понеділок, 20 травня 2024 г.

Судівський переляк: вдруге судді господарського апеляційного суду заявили про самовідвід по справі “ЖК Патріарх Холл” вартістю понад 20 млн доларів

Судівський переляк: вдруге судді господарського апеляційного суду заявили про самовідвід по справі “ЖК Патріарх Холл” вартістю понад 20 млн доларів

Вдова Оксана Ксенофонтова звернулась до ЗМІ та зазначила, що 03.08 відбулось судове засідання в складі колегії суддів Яковлєва М.Л., Тищенко А.І., Гончарова С.А по справі її законної спадщини на вул.Саксаганського 78-80 вартістю понад 20 млн.дол. і вже вдруге судді апеляційного господарського суду заявлять про самовідвід, залякані тиском силових структур. 

Про це, як передає KВОксана Ксенофонтова повідомила на свої сторінці у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У зверненні вдова повідомляє, що друга поспіль колегія суддів апеляційного господарського суду під тиском сторонніх осіб заявляє про самовідвід стосовно справи по оскарженню Наказу Мінʼюсту 26 жовтня 2022 року № 4766/5, яким незаконно позбавлено права власності юридичної особи на нерухомість у ЖК “Патріарх Холл” вартістю понад 20 млн. дол. та площею понад 10 000 кв.м. 

Вдова нагадує, що в першій інстанції господарського судочинства суддею Максимом Лиськовим було незаконно відмовлено в задоволенні позовних вимог з оскарження даного наказу. Вдова задається питанням, що за рівень владного страшидла, який не дає суддям розглядати справу відповідно до Законів України. 

Оксана Ксенофонтова сподівається, що у наступній колегії суддів по цій справі виявиться достатньо мужності протистояти тиску сторонніх осіб та винести рішення відповідно до Законів України. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Далі публікуємо відео та повний текст звернення: 


“В розрізі численної кількості судових справ господарського судочинства, що відстоюють законні права моїх спадкових підприємств, колегія суддів: Яковлєв М.Л., Тищенко А.І., Гончаров С.А апеляційного господарського суду 03.08 заявила про самовідвід. Вже друге колегія суддів заявляє про самовідвід!!! Що ж там за “страшило” таке, яке так сильно наганяє страху на суддів, і в них другий раз поспіль не вистачає мужності прийняти рішення відповідно до Закону.

З однієї сторони, самовідвід свідчить – судді відмовляються брати участь у винесенні неправосудного рішення стосовно захисту законного права власності юридичної особи на ЖК “Патріарх Холл”. З іншої, про те, що судді знаходяться під тиском силових структур. Вочевидь, жахіття від залякування виявилось сильнішим, ніж законодавство. Можна уявити, наскільки високий рівень страшидла, якщо судді апеляційної інстанції не осмілюються протистояти йому. 

Якщо в нашій країні адміністративний ресурс перебуває під прямим контролем посадовців, які посягнули на мою законну спадщину ЖК “Патріарх Холл” по вул. Саксаганського 78-80 вартістю понад 20 млн дол. та площею понад 10000 кв. м, то розраховувати на верховенство права – марно. Прошу долучитися всіх інших освічених, компетентних та небайдужих адвокатів, які гуртом доведуть незаконність рішення господарського суду м.Київ, винесене суддею Максимом Лиськовим. Винесено абсурдно, неправомірно, в абсолютний розріз з Законами України. 

Нагадаю, що 15.03.2023 Максим Лиськов виніс рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог адвокатів. Позовні вимоги було направлено на скасування Наказу Міністерства юстиції України від 26.10.2022 № 4766/5. Цим свавільним наказом порушено всі можливі засади законності та верховенства права: було скасовано законне право власності юридичної особи на нерухомість у ЖК Патріарх Холл. Наказ являє собою одну із ланок ланцюга, який веде до заволодіння моєю законною спадщиною, що залишилась після смерті мого чоловіка Олександра. З цього висновок вже відомий: суддя Максим Лиськов, даючи присягу на здійснення правосуддя, поклав руку на серце, та щось інше на Конституцію України.

Я не перестану боротися з беззаконням та свавіллям посадовців в нашій країні. Маю надію, що у наступній колегії суддів виявиться достатньо мужності, відваги та хоробрості протистояти тиску страшидла і винести рішення відповідно до Законів України. 

Неодноразово зазначала, що для посадових осіб в нашій країні Конституція України та Закони – ніщо. І сподіваюсь, порядні, компетентні та справедливі судді врешті решт очолять судову верству нашої влади. Бажаю їм незалежності в прийнятті рішень, і сили бути вільними від тиску. А на сьогодні від судей ми бачимо то безперервне відкладання рішень, то свавільність та незаконність, то в решті решт, і зовсім втрату уявлення про суть справи. Вони навіть не втрачають суть, вони її взагалі не намагаються усвідомити, бо їх очі затьмарені чи то спрагою наживи, чи то переляком. А на чому наживаються наші судді? На негараздах та горі громадян. В чиєму володінні перебуває їх совість? У володінні користі, намірів збагачення та наживи. Чи це не віроломство для всіх нас?”

Нагадаємо, KВ вже публікувало попереднє звернення вдови Ксенофонтова до ЗМІ, де наголошувалося на тому, що суддя Господарського суду Максим Лиськов виніс рішення стосовно справи елітної нерухомості ЖК “Патріарх Холл” вартістю понад 20 млн. доларів всупереч закондавства.

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, суд, позиція, спадщина, оксана ксенофонтова, максим лиськов, патріарх холл

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій