субота, 4 травня 2024 г.

Влада Києва вимагає зупинити неузгоджені будівельні роботи в будівлі на Подолі

Влада Києва вимагає зупинити неузгоджені будівельні роботи в будівлі на Подолі

14 вересня 2022 року Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) направив власнику будівлі на Андріївському узвозі, 26 – ТОВ “Андріївська музейна справа" припис із вимогою зупинити демонтажні та будівельні роботи, не узгоджені з відомством. Мовляв, департамент не видавав жодних документів та дозволів на проведення робіт в будівлі. Однак, за словами голови Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) Семена Кривоноса, повідомлення про початок капітального ремонту аварійної будівлі на Андріївському узвозі, 26 було зареєстровано у березні 2021 року.

Про це KВ стало відомо з публікації видання “Інтерфакс-Україна”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

14 вересня ц.р. Департамент охорони культурної спадщини КМДА направив власнику будівлі на Андріївському узвозі, 26 припис із вимогою зупинити демонтажні та будівельні роботи, не узгоджені з відомством.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"За результатами перевірки системи електронного документообігу департаменту встановлено, що станом на 12 вересня ц.р. науково-проектна та/або проектна документація про проведення робіт за адресою вул. Андріївський узвіз, 26 у департаменті не погоджувалась, дозвіл на їх проведення не видавався", – повідомили у департаменті на запит агенції "Інтерфакс-Україна".

Під час перевірки, представники департаменту підтвердили проведення демонтажних робіт на об'єкті. За їхніми даними, частину головного фасаду в межах першого та другого поверхів демонтовано, розбираються внутрішні конструкції будівлі.

У коментарі департамента наголошується, що власнику будівлі – ТОВ "Андріївська музейна справа" – наказано припинити роботи в будівлі. Компанії також потрібно надати на розгляд проєктну документацію на виконання робіт із висновками щодо їхнього впливу на розташовані поруч об'єкти культурної спадщини.

Сьогодні, 19 вересня ц.р., голова ДІАМ Семен Кривонос в коментарі виданню “Інтерфакс-Україна” повідомив, що повідомлення про початок капітального ремонту аварійної будівлі на Андріївському узвозі, 26 було зареєстровано у березні 2021 року.

"Шляхом перевірки відомостей, що містяться в Реєстрі будівельної діяльності за параметром пошуку: "адреса – Андріївський узвіз, 26, м. Київ", є інформація про зареєстроване Департаментом з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА повідомлення про початок виконання будівельних робіт від 19.03.2021 №КВ051210317440 на об'єкт будівництва "Капітальний ремонт будівлі, яка знаходиться в аварійному стані на Андріївському узвозі, 26 у Подільському районі м. Києва", замовник – ТОВ "Андріївська музейна справа" (ЄДРПОУ – 38970374), – розповів голова ДІАМ.

Також зазначається, що будівля по вул. Андріївський узвіз, 26 не є пам'яткою архітектури, проте розташована у Центральному історичному ареалі Києва, тому для проведення будівельних робіт потрібні додаткові погодження.

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Андріївська музейна справа" зареєстровано в листопаді 2013 року. Статутний капітал 14 млн гривень. Власником та директором компанії значиться Дмитро Осипов. 

Нагадаємо, 25 серпня ц.р. у середмісті Києва, на вулиці Богдана Хмельницького почали демонтаж фасаду будівлі "Київпроекту". Забудовники називають такі дії по розбору конструкцій модерністської будівлі "реновацією" та "переосмисленням".

Читайте: У центрі Києва забудовники почали демонтаж конструкцій будівлі “Київпроекту”

Посаду директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА з 7 вересня 2018 року обіймає Олександр Нікоряк. Питаннями культури у КМДА управляє заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Фото: Бізнес Цензор

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, демонтаж, Андріївський узвіз, валентин мондрієвський, державна інспекція архітектури та містобудування, департамент охорони культурної спадщини кмда, олександр нікоряк, андріївський узвіз 24, семен кривоніс, тов андріївська музейна справа

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій