середа, 24 квітня 2024 г.

Результати виборів депутатів міськради Василькова скасовані судом, - адвокат Роман Титикало

Результати виборів депутатів міськради Василькова скасовані судом, - адвокат Роман Титикало

Київський окружний адмінсуд скасував рішення Васильківської міської територіальної виборчої комісії (ТВК) Обухівського району Київщини з виборів депутатів Васильківської міськради. Так, суді зобов’язав провести повторний підрахунок бюлетенів на 30-ти виборчих дільницях і скласти повторний протокол про результати виборів.

Про це KV стало відомо з повідомлення на Facebook-сторінці керівника Адвокатського бюро “Титикало і партнери” Романа Титикало (на фото).

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Щойно перемогли у справі про скасування рішення, яким були сфальсифіковані вибори у Василькові. Позов задоволено повністю – рішення про встановлення результатів виборів до міської ради Василькова скасовано, зобов’язано перерахувати бюлетені та встановити результати виборів!”, – повідомив Титикало.

Зокрема, у рішенні Київського окружного адміністративного суду від 15 листопада 2020 року №320/11642/20 йдеться: “Визнати протиправним та скасувати рішення Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області про результати виборів депутатів Васильківської міської ради Обухівського району Київської області, оформленого протоколом від 12 листопада 2020 року”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Суд зобов'язав Васильківську міську ТВК провести повторний підрахунок голосів на тридцати виборчих дільницях шляхом перерахунку бюлетенів, за результатами якого скласти новий протокол про результати виборів з позначкою “Уточнений”. 

Крім цього, суд вирішив достроково припинити повноваження всього складу Васильківської міської ТВК, який діяв станом на день прийняття спірних рішень 12 листопада 2020 року “у зв’язку з одноразовим грубим порушенням нею вимог Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України”. 

Нагадаємо, що у жовтні 2020 року поліція Київської області провела спецоперацію і виявила схему масової фальсифікації виборів у Василькові. Раніше поліція Василькова внесла в ЄРДР понад 10 кримінальних справ за фактами фальсифікацій виборів у Васильківській ОТГ. Майже всі порушення на користь кандидата на Васильківського міського голову Наталію Балансинович. 

Читайте: Поліція вручила підозру члену Васильківської ДВК та організатором масових фальсифікацій місцевих виборів на користь кандидата Баласинович

KV писала, що відомий на Київщині правозахисник, адвокат і громадський діяч Роман Титикало визнаний юристом – лідером практики в сфері будівництва

будівництва строительства та нерухомості за результатами всеукраїнського дослідження якості надання послуг вітчизняними юристами "Вибір клієнта. ТОП 100 найкращих юристів України – 2020 ". У 2019 Роман Титикало також увійшов у ТОП цього рейтингу.

Читайте: Роман Тытыкало получил звание Заслуженного юриста Украины

Раніше KV повідомляла, що Роман Титикало відомий відстоюванням в судах інтересів громади Київщини. Зокрема, 17 вересня 2020 року він виступав в Господарському суді Київської області представником Київоблради, яка відстоює право власності на будинок №11 по вул. Ярославський в місті Ірпінь. Суд встав на сторону позивача і прийняв рішення про витребування з власності Ірпінської міськради цього нежитлового майна.

Читайте: Хозяйственный суд Киевской области стал на сторону облсовета в деле об “Ирпенском рейдерстве”

Роман Титикало – кандидат юридичних наук. З листопада 2015 року – депутат Київської обласної ради VII скликання (фракція "Об'єднання" Самопоміч "). Балотувався і був обраний під №1 партійного списку. Був головою комісії облради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції. Очолює комісію КОС з питань управління комунальною власністю, приватизації, житлово-комунального господарства та впровадження енергозберігаючих технологій.

На місцевих виборах 2020 року Роман Титикало балотується депутатом КОС від партії "Європейська Солідарність" по 9 виборчому округу, який включає населені пункти нового Фастівського району.

Читайте: Роман Титикало: “Не кожен може бути депутатом”

Фото: Facebook-страница Романа Титикало

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, суд, позиція, вибори, васильків, рішення, Роман Титикало, юрист, адвокатское бюро, тытыкало и партнеры, перерахунок, підрахунок

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій