неділя, 19 травня 2024 г.

У Києві зібрались вирішити проблеми пересувної торгівлі

У Києві зібрались вирішити проблеми пересувної торгівлі

Підприємці, які працюють у Києві в засобах пересувної торгівлі (кав'ярні на колесах, купави тощо), 25 січня 2024 року провели  під стінами Київської міськдержадміністрації (КМДА) акцію протесту і в результаті досягли з представниками столичної влади певних позитивних домовленостей. Серед таких, збільшення кількості місць для розміщення таких засобів, зменшення вартості лотів, збільшення терміну відповідних договорів до 3-х років тощо.

Про це KВ стало відомо з учорашнього допису керівника Асоціації мобільних кав'ярень Олексія Бусаєва у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Бусаєв подякував підприємцям за те, що прийшли на зустріч під стіни КМДА і вкотре боролися та відстоювали свої законні права щодо можливості здійснення діяльності в засобах пересувної торгівлі. За його словами, результатом цієї акції стали позитивні домовленості. Ба більше – вирішення порушених питань Київський міський голова Віталій Кличко взяв під свій особистий контроль.

Мова йде про вжиття невідкладних заходів реагування по збереженню та не знищенню бізнесу в сфері пересувної торгівлі.

Читайте: Олексій Бусаєв: “Спонукаючи нас до супротиву, нам просто не залишають вибору”

За словами Олексія Бусаєва: 

1. Реалізація лотів (місць розміщення засобів пересувної торгівлі). Сьогодні голова комісії в КП “Міський магазин” підніме список усіх не проданих, не виставлених раніше локацій, у тому числі поряд з метро, і до завтра, 26.01.2024, доповість директору Департаменту промисловості та розвитку підприємництва з поясненням причин, чому місця розміщення засобів, у тому числі поряд з метро, не виставляються на торги.

2. Збільшення місць розміщення засобів. Директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва відповідно до укладеного між нами та мером міста меморандуму від 2015 року опрацює спільно з структурними підрозділами КМДА питання щодо збільшення адрес можливих місць розміщення засобів пересувної торгівлі.

3. Щодо повернення 50% знижки по договорам щодо права на розміщення засобів. Це питання буде ще обговорюватися, яким чином краще зробити: чи ініціювати рішення Київради про таке зменшення, чи КП “Міський магазин” все-таки зробить розумну калькуляцію початкової вартості лота. Нагадую: до війни початкова ціна була 50 тис.грн. А сьогодні з невідомих причин стала 120 тис.грн.

4. Термін дії договорів до трьох років. Питання буде обговорюватись так само, як 50% знижка по договорам. В квітні 2023 року Київрада прийняла рішення та визначила термін дії договорів до 3-х років. Чому КП виставляє на 1 рік нам так і не зрозуміло.

5. Демонтажі та договори за результатами вже проведених торгів. До 01.02 обіцяли підписати усі договори по торгам, які відбулися та відбудуться в січні 2024 року, з метою уникнення демонтажів.

6. Умови договорів. Усі умови кабальних односторонніх договорів, що лише вигідні КП, пообіцяли переглянути, аби підприємці були хоч трохи захищені від свавілля посадовців.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

7. Площа засобів пересувної торгівлі. Пообіцяли допустиму площу, що передбачена в 3 форматній зоні, переглянути та повернути до тієї, що діяла в довоєнний період.

Нагадаємо, 20 квітня 2023 року Київрада за ініціативи депутата Дмитра Білоцерковця (співголова фракції “УДАР”) погодила впровадження торгів на право розміщення об'єктів пересувної та сезонної торгівлі через систему “Prozorro”. Було визначено, що КП “Міський магазин” буде проводити відповідні аукціони до кінця дії воєнного стану. 

Введення такого механізму пояснили декількома факторами. Зокрема – змінами в законодавстві України, через які наразі неможливо продавати локації для вуличної торгівлі через біржі, як це було раніше. Крім того, на “нових правилах гри” наполягали в НАБУ, адже в рамках скандальної справи щодо отримання хабара депутатом міськради Владиславом Трубіциним правоохоронцям стало відомо про низку “корупційних ризиків” у роботі “Міського магазину”. 

Читайте: “Нові правила”: Київрада запровадила продаж місць під пересувну торгівлю через “Prozorro”

Обов'язки директора КП “Міський магазин” з грудня 2022 року виконує Сергій Мартинчук. Це підприємство підпорядковане Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, яким з 2 березня 2023 року керує Володимир Костіков. Діяльність даного департаменту з 8 квітня 2022 року контролює заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Фото: з Facebook Олексія Бусаєва

КиївВлада

Олександр Красногородський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.