четвер, 18 квітня 2024 г.

Столичні “кіоскери” просять Зеленського і Жирнова повпливати на підлеглих Кличка

Столичні “кіоскери” просять Зеленського і Жирнова повпливати на підлеглих Кличка

Столичні підприємці, які провадять свою діяльність в тимчасових спорудах (ТС, кіоски, МАФи), вимагають, щоб президент Володимир Зеленський та голова Київської міської військової адміністрації  (КМВА) Микола Жирнов звернули увагу на проблеми малого бізнесу. Мова йде про ініціативу столичної влади щодо знесення ТС, які розміщені біля станції метро “Героїв Дніпра”. На думку “кіоскерів”, це робиться задля витіснення малого бізнесу з даного ринку, і такими діями столичні можновладці фактично провокують підприємців на акції протесту.

Як стало відомо KВ, 21 липня 2022 року група столичних підприємців, які провадять свою діяльність у ТС, подала звернення до голови КМВА Миколи Жирнова та президента України Володимира Зеленського щодо дій посадових осіб, які знищують малий бізнес в умовах воєнного стану.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Під зверненням підписалися представники 7 громадських організацій (ГО), які займаються захистом інтересів малого бізнесу.

Співголова ГО “Київський міський комітет порятунку бізнесу” (одна з організацій-підписантів звернення) Тетяна Петренко повідомила KВ, що, ймовірно, завтра, 22 липня, має відбутися засідання комісії КМДА з питань розміщення ТС, на якому запланований розгляд питання стосовно демонтажу 66 ТС, які розміщені в районі станції метро “Героїв Дніпра”. Мова йде про ті кіоски, які, відповідно до недавнього рішення столичної влади, мають бути перенесені у зв'язку “з необхідністю убезпечити мешканців Києва від ракетних обстрілів”. Підприємці вважають таку ініціативу міських чиновників незаконною та вимагають, щоб КМВА та президент втрутилися в ситуацію.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У зверненні уточнюється, що підприємці неодноразово зверталися до Миколи Жирнова стосовно цієї проблеми, але так і не отримали жодної відповіді. Представники малого бізнесу впевнені, що такі дії столичної влади направлені на те, щоб витіснити їх з ринку. При цьому, на думку підприємців, столичні можновладці фактично провокують “кіоскерів” до акцій протесту, які заборонені в умовах воєнного стану. 

Читайте: Громадська рада при КМДА просить Миколу Жирнова захистити підприємців Києва

“Найближчими днями столична влада, в особі комісії з питань розміщення ТС, прийме рішення, яким нас позбавлять документів на бізнес, а з ним і статусу законного бізнесу та платників податків. Цим рішенням будуть знищені наші робочі місця, а наші сім'ї будуть позбавлені джерела доходу! Ми надали всі матеріали і докази до KMBA про те, що дії міської влади по відношенню до малого бізнесу, власників ТС, є неправомірними, вигаданими, сфальшованими та такими, які прийняті в інтересах іншого, великого бізнесу, наближеного до міського голови – Віталія Кличка! Нам, власникам малого бізнесу, відверто сміються в обличчя окремі чиновники і “діячі” столичної влади, розповідаючи про слабкість міської військової адміністрації, про нашу безпомічність і заборону щодо проведення будь-яких мирних заходів, протестів, акцій в умовах воєнного стану. Але малий бізнес буде боротись за право на працю і перед внутрішнім ворогом — чиновником-корупціонером, а, можливо, і колаборантом – буде захищати свій бізнес, своє майно і робоче місце всіма можливими способами!” – повідомляється у зверненні.

Читайте: У Києві вирішили реформувати вуличну торгівлю під час воєнного стану

Як повідомляла KВ, 6 травня 2022 року Рада оборони міста Києва формально доручила міськіій владі перевірити та в разі необхідності демонтувати об’єкти торгівлі, які встановлені біля станцій метрополітену. Дане рішення пояснювалось тим, що кіоски можуть перешкоджати містянам швидко потрапити у ці захисні споруди у разі загрози бомбардування та/або ракетного обстрілу. 

Читайте: Столична влада вирішила прибрати МАФи від станцій метрополітену, які начебто перешкоджають доступу до укриттів та сховищ

На виконання такого протокольного рішення 8 червня 2022 року Комісія з питань розміщення ТС при КМДА прийняла рішення про демонтаж (можливе перенесення) біля 80 (вісімдесяти) кіосків. У ньому вказувалось, що більшість з цих ТС розташовані неподалік до входів (виходів) до станцій метрополітену “Політехнічний інститут” та “Героїв Дніпра”. 

Представники малого бізнесу виступили категорично против таких заходів. “Кіоскери” звинувачували підлеглих міського голови Віталія Кличка у тому, що ті взяли курс на знищення бізнесу дрібних підприємців під приводом начебто загрози ТС для мирного населення. Зокрема, підприємці вказували на те, що рішення щодо демонтажу стосуються тих станцій метрополітену, поблизу яких знаходяться великі торгівельні центри (ТЦ), і деякі з таких центрів належать друзям столичного мера. При цьому, “кіоскери” наголошували, що вказані ТЦ можуть бути більш небезпечними для громадян, ніж невеликі ТС – в разі нанесення по ним ракетних ударів  у цих будівлях під завалами можуть бути поховані сотні чи тисячі людей. 

Читайте: Торгівельні центри або кіоски: з чим столичній владі треба боротися під час війни 

Треба також зазначити, що КМВА, яку з початку березня 2022 року очолює генерал Микола Жирнов, на час воєнного стану належить вся повнота влади в Києві. У голови КМВА є два заступники, одним з яких є голова КМДА, мер Києва Віталій Кличко.

Читайте: КМДА – підрозділ військової адміністрації міста, а Кличко мій заступник, – Жирнов 

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, війна, КМДА, воєнний стан, маф, Віталій Кличко, володимир зеленський, укриття, кмва, трц, ракетний обстріл, звернення, корупція, микола жирнов, тс, волонтерство, мафи, тц, підприємництво, малий бізнес, вулична торгівля, середній бізнес, тимчасові споруди, малий та середній бізнес, тетяна петренко, цивільна безпека, кіоск, акція протесту, військова агресія, київський міський комітету порятунку бізнесу, торгово-розважальний центр, торговий центр

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій