вівторок, 16 квітня 2024 г.

Лобістка великих забудовників Олена Шуляк очолила містобудівний комітет ВР

Лобістка великих забудовників Олена Шуляк очолила містобудівний комітет ВР

Сьогодні Верховна Рада (ВР) призначила очільницю партії “Слуга народу” Олену Шуляк (на фото ліворуч) головою комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Тепер їй буде значно легше протягувати законопроєкти в інтересах великих забудовників, яких в комітеті представляє секретар комітету, віцепрезидент Конфедерації будівельників України (КБУ) та власник групи девелоперських компаній “Perfect Group” Дмитро Ісаєнко (на фото праворуч).

Про це KВ стало відомо з повідомлення народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Голос”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За проєкт постанови №8257 про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів ВР (автор – глава фракції “Слуги народу” Давид Арахамія) проголосували 235 парламентарів.

Роксолана Підласа (фракція “Слуга народу”) очолила бюджетний комітет. Попередній голова комітету Юрій Арістов (фракція “Слуга народу”) від сьогодні є заступником голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Андрій Задорожний (фракція “Слуга народу”) очолив комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин. Його першим заступником призначено Ахтема Чийгоза (фракція “Європейська солідарність”), а секретарем цього комітету призначено позафракційного Євгена Яковенка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Великі зміни стались в комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Його очолила вже ексзаступниця голови цього комітету Олена Шуляк – очільниця партії “Слуга народу” та заступниця керівника парламентської фракції Давида Арахамії (автора проєкта постанови).

Андрія Клочка (фракція “Слуга народу”) знято з посади голови комітету – тепер він його рядовий член.

Секретар містобудівного комітету ВР і віцепрезидент КБУ Дмитро Ісаєнко (ліворуч) з ще головою містобудівного комітету Андрієм Клочко, березень 2020 року , фото: Facebook Дмитра Ісаєнка

Київський мажоритарник Дмитро Гурін (фракція “Слуга народу”, 218 округ, Оболонь) перейшов до комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. А його місце зайняв Ігор Васильєв (фракція “Слуга народу”), який раніше перебував в складі комітету з питань цифрової трансформації. Це погано позначиться на якості роботи містобудівного комітету, оскільки Гурін є противником лобістських законопроєктів Шуляк.

Цікаво, що з постанови зникло призначення Віталія Безгіна заступником голови комітету, хоча в попередній версії проєкту (№8256) це призначення було. Схоже, це означає охолодження стосунків Безгіна та Шуляк, які опинилися в парламенті завдяки протекції співпраці зі вже експрем’єром Олексієм Гончаруком (всі троє до 2019 року працювали в грантовой-реформаторській структурі BRDO).

Тепер у Олени Шуляк буде значно більше можливостей в лобіюванні інтересів великих забудовників, чим вона займається протягом всієї роботи в ВР. Наразі найкричущим є її законопроєкт №5655 (так звана “містобудівна реформа”), який профільний комітет двічі рекомендував до прийняття у другому читанні – виключно за допомогою трьох нардепів від “ОПЗЖ” які мають інтереси в будівельному бізнесі.

Ключовим серед них є секретар комітету, віцепрезидент Конфедерації будівельників України та власник групи девелоперських компаній “Perfect Group” Дмитро Ісаєнко, з яким у Олени Шуляк давно склалися тісні стосунки.

Детальніше читайте: Забудовники та містоґвалтування: сьогодні Рада може прийняти в другому читанні скандальний законопроєкт №5655

Фото: KВ

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини україни, Верховна Рада, опзж, слуга народу, олена шуляк, дмитро ісаєнко, забудовники, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, комітет вр з питань організації державної влади, андрій клочко, лобісти, дмитро гурін, №5655, ігор васильєв

п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях зяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
17:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
Календар подій