понеділок, 6 травня 2024 г.

Чи опиниться суддя Максим Лиськов на лаві підсудних разом зі Всеволодом Князєвим

Чи опиниться суддя Максим Лиськов на лаві підсудних разом зі Всеволодом Князєвим

Вдова Оксана Ксенофонтова звернулась до ЗМІ та наголосила на тому, що суддя Господарського суду Максим Лиськов виніс рішення стосовно справи елітної нерухомості ЖК “Патріарх Холл” вартістю понад 20 млн. доларів всупереч закондавства. Своїм рішення суддя Максим Лиськов (на фото) узаконив скандальний наказ Мінʼюсту, який позбавляє законного права власників нерухомості по вул. Саксаганського 78-80.

Про це KВ стало відомо з публікації Оксани Ксенофонтової на її Facebook-сторінці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У зверненні вдова наголосила, що суддя Господарського суду Києва Максим Лиськов 15 березня 2023 року виніс неправосудне рішення і відмовив у позові по справі з приводу скасування наказу Міністерства юстиції від 26 жовтня 2022 року № 4766/5. Цим наказом міністерство позбавило законного права власності юридичної особи на нерухомість у ЖК “Патріарх Холл”.

Вдова припускає, що Лиськова “заохочувально залучили” винести рішення, яке суперечить чинному законодавству та задовольняє посадових рейдерів .Вона сподівається, що напередодні апеляційного розгляду 1 серпня 2023 року цієї справи судді почують її благання приймати рішення згідно Закону та бути вільними від впливу сторонніх осіб.

“Система судочинства стала справжньою тиранією, де судді цинічно зневажають закони та засади моралі. Голову Верховного суду Князєва В.І. підозрюють у хабарництві, а тепер повертають кошти, знайдені під час обшуку. А неправосудні рішення суддів стали в нашій державі, на жаль, не рідким виключенням, а стабільністю.  Можна на будь-якій ступені влади в один час відучити себе царем. Але цар, наділений правом судити, в кінці кінців, стане лише “царьком”, не здатним ні на що, окрім безмежного насичення своєї жадібності. Таким “царьком” себе уявив Лиськов Максим Олександрович – суддя Господарського суду Києва”, – написала Оксана Ксенофонтова.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

ЖК “Патріарх Холл” – це елітна нерухомість у центрі Києва, вартістю понад 20 мільйонів доларів. Вона вже третій рік поспіль є об’єктом рейдерських атак посадових осіб.

KВ публікує відео та повний текст звернення:

“Шановні друзі, сердечно дякую всім, хто почув мій крик про допомогу та не залишився в стороні! Завдяки Вам я не залишаю надію на встановлення справедливості в захисті мого законного права на спадщину покійного чоловіка Олександра.

Повне зневаження і грубе ігнорування Конституції та Законів України посадовими особами на всіх ланках влади в нашій країні не припиняються.

Система судочинства стала справжньою тиранією, де судді цинічно зневажують закони та засади моралі. Голову Верховного суду Князєва В.І підозрюють у хабарництві, а тепер повертають кошти, знайдені під час обшуку.

А неправосудні рішення суддів стали в нашій державі, на жаль, не рідким виключенням, а стабільністю.  Можна на будь-якій ступені влади в один час відучити себе царем. Але цар, наділений правом судити, в кінці кінців, стане лише “царьком”, не здатним ні на що, окрім безмежного насищення своєї жадібності.

Таким “царьком” себе уявив Лиськов Максим Олександрович – суддя Господарського суду м.Києва. Положення Конституції України про те, що судді при здійсненні правосуддя незалежні і підкорюються лише закону – для судді Лиськова М. виявились порожнім місцем. Кожному гарантується захист прав, свобод та інтересів незалежним, безстороннім і справедливим судом. Але в якому просторі судочинства перебували Ви, Максиме Олександровичу, коли 15.03.2023 винесли рішення, яким відмовили у задоволенні позовних вимог адвокатів. Як би ви покладались на свою професійну компетенцію, то неодмінно би роздивились обгрунтованість позову. А оскільки даючи присягу на здійснення правосуддя Ви поклали руку на серце, та щось інше на Конституцію, то Ваше рішення було прийнято всупереч Законам України.

Позовні вимоги було направлено на cкасування Наказу Міністерства юстиції України від 26.10.2022 № 4766/5. Цим свавільним наказом порушено всі можливі і неможливі засади законності та верховенства права: було скасовано законне право власності юридичної особи на нерухомість у ЖК Патріарх Холл. Наказ являє собою одну із ланок ланцюга, що веде до заволодіння моєю законною спадщиною. А оскільки ЖК ПАТРІАРХ ХОЛЛ площею понад 10 000 кв. оцінюється більше, ніж 20 млн доларів, коло посадових осіб не пройшли повз та спокусились захопити нерухомість.

Ваша недоторканість, будьте впевнені, тимчасова. Вам краще відомо, чим Ви керувались, приймаючи неправосудне рішення. Чи то виконували вказівки зацікавлених осіб, чи то Вас заохочувально залучили. Зауважте, якщо навіть Князєва підозрюють в корупції, то і для Вас настане черга. На вагах однієї чаши опинилась Ваша репутація та повага, іншої – ваша продажність та жадібність. І на жаль, переважила друга. Тепер кожний повинен остерігатися, щоб не опинитись в Ваших некомпетентних та ненаситних руках

Але залишились серед суддів ті, чию діяльність можна поставити у приклад. В розрізі численної кількості судових  справ господарського судочинства, які прямо відстоюють законні права та правочини моїх спадкових підприємств, хочу відзначити суддю Господарського суду Дніпропетровської області – Ліпинського Олександра Вікторовича. Ви задаєте зразок справедливого розгляду справ та прийняття справедливих рішень, позбавлений некомпетентності, упередженості та судового свавілля. На відміну від Лиськова Максима в Вас виявилось достатньо професійних знань, щоб визначити абсолютну необгрунтованість і абсурдність позовних вимог зацікавлених сторін та захистити права громадян, які інвестували гроші в будівництво ЖК “Патріарх Холл”. Як би все система правосуддя неухильно дотримувалась принципів честі, совісті и справедливості, то ми, всі громадяни України, знову би відродили віру в верховенство права в нашій державі. Нехай мої уявлення про правосуддя здебільшого розбиті, але завдяки справедливому розгляду моїх справ, моя земля під ногами стала тільки твердішою.

Як громадянка України, маю надію, особливо напередодні засідання Господарського апеляційного суду 1-го серпня в складі колегії суддів Яковлєва М.Л., Тищенко А.І., Гончарова С.А, на справедливий та законний розгляд справи, вільний від тиску та впливу сторонніх осіб.

Посадовці, які омріяні бажанням незаконно заволодіти спадковим бізнесом мого покійного чоловіка Олександра, вочевидь, за життя копійки не заробили чесною працею. Ви кожного дня бачите своє відображення в дзеркалі, то роздивіться будь-ласка, наскільки сильно це відображення спотворено бажанням нажитися на моєму горі”.

Нагадаємо, KВ повідомляла про те, як київський експрокурор Олег Кіпер за домовленістю зі своїми бізнес-партнерами намагаються вкрасти спадщину Оксани Ксенофонтової.

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, позиція, господарський суд києва, суддя, Олег Кіпер, оксана ксенофонтова, прокурор києва, максим лиськов, голова одеської ова, жк престиж холл

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій