п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Шевченківський райсуд Києва залишив без задоволення позов лідерки “Слуги народу” Олени Шуляк про захист честі та гідності

Шевченківський райсуд Києва залишив без задоволення позов лідерки “Слуги народу” Олени Шуляк про захист честі та гідності

16 березня суддя Шевченківського районного суда Києва Василь Волошин (на фото) залишив без задоволення позов лідерки “Слуги народу”, заступниці голови однойменної парламентської фракції та голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк (на фото внизу ліворуч) про захист її честі, гідності та ділової репутації.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook експерта з аналізу конфліктних забудов Георгія Могильного проти якого подала судовий позов Олена Шуляк.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“... вчора (16 березня, – KВ) суддя Василь Волошин із Шевченківського райсуду Києва залишив без задоволення позов голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк до мене. Зрозуміло, що може бути апеляція від Шуляк, і фінальне рішення стане прямо протилежним, але поки що я трохи відчув себе, як в Європі, дивлячись на чисельні використання Декларацій і Резолюцій Парламентської Асамблеї Ради Європи і рішень Європейського суду з прав людини”, – написав Георгій Могильний.

“Враховуючи публічний статус позивачки та те, що поширена інформація стосувалася її публічної діяльності та мала суспільний інтерес, а отже, остання повинна бути терпимою до публічної критики, межа якої є ширшою від критики пересічних осіб, суд, оцінюючи належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв’язок доказів у їх сукупності, приходить до висновку про відсутність правових підстав для задоволення позову… Позов Шуляк Олени Олексіївни до Могильного Георгія Сергійовича про захист честі, гідності та ділової репутації залишити без задоволення”, – сказано в судовому рішення.

Олена Шуляк може протягом 30 днів оскаржити це рішення в Київському апеляційному суді.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, Олені Шуляк не сподобались критичні дописи Георгія Могильного про її законодавчі ініціативи в інтересах великих забудовників, і вона позвалася до Шевченківського райсуду про захист своєї честі, гідності та ділової репутації.

Суддя Василь Волошин 25 жовтня 2022 року відкрив провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи. В січні ц.р. Волошин залишив без задоволення клопотання Могильного про перехід провадження в загальне, оскільки справа має значний суспільний інтерес, бо позов очільниці правлячої партії є “малозначною справою”.

Читайте: Шевченківський райсуд Києва вважає, що честь та гідність голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк не мають значного суспільного інтересу

Також  нагадаємо, що лідерка “Слуги народу” Олена Шуляк досі є співвласницею в девелоперських ТОВ "Мідленд Девелопмент Україна" та ТОВ "Кріейтор", які залишись їй у спадок від російського мільярдера Едуарда Шифріна (“Група “Запоріжсталь”, звідки також вийшли великі підприємці з російським корінням Василь Хмельницький і Андрій Іванов). 

13 грудня 2022 року Олену Шуляк було призначено головою комітету Верховної Ради (ВР) з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Ключовою фігурою цього комітету є його секретар, віцепрезидент Конфедерації будівельників України та фактичний власник групи девелоперських компаній “Perfect Group” Дмитро Ісаєнко, обраний до парламенту за списком “ОПЗЖ” (т. зв. “квота Медведчука-Столара”). 

Читайте: Будівельний союз “Слуги народу” та “ОПЗЖ”

В цей самий день, 13 грудня 2022 року, ВР з другої спроби прийняла в другому читанні містогвалтівний законопроєкт №5655 – виключно завдяки голосам “ОПЗЖ”. В той же день петиція про ветування №5655 на сайті Президента  набрала необхідні 25 тис. голосів. Володимир Зеленський, всупереч нормам і правилам, досі не відреагував на цю петицію.

Так само досі не підписано та не ветовано №5655, тобто законопроєкт не набув чинної сили. Та всупереч цьому Олена Шуляк певний час розпускала чутки, що закон і без підпису Президента та його публікації є чинним. В цих маніпуляціях також вельми активна заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Крім усього цього, в грудні минулого року Олена Шуляк вдерлась до військового шпиталю, де звинуватила у замовній кампанії проти її лобістського законопроєкту №5655 бійця Олега Симороза, який втратив обидві ноги на війни з росією. Подальше формальне вибачення Шуляк нікого не переконало.

Читайте: Лідерка “Слуги народу” Шуляк увірвалася в шпиталь до пораненого на війні київського активіста із звинуваченнями через містогвалтівний законопроєкт №5655

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, опзж, слуга народу, олена шуляк, дмитро ісаєнко, конфедерація будівельників україни, місцевого самоврядування, наталія козловська, регіонального розвитку та містобудування, українські гниди, законопроєкт 5655, судовий позов, олег симороз, територій та інфраструктури, георгій могильний, шевченківський райсуд києва, міністерство розвитку громад, голова комітету вр з питань організації державної влади, василь волошин

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій