міськдержадміністрації (КМДА) та підзвітні їй комунальні заклади за останні півтора року, а також погодити проміжний план дій щодо недопущення таких порушень у майбутньому. Серед іншого, згідно зі звітом, комісія запропонувала звільнити директорку Департамента охорони здоров'я КМДА Валентину Гінзбург у зв'язку з фактами можливих зловживань з боку керівників столичних лікарень при проведенні ремонтних робіт. Як повідомляла КВ, дане питання у Київраді планували розглянути ще на минулому пленарному засіданні 5 жовтня, але тоді воно не було винесено до сесійної зали.

Читайте: Мільярди на медицину: у Київраді прийняли нову програму і висунули вимогу щодо відставки Гінзбург

Серед іншого, столична міськрада може і перезатвердити статут КП “Київтеплоенерго”, яке цьогоріч опинилося в епіцентрі гучного скандалу після перевірки Держаудитслужби. Однією з головних змін має стати збільшення розміру статутного капіталу вказаного підприємства – з 2,3 млрд гривень, які прописані в діючій редакції статуту, до 5,3 млрд гривень. Значну частину цих коштів Київрада вже де-факто виділила “Київтеплоенерго”, адже протягом останніх двох років депутатський корпус прийняв відразу декілька рішень щодо збільшення “статутки”. Вони, зокрема, були продиктовані необхідністю “вирішення нагальних питань у сферах теплогенерації та теплопостачання”, а також “недопущення підвищення тарифів на тепло для мешканців столиці”.

Читайте: У “Київтеплоенерго” вирішили приховати результати державної перевірки та уникнути відповідальності

Крім того, столична міськрада планує надати назву скверу в межах вулиць Омельяновича-Павленка, Григорія Царика та Миколи Гайцана в Печерському районі столиці -  на честь українського військового Дмитра “ДаВінчі” Коцюбайла. Нагадаємо, він загинув 7 березня 2023 року в боях за місто Бахмут Донецької області. Про таке увічнення його пам'яті клопотала столична громадськість – зважаючи на заслуги Дмитра Коцюбайла перед Україною.

Читайте: Загинув доброволець “Правого сектору” та Герой України Дмитро Коцюбайло за позивним “Да Вінчі”

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, пленарне засідання, земельне питання, валентина гінзбург, тимчасова контрольна комісія, ткк

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій