середа, 1 травня 2024 г.

У Київраді викрили масштабні порушення в закупівлях Департаменту охорони здоров'я КМДА

У Київраді викрили масштабні порушення в закупівлях Департаменту охорони здоров'я КМДА

Тимчасова контрольна комісія (ТКК) Київради з питань перевірки видатків бюджету Києва під час війни виявила багатомільйонні порушення в сфері закупівель Департамента охорони здоров'я КМДА. Зловживання виявилися настільки кричущими, що предствники шести фракції міської ради одноголосно вимагають звільнити з посади директорку зазначеного департаменту Валентину Гінзбург. Це питання не було внесено на розгляд сьогоднішнього пленарного засідання Київради тільки тому, що його, через відсутність кворуму, не встигла 4 жовтня розглянути регламентна комісія. 

Про це, як передає кореспондент KВ, під час сьогоднішнього засідання Київради заявила депутатка від фракції “Голос” Зоя Ярош (на фото, голова вказаної ТКК міськради).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як проінформувала голова ТКК Київради з питань перевірки видатків бюджету міста Києва під час дії воєнного стану, під час перевірки Департаменту охорони здоров'я КМДА було виявлено чисельні порушення та зловживання, які вимагають негайного реагування.

Ярош зауважила, що цьогоріч на здійснення капітальних ремонтів Департаменту охорони здоров'я було виділено 1,8 млрд гривень видатків. Левову частину цих коштів, за її словами, було розподілено на КНП “Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни”, де вже встигли провести тендерів на понад 1 млрд гривень. Зокрема, з них понад 504 млн мали піти на ремонт фасаду, покрівлі та заміну вікон, де один квадратний метр фасаду коштує 10 тис. гривень. Інші ремонти поверхів, з четвертого по 11, обійтися приблизно по 72 млн кожен. На черзі тендери ще на чотири поверхи і сума, мовляв, зросте приблизно ще на 300 млн. 

“15 вересня ми приїхали до госпіталю на виїзне засідання і виявили, що роботи по тендеру на 504 мільйони вже ведуться: вікна замінені, покрівля частково зроблена – і це без підписаного договору, без затвердження проектної документації, без дозволу на початок будівельних робіт. Це – порушення містобудівного законодавства і законодавства про публічні закупівлі. Отримавши документи, ми виявили, що аналогічні порушення по кожному з проведених тендерів. Всі виявлені порушення були настільки кричущими, що ми – представники всіх шести фракції – одноголосно підтримали попередній звіт, де висловили недовіру та рекомендували звільнити директора Департаменту охорони здоров'я”, – розповіла вона.

За словами Ярош, попередній звіт ТКК було затверджено 28 вересня, а вже наступного дня госпіталь підписав договір на 504 млн робіт по фасаду, із яких 73 млн мають піти на заміну металопластикових вікон, що неприйнятно.

“За 3 млн за два дні вересня відремонтують покрівлю і на 5 млн замінять вікна. Тобто намагаються сховати всі порушення, що ми виявили і зафіксували, знаючи про результати нашого засідання... Ми хочемо, щоб фальшування і порушення закону були зупинені – це наш обов'язок перед киянами”, – додала вона.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як з'ясувалося в ході подальшого обговорення цієї ситуації, 4 жовтня 2023 року, через відсутність кворуму, не відбулося засідання регламентної комісії, і тому питання про затвердження зазначеного звіту ТКК не було включено в порядок денний сьогоднішнього засідання Київради. 

Зазначимо, структурні підрозділи КМДА та столичні РДА ще недавно не надто охоче надавали (деякі підрозділи зовсім не надавали) депутатам Київради інформацію щодо закупівель, які вони здійснювали протягом 2022-2023 років. 

Читайте: “Китайське попередження”: Бондаренко вимагає від чиновників КМДА і РДА інформацію щодо закупівель під час війни

Нагадаємо, що Валентина Гінзбург очолює Департамент охорони здоров'я КМДА із 23 жовтня 2017 року. 

Читайте: Кличко закрыл дисциплинарное производство в отношении директора Департамента здравоохранения КГГА Валентины Гинзбург

Фото: скріншот відеотрансляції.

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини києва, новини україни, КМДА, київрада, Віталій Кличко, звернення, закупівля, голос, пленарне засідання, володимир бондаренко, звіт, департамент охорони здоров’я, доручення, київський міський клінічний госпіталь ветеранів, зоя яруш

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій