неділя, 5 травня 2024 г.

Нардеп-”слуга” Артем Культенко відвідав водохреща предстоятеля УПЦ МП Онуфрія

Нардеп-”слуга” Артем Культенко відвідав водохреща предстоятеля УПЦ МП Онуфрія

Народний депутат і заступник голови комітету Верховної Ради (ВР) з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Артем Культенко (фракція “Слуга народу”, на першому плані окреслений овалом) вчора, 19 січня, відвідав водохреща на Оболоні, яке провів предстоятель УПЦ МП Онуфрій. Культенко відомий своєю щирою прихильністю до московської церкви – він є семінаристом Київської духовної семінарії УПЦ МП. Компанію на “московському водохрещі” Культенку склав одіозний ексдепутат Одеської міськради та табачний мільйонер Борис Кауфман (на другому плані окреслений овалом), який перебуває під кримінальним провадженням Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та підозрою за несплату податків.

Про це KВ стало відомо з допису Telegram-каналу “Крещатик, 36”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Цього року на Водохреща за юліанським календарем політики та можновладці не купались голяка в прорубах. Так і біля Свято-Покровського собору УПЦ МП в Оболонському районі Києва предстоятель московської церкви Онуфрій “освятив воду в Дніпрі”, після чого кропив цією водою своїх прихожан.

Очільник московської церкви в Україні Онуфрій “освячує воду” в Дніпрі, фото: УПЦ МП

Попри відверто проросійську діяльність УПЦ МП, “свято водохреща” Онуфрія відвідав заступник заступник голови комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Артем Культенко (фракція “Слуга народу”), який також є семінаристом Київської духовної семінарії УПЦ МП. 

“Нічого дивного. Культенко – московський патріархат на всю голову та посіпака Вадима Новинського”, – сказало джерело KВ у парламентській фракції “Слуга народу”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вадим Новинський – мільярдер, донор, патрон і клірик УПЦ МП, який в травні 2012 року отримав українське громадянство від президента-втікача Віктора Януковича, був народним депутатом ВР VII, VIII та IX скликань, склав мандат в липні минулого року, першого грудня 2022 року потрапив під санкції РНБО, через які судиться з Президентом Володимиром Зеленським.

Вадим Новинський, фото: ДФУ

За інформацією KВ, Артем Культенко потрапив в 2019 році до виборчого списку “Слуги народу” (№51) за квотою нардепа Андрія Холодова – кума державного зрадника Віктора Медведчука та експартнера нинішнього керівника Офісу Президента (ОП) Андрія Єрмака по київським кіоскам. В 2019 році Холодова називали “новим смотрящим по Києву”.

Схоже, у Культенка досі є бізнес-інтереси в сфері київських кіосків. Він залишається співзасновником ГО “Спілка інвесторів транспортної інфраструктури міста Києва”, яка декілька років тому приймала активну участь у війнах за столичні МАФи. А в 2010 році партнер Культенка по ГО Роман Солодкий де-факто поділив з Андрієм Єрмаком ринок столичних кіосків.

Артем Культенко часів “МАФіозних столичних воєн”, фото: рух “Чесно”

Так само Холодов, який з початку повномасштабного військового вторгення росії в Україну переважно перебуває в Відні, досі контролює мережу київських табачних кіосків “Т Кіоск”. 

Читайте: Табачный квест: “слуга народа” Холодов обещает засудить всех, кто связывает его с продажей сигарет

Джерела KВ в ОП розповідали, що після проходження в ВР Артем Культенко встановив зв’язки з першим заступником керівника ОП Сергієм Трофімовим. “Комунікаційною ланкою в цьому спілкуванні був власник однієї з компаній девелоперського об’єднання “BD Holding” (забудовник Борщагівки, – KВ) Володимир Родін, який на той момент працював радником Трофімова”, – казало джерело в ОП.

Детальніше про Родіна та Трофімова: Петропавловскую Борщаговку застроили жильем по незаконному Генплану

KВ писала, що Сергій Трофімов впливав на питання забудови Києва та вирішення кадрових питань в областях України. Завдяки зв’язку з першим заступником керівника ОП, Культенко розглядався на посаду керівника Київської обласної організації “Слуги народу”. Але через підкилимні ігри цю посаду виборов Олександр Дубинський (94 округ, Васильків і Обухів Київщини), а Культенко став співкуратором парторганізації, увійшов до обласної політради та впливав на формування виборчих списків в столичному регіоні на місцевих виборах 2020 року. 

Втім, замість виборів Артем Культенко катався до Святогірської лаври на Донбасі, відомої з 2014 року, як фортеці проросійських сепаратистів.

Детальніше про місцеві вибори на Київщині 2020 року: “Слуга народа” теряет Киевщину

Через скандали на будівельному ринку Президент Володимир Зеленський четвертого листопада 2020 року звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника ОП. “Після цього вплив Культенка в Київській області майже зійшов нанівець”, – каже джерело KВ в парламентській фракції “Слуги народу”.

Втім, коли Олександра Дубинського в січні 2021 року виключили з парламентської фракції через потрапляння його під американські санкції (через зв’язки з російським шпигуном і тоді ще парламентарем Андрієм Деркачем), постало питання про позбавлення Дубинського посади голови Київської облорганізації “Слуги народу” та обрання нового голови парторганізації. Серед претендентів на цю посаду звучало ім’я Артема Культенка.

Але 14 квітня 2021 року очільником “Слуги народу” в столичному регіоні було обрано першого заступника керівника парламентської фракції Андрія Мотовиловця. Відтоді Київську облорганізацію постійно лихоманить, про що КВ одразу попереджала.

Детальніше: Слуги раздора: за Киевскую областную организацию правящей партии может начаться война

Зазначимо, що 19 січня на “водохрещі УПЦ МП” на київській Оболоні засвітився табачний монополіст і мультимільйонер, ексдепутат Одеської міськради Борис Кауфман, який перебуває під кримінальним провадженням НАБУ.

В червоному овалі – Борис Кауфман, фото: УПЦ МП

Бориса Кауфмана та його партнера Олександра Грановського 5 грудня 2022 року в Одесі затримали НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП). Їм інкримінується створення злочинної організації, яка “взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом”.

“Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори ЗО налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування”, – повідомляло НАБУ. 

7 грудня минулого року Кауфман вийшов з-під арешту під заставу 129 млн гривень, а 16 січня отримав підозру Бюро економічної безпеки (БЕБ) у несплаті податків від табачної діяльності на понад 270 млн гривень.

Читайте: УПЦ МП позбавили права відправляти богослужіння у Трапезному та Успенському соборах Києво-Печерської лаври з 1 січня

Фото: Telegram-канал “Крещатик, 36”

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, слуга народу, упц мп, андрій єрмак, віктор медведчук, борис кауфман, артем культенко, андрій холодов, онуфрій, сергій трофімов, московські попи, володимир родін, водохреща за юліанським календарем

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій