середа, 8 травня 2024 г.

Кличко з Пантелеєвим вивели 6 млн гривень з бюджету Києва на встановлення громадських туалетів, - Віталій Кулик

Кличко з Пантелеєвим вивели 6 млн гривень з бюджету Києва на встановлення громадських туалетів, - Віталій Кулик

Голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Віталій Кличко та його заступник Петро Пантелеєв, за даними блогера та політичного експерта Віталія Кулика, можуть красти мільйони бюджетних гривень на встановленні громадських туалетів. 

Про це KV стало відомо з блогу Віталія Кулика на сайті Цензор.НЕТ.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Схоже мер Києва Віталій Кличко разом зі своїм заступником Петром Пантелеєвим вкрали понад 6 млн бюджетних гривень на встановлення громадських туалетів. Для того, щоб переконатися в цьому, досить зайти на сайт Прозорро і почитати про тендер на установку 5 відхожих місць "модульного типу" за 9,29 млн гривень, тобто майже 1,9 млн на один туалет”, – написав Віталій Кулик.

За його словами, завищені ціни викликали скандал в ЗМІ і тільки потім з'ясувалося, що це лише одна із сходинок в туалетно-корупційної піраміди Віталія Володимировича.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Виявилося, що оператори зовнішньої реклами, на прохання Кличко, виділили на ці ж туалети шість мільйонів гривень. Це допомогло Кличко і Пантелеєву безкарно вивести цю суму з бюджету Києва. Мер Києва не на жарт захопився прибутковою туалетного темою, і в цьому році він оголосив тендер на закупівлю ще п'яти туалетів, ось тільки вже за 11 мільйонів. Таким чином ціна за туалет становить цілих 2,2 мільйона,” – відмітив Кулик.

Він також повідомив, що у Кличка збираються підвищити вартість відвідування цих туалетів до 10 гривень.

“На червень 2021 року у столиці працює одинадцять громадських вбиралень, що розташовані на популярних туристичних маршрутах. На офіційному сайті “Київводофонду”, який обслуговує київські вбиральні, є мапа, на яку нанесли громадські туалети в різних районах Києва. Проте, більшість туалетів не працюють, це позначено навіть на самій карті. Причини різні: вбиральню затоплює під час злив, вона потребує капітального ремонту чи реконструкції, працює лише влітку чи проходить по кримінальній справі”, – розказав Кулик. 

Він також звернув увагу на те, що Історія з громадськими вбиральнями далеко не одинична в загальній палітрі корупційних скандалів, в яку потрапив Кличко та його оточення.

“Чи не щодня ми отримуємо інформацію про обшуки, затримання чиновників та нові гучні розслідування справ КМДА. Нагадаю, що ДФС встановила в ході слідства збитки, які завдані міському бюджету столиці та державі, в понад 160 мільйонів гривень. Якщо хто забув, то обшуки у КП та департаментах КМДА почалися ще 11 травня та йдуть по сьогодні. На минулому брифінгу щодо корупції в відомстві Кличка, який відбувся 28 травня, голова ДФС розповів, що з 11 до 27 травня вже було проведено 40 обшуків та до 100 допитів. Корупційні історії, які в останній час пов’язують з мером Кличком та його оточенням, все більше розкривають киянам очі на те, що це мерія “тимчасово не працює”, а за “незручності” платимо ми з вами”, – констатував Віталій Кулик.

Читайте: НАБУ розслідує, як за підтримки Кличка та Пантелеєва “розпиляли” 81,5 млн гривень на ремонті набережної, – Віталій Кулик

Фото: KV

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, КМДА, тендер, позиція, закупки, Віталій Кличко, корупція, промо, петро пантелеєв, віталій кулик, громадські вбиральні

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій