субота, 27 квітня 2024 г.

Засідання Київради 31.08.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 31.08.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 31 серпня, на 11:00 заплановане чергове пленарне засідання Київради. Попередньо на розгляд депутатського корпусу винесено усього 7 проєктів рішень. Зокрема, міськрада може звернутися до Президента Володимира Зеленського щодо введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, затвердити Порядок проведення електронних консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації міських політик, а також “перезатвердити” статут КП “Київтеплоенерго”. Втім, вочевидь, такий перелік буде доповнено, адже протягом останнього тижня активно працювали постійні комісії Київради, на яких було розглянуто і затверджено низку актуальних і злободенних питань.

Про те, що 31 серпня 2023 року о 11:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут.

Рішення щодо проведення цього засідання були затверджене розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №710 від 11 серпня 2023 року. При цьому, спочатку планувалося, що “пленарка” має відбутися 24 серпня, але за три дні до цього, 21 серпня, столичний мер вніс зміни до вищезгаданого розпорядження і переніс це засідання на сьогоднішню дату. Вочевидь, не в останню чергу це було повязано з напруженою безпековою ситуацією в країні напередодні Дня Незалежності. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

До порядку денного даного засідання увійшло всього 7 проєктів рішень, які згруповані у два розділи – “Загальні питання” та “Питання власності”. Втім, зважаючи на те, що протягом останнього тижня у Київраді активно “засідали” постійні комісії, на яких розглядалися десятки актуальних для міста питань, вказаний перелік може бути суттєво доповнено.

Разом з тим, наразі точно відомо, що столична міськрада планує звернутися до Президента України “щодо скасування підвищення ціни на електроенергію для побутових споживачів та введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги”. На переконання групи депутатів Київради, яка підготувала відповідний проєкт рішення, вказаний мораторій повинен діяти під час воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення. Таку ініціативу народні обранці пояснили тим, що з 1 червня 2023 року тариф "на світло" було збільшено майже вдвічі (до 2,64 грн/кВт год), і це здорожчання суттєво вплинуло на українців, чиї доходи під час повномасштабної війни не дозволяють регулярно сплачувати за електроенергію.

Читайте: Уряд майже вдвічі підвищив тариф на електрику для населення – ЗМІ (оновлено)

Також сьогодні депутатський корпус може затвердити Порядок проведення електронних консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації міських політик. Йдеться про введення інструменту, який теоретично дозволить керівництву столиці і киянам обговорювати питання або пропозиції "щодо стратегічних напрямів розвитку міста, дій або рішень, що можуть бути враховані міською владою". Такі консультації хочуть проводити в електронному застосунку "Київ цифровий" за допомогою модулю "Опитування". Брати участь у таких обговореннях хочуть дозволити особам, які зареєстровані в Києві, або є платниками податків у столиці, або взяті на облік у місті як внутрішньо переміщені особи. Координацію процесу е-консультацій планується покласти на Департамент суспільних комунікацій Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Читайте: Киевсовет изменил порядок подачи и рассмотрения электронных петиций

Серед іншого, столична міськрада планує перезатвердити статут КП “Київтеплоенерго”, яке цьогоріч опинилося в епіцентрі гучного скандалу після перевірки Держаудитслужби. Однією з головних змін має стати збільшення розміру статутного капіталу вказаного підприємства – з 2,3 млрд гривень, які прописані в діючій редакції статуту, до 5,3 млрд гривень. Значну частину цих коштів Київрада вже де-факто виділила “Київтеплоенерго”, адже протягом останніх двох років депутатський корпус прийняв відразу декілька рішень щодо збільшення “статутки”. Вони, зокрема, були продиктовані необхідністю “вирішення нагальних питань у сферах теплогенерації та теплопостачання”, а також “недопущення підвищення тарифів на тепло для мешканців столиці”.

Читайте: У “Київтеплоенерго” вирішили приховати результати державної перевірки та уникнути відповідальності

При цьому, з ранку у соцмережать "гуляє" інформація, що на сьогодньошньому засіданні Київради також розглянуть наступні питання:


Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, кп, київрада, звернення, проєкт рішення, київтеплоенерго, пленарне засідання, київ цифровий, кп київтеплоенерго, порядок денний, департамент суспільних комунікацій, комуналка, статут, е-консультації, статутний капітал, тариф на електроенергію, тарифи на житлово-комунальні послуги

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій