вівторок, 23 квітня 2024 г.

Віталій Кулик розказав, як зам Кличка Пантелеєв створює корупційну “схему” на повірці лічильників

Віталій Кулик розказав, як зам Кличка Пантелеєв створює корупційну “схему” на повірці лічильників

Заступник міського голови Києва Віталія Кличка Петро Пантелеєв, за інформацією блогера та політолога Віталія Кулика, створює корупційну схему на повірці лічильників. 

Про це KV стало відомо з повідомлення Віталія Кулика на його сторінці у Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Зам Кличка – Пантелеєв створює “схему” на повірці лічильників? В мережах пишуть, що зам Кличка Петро Пантелеєв будує корупційну “схему” по освоєнню коштів на повірці лічильників. В рік в такій “схемі” набігає понад 36 млн гривень, які, очевидно, потраплять у кишеню самого Пантелєєва та його подільників”, – написав Віталій Кулик. 

За його словами, історія з системою повірки лічильників та оплатою відповідної послуги є досить заплутаною.

“Для всіх цих приладів встановлені свої міжповірочні інтервали. Зокрема, для побутових теплових і водяних приладів обліку цей період становить 4 роки, якщо в паспорті не зазначена інша інформація”, – розказав Кулик. 

Він також зауважив, що терміни перевірки кожного приладу вказуються в платіжці або їх можна побачити в особистому кабінеті абонента на офіційному сайті постачальника послуг.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Інформація про те, хто повинен оплачувати дані роботи, прописується в договорі, який кожен споживач послуг укладає з постачальником. Але, найчастіше вона відповідає закону про метрологічну діяльність. Він передбачає, що оплата за обслуговування і ремонт індивідуальних приладів обліку покладається на власників цих вузлів, якщо іншого не зазначено в договорі. Тобто, хто купував лічильник, той за нього і платить”, – зазначив Кулик.

Він вважає, що до останнього часу кошти за повірку йшли до комунального концерну "Центр комунального сервісу" (ЦКС), а потім частина з них якимось чином “зникала” на різних прокладках..

“Тепер “схема” змінилася. Київські чиновники вирішили “виймати” кошти відразу, без перерозподілу в ЦКС. За інформацією київських телеграм-каналів, починаючи з травня цього року "Центр комунального сервісу" почав примушувати обслуговуючі організації укладати угоди з новими приватними посередниками на послуги з повірки лічильників. Для розуміння картини: у Києві нараховується близько 1,4 мільйона лічильників. Вартість повірки в середньому 350 грн за один. Ринок таких послуг – 245 млн гривень. Розслідувачі пишуть, що приватні посередники отримають 15% від вартості повірки лічильника. Таким чином у кишені фірм-прокладок осяде 36 млн гривень”, – вважає Кулик.

Він переконаний, що під цю схему людьми Пантелеєва в квітні 2021 було створено цілий “пучок” ЧП, ТОВ та ФОПів.

“Наприклад, засновником ТОВ “Центр енергоефективних систем” став Станіслав Ціхунь. Про цього пана відомо, що він разом з дружиною Пантелеєва є співвласником квартири в Києві. В тій квартирі офіційно мешкає і сам Пантелеєв. Також, у кожному районі столиці діють компанії під брендом ТОВ “Зручно тут”. Засновником цього ТОВ є Катерина Саркісова, відома нам як багаторічний партнер самого Пантелеєва. Я вже не кажу, про сам ЦКС, який очолює Андрій Щербина – прямий ставленик Пантелеєва. 36 млн гривень потенційно корупційної ренти лише з такої дрібнички як повірка лічильників – непогані гроші навіть як для зама мера Києва. Історія цієї пантелеєвської обрудки розкриває корупцію київської влади у всій красі. Можна красти на будь-якій дрібниці. Питання лише в тому, щоб ця “дрібниця” мала відповідні об’єми послуг в масштабах усього Києва”, – констатував Віталій Кулик. 

Читайте: Кличко з Пантелеєвим вивели 6 млн гривень з бюджету Києва на встановлення громадських туалетів, – Віталій Кулик

Фото: KV

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, корупція, промо, петро пантелеєв, віталій кулик, лічильники, повірка лічильників

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.