неділя, 19 травня 2024 г.

В’ячеслав Супруненко скуповує київську землю під забудову - блогер

В’ячеслав Супруненко скуповує київську землю під забудову - блогер

ФІрми В’ячеслав Супруненко (на фото), скандально відомого ексзятя Леоніда Черновецького, активно скуповують столичну землю. Ймовірніше за все – під подальшу житлову та офісну забудову. Відколи було закрито кримінальну справу проти Супруненка за напад на авдоката, знято його з розшуку в Інтерполі і він повернувся в Україну в 2015 році, представник “колишної молодої команди” Черновецького разом з братом проявляють неабияку активність.

Про це, як стало відомо KВ, пише інтернет-видання “Коментарі”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Брати Супруненки виринули в київському порядку денному за два місяці до початку повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, коли Київрада проголосувала за виділення 1,4 га столичної землі в оренду на 15 років ТОВ "МФК Гуд Лайф" з орбіти В’ячеслава Супруненка (ексзятя колишнього мера столиці Леоніда Черновецького), яке купило нерухомість, розташовану на цій землі.

А в травні 2023 року ТОВ "Інком Рент" за 120,8 млн гривень купив єдиний майновий комплекс ДП "Електронмаш". При цьому, статутний фонд “Інком Рент” складає всього 1000 гривень і, за даними аналітичного сервісу YouControl, за цією фірмою ТОВ “Інком Рент” стоять брати Супруненки.

Блогер Олексій Голобуцький вважає, що відроджувати промисловий профіль підприємств ніхто не має наміру, а вся справа у земельній ділянці площею 13,76 га. Тобто покупець "Електронмашу" придбав землю під потенційну забудову приблизно по 9 млн за 1 га або приблизно по 2350 доларів за сотку столичної землі. Водночас, на земельній ділянці площею 0,4-0,5 га можна звести один житловий будинок, тобто майже 14 га "Електронмашу" можна забудувати приблизно 28-35 житлових будинків, продаж квартир у яких принесе десятки мільярдів гривень.

Втім, це не єдина така угода фірм В'ячеслава Супруненка. Блогер нагадав, що на початку серпня ТОВ "Фінансова компанія "Рікард" придбала на боргових аукціонах відомий київський завод з виробництва безалкогольних напоїв “Росинка”.

“Як і у випадку з “Електронмашем”, питання передусім в землі, на якій знаходиться “Росинка”. Земельна ділянка під кадастровим номером 8000000000:88:059:0008 хоч і невелика, всього 3,1 га, зате знаходиться в одному з центральних районів столиці. Це вулиця Антона Цедіка, 6 (колишня Ежена Потьє), поряд зі станцією метро “Шулявка”.

На цих 3 га і можна звести всього 6-8 будинків, але з таким розташуванням грошей вони можуть принести не менше ніж 25-30 будинків на території “Електронмашу””, – пише блогер.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Деякі інтернет-сайти нагадують, що до одруження з донькою Черновецького В'ячеслав Супруненко нібито потрапляв у міліцейські зведення за хуліганство, а ключовою фігурою “молодої команди” став вже після одруження. Видання LB в 2011 році писало в статті "Дорога моя столиця… Як грабували Київ. Основні схеми", що саме зять мера мав глобальний контроль над земельними схемами, відсіванні слабких ланок “команди” та розподілі награбованої землі серед потрібних людей.

В 2011 році В'ячеслав Супруненко став підозрюваним у справі про розбійний напад: разом із співголовою “Блоку Леоніда Черновецького” вони напали на адвоката Івана Гранцева, намагаючись відібрати документи, що доводять їхні махінації. Тоді Супруненко втік за кордон, потрапивши до міжнародного розшуку по лінії Інтерполу.

Через чотири роки він повернувся в Україну, оскільки справа проти нього була закрита. І незабаром його прізвище почало мелькати в різних сумнівних операціях:

  • як повідомляв Рух "Чесно", вже у 2016 році стало відомо про махінації братів Супруненка, які допомогли їм приватизувати приміщення у центрі Києва;

  • у 2018 році "Київхліб", контроль над яким брати Супруненки отримали під час мерства Леоніда Черновецького, переміг на тендері на постачання хліба для шкіл Дарницького району столиці. Втім, перемога була сумнівною, адже чиновники управління освіти Дарницької РДА просто прописали умови тендеру саме під компанію Супруненків;

  • навесні 2023 року банк "Асвіо", який належить братам Супруненкам, допоміг державному "Укрексімбанку" оскаржити продаж закладеного в держбанку майна збанкрутілого поліграфічного підприємства "Бліц-інформ".

Втім, В'ячеслав Супруненко не раз уже виходив "сухим із води". Як писав про нього нинішній радник керівника ОП Михайло Подоляк, ексзять Леоніда Черновецького вміє порозумітися з правоохоронцями.

Читайте: Супруненко… Київська “доярка”

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, позиція, леонід черновецький, михайло подоляк, в’ячеслав супруненко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій