понеділок, 6 травня 2024 г.

Стефанчук продовжує захищати адептів “русского мира” в Верховній Раді

Стефанчук продовжує захищати адептів “русского мира” в Верховній Раді

Спікер Верховної Ради (ВР) Руслан Стефанчук проігнорував Регламент і не поставив на голосування питання про внесення до порядку денного проєкт постанови про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ” та урядовий законопроєкт про позбавлення мандатів депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій. Таким чином, монобільшість в Раді продовжує колаборуватись з проросійськими депутатами.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook нардепа Олега Дунди ( фракція “Слуга народу”, 91 округ, Макарівщина та Фастівщина Київської обл.).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Після збору підписів та двох письмових звернень до голови Верховної Ради поставили з голосу (Олег Дунда та Олексій Гончаренко, фракція "Європейська солідарність", - KВ) питання стосовно винесення до сесійної зали законопроєктів про позбавлення мандатів представників “ОПЗЖ” у Верховній та місцевих радах. Голова [Ради] Стефанчук грубо проігнорував Регламент і відмовився ставити на голосування ці питання. Очевидна відповідь на запитання: “Хто захищає представників “русского мира” у найвищому законодавчому органі Української держави?””, – написав парламентр.

Він нагадав, що рівно рік тому, 23 лютого 2022 року, народні депутати кілька годин в сесійній залі намагалися проголосувати за військовий стан і змогли проголосувати тільки за надзвичайний.

“Сьогодні, 23 лютого 2023 року, ми намагаємось позбавити мандатів колаборантів – і знову зустрічаємо шалений спротив. Але впевнений, що цих адептів кремля скоро не буде на нашій землі, а суспільство дасть свою оцінку всім, хто їх захищав і хто з ними конструктивно працював. І дякував їм”, – наголосив Олег Дунда.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, шостого лютого спікер ВР Руслан Стефанчук отримав чергове звернення від парламентарів про розгляд проєкту постанови ВР №7694 про позбавлення мандатів парламентарів, обраних від “ОПЗЖ”, а також урядового законопроєкту №7476 про позбавлення мандатів депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій. Спікер ВР проігнорував звернення.

До цього, 3 лютого, Президент Володимир Зеленський на виконання петиції про позбавлення мандатів парламентарів і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій звернувся до Стефанчука з проханням опрацювати пропозицію включити до порядку денного відповідні законопроєкти. Наразі жодної реакції від спікера ВР немає.

23 січня Руслану Стефанчуку передано звернення 153 народних депутатів про включення до порядку денного проєкту постанови №7694 та урядового законопроєкту №7476. Спікер Ради проігнорував це звернення.

В грудні минулого року Стефанчук відмовив в проведенні позачергової сесії ВР з розгляду цих законопроєктів.

Зазначимо, спікер ВР Руслан Стефанчук, обраний за списком “Слуги народу”, системно та послідовно захищає проросійських колаборантів в парламенті, вибірково посилаючись на норми Конституції та інші юридичні хитрощі. Очевидна причина цього – нардепи, обрані від “ОПЗЖ”, дружньо підголосовують всі сумнівни законопроєкти, які протягають парламентарі від монобільшості, про що, зокрема, прямим текстом заявляла очільниця “Слуги народу” Олена Шуляк.

Детальніше:

Чому в ВР та місцевих радах досі сидять депутати від “ОПЗЖ”? Треба запитати у очільника “Слуги народу”

Будівельний союз “Слуги народу” та “ОПЗЖ”

Фото: Facebook Олега Дунди

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини україни, війна росії проти україни, Верховна Рада, опзж, слуга народу, руслан стефанчук, олена шуляк, олег дунда, українські гниди, проєкт постанови №7694, проєкт закону №7476

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій