неділя, 28 квітня 2024 г.

Засідання Київради 23.11.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 23.11.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 23 листопада, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 143 проєкти рішень, більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Зокрема, сьогодні народні обранці можуть погодити відведення землі під т.зв. “садибою Родіна”, на місці якої забудовники із орбіти Дмитра Ісаєнка і Андрія Вавриша збираються побудувати дороге житло. Також столична влада планує доручити Деснянській РДА провести “заключне” обстеження “будинку-вбивці” на вул. Мілютенка, 23-А і впровадити систему “Е-перепустка” для доступу в адмінбудівлі міських структур.

Про те, що 23 листопада 2023 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:


Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №1114 від 7 листопада 2023 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 143 проєкти рішень. Вони вже згруповані у три розділи ("Загальні питання", "Питання власності" та "Питання містобудування та землекористування"), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 32 проєкти рішень – щодо надання та передачі земельних ділянок під різні потреби;

  • 20 проєктів рішень – щодо приватизації ділянок фізичними особами;

  • 16 проєктів рішень – щодо зміни та присвоєння назв об’єктів міського підпорядкування;

  • 14 проєктів рішень – щодо поновлення договорів оренди ділянок;

  • 9 проєктів рішень – щодо безпосереднього здійснення територіальною громадою Києва місцевого самоврядування тощо.

Крім того, міськрада може погодити направлення звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Представництва Європейського Союзу в Україні щодо спрямування коштів, отриманих від Європейського Союзу, до територіальної громади столиці. Йдеться про частину з 50 млрд євро, які Європарламент 17 жовтня 2023 року вирішив направити на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України у 2024 – 2027 роках. Отримане фінансування столична влада планує витратити на відновлення зруйнованої інфраструктури Києва внаслідок бойових дій, ракетних атак, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації.

Читайте: Європарламент хоче жорсткішого застосування санкцій ЄС проти росії

Серед іншого, сьогодні Київрада може розглянути проєкт рішення щодо вирішення питань мешканців житлового будинку на вулиці Мілютенка, 23-А. Йдеться про сумнозвісний “будинок-вбивцю”, у якому ще у 2016 році було зафіксовано наявність близько чотирьох десятків видів грибків, що є причиною низки хвороб у людей, у тому числі астми і раку легень. Відповідно до запропонованої групою депутатів ініціативи, Деснянська районна в Києві державна адміністрація (РДА) повинна провести обстеження стану цього об'єкту за участю інженерів, представників громадськості, органів санітарно-епідеміологічної служби та інших, що в подальшому може дозволити винести на розгляд столичної влади питання про офіційне визнання даного будинку непридатним для проживання.

Читайте: Порушення і затримки: як столична влада будує ЖК “Forest” для мешканців “гуртожитку-вбивці”

Також на розгляд депутатського корпусу винесено проєкт рішення щодо впровадження інформаційно-комунікаційної системи керування електронними перепустками “Е-перепустка”. Це дозволить столичній владі створити базу даних перепусток для чиновників та відвідувачів будівель КМДА, РДА та інших міських закладів та структур. Передбачається, що перепустки будуть відображатися в застосунку “Київ Цифровий”, а адміністратором системи буде КП “Головний інформаційно-обчислювальний центр” (“ГІОЦ”).

Читайте: Под давлением Прокопива Киевсовет незаконно ограничил доступ граждан к своим заседаниям

Крім того, сьогодні міськрада може погодити передачу земельної ділянки на вул. Олеся Гончара, 71 площею 0,05 га в оренду на 10 років ТОВ “Арікс”. Дане питання раніше викликало значний спротив захисників культурної спадщини столиці, адже на цій землі знаходиться побудована в 1882 році т.зв. “садиба Родіна”, на місці якої компанії із орбіти скандально відомих забудовників Андрія Вавриша та Дмитра Ісаєнка планують звести висотний ЖК бізнес-класу Franklin Concept House”.

Читайте: Садиба Родіна: захисники будівлі XIX століття в центрі Києва виграли черговий раунд судового спору

Зазначимо, вказаний перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. 

При цьому, столичний муніципалітет вже традиційно для себе не публікує на своєму офіційному сайті перелік проєктів рішень, які народні обранці планують розглянути у порядку невідкладності (термінові питання, що затверджуються за спрощеною процедурою. – KВ), хоча таких зазвичай набирається десятки.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, бюджет, київрада, Віталій Кличко, тов, звернення, пленарне засідання, земельне питання, бюджет києва, фінансування, київ цифровий, європейський союз, європейський парламент, тов арікс, перепустка, арікс, е-перепустка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій