неділя, 28 квітня 2024 г.

Скандальний екскоординатор Великого будівництва та колишній заступник голови ОП Тимошенко тепер буде радить Умєрову

Скандальний екскоординатор Великого будівництва та колишній заступник голови ОП Тимошенко тепер буде радить Умєрову

З 1 березня екскоординатор Великого будівництва та колишній заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко керує медіанапрямком в Міноборони та його призначено радником міністра оборони Рустема Умєрова (на фото праворуч).

Про це KВ стало відомо з повідомлення NV.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що Кирило Тимошенко почав працювати радником міністра оборони Рустема Умєрова.

“Він регулярно приходить до міністерства, фактично вже працює у відомстві, має наради з Умєровим, має там кабінет і заводить у відомство свою команду”, – зазначив один з урядових співрозмовників видавництва.

У пресслужбі МО на відповідний запит NV повідомили, що Тимошенко з 1 березня 2024 року обіймає посаду штатного радника міністра оборони, – на підставі відповідного наказу про його призначення.

Офіцийна відповідь на запит NV щодо посади Кирила Тимошенка (Фото: Міністерство оборони України)

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Основний напрямок діяльності Кирила Тимошенка – медіа та комунікації, координація інформаційної політики в Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного в Силах оборони України на час дії воєнного стану”, – додали у пресслужбі МО.

Колишній топ-співробітник Банкової займатиметься інформаційною кампанією Сил оборони (Фото:Офіс президента)

Втім на це призначення багато експертів вже відреагували негативно. Так політолог, голова Комітету виборців України Олексій Кошель, вважає, що призначення Кирила Тимошенка на посаду радника у Міноборони є неприйнятним та образливим.

"Кирило Тимошенко прославився тим, що їздив на достатньо недешевому автомобілі, який передали наші міжнародні партнери для того, щоб з фронту евакуйовувати людей. А він їздив на цьому автомобілі по Києву. Власне через цей автомобіль державі був завданий надзвичайно серйозний репутаційний удар. Державу просто облили брудом через цю крадіжку авто. Я бачив декілька тижнів тому, що Кирило Тимошенко написав, що, мовляв, розслідування проведено антикорупційними органами й не виявлено порушень законодавства. Це ні про що, бо ми отримали дуже серйозний репутаційний удар, на нас дивилися як на дикунів", – підкреслив політолог.

За його словами, після цього люди, які причетні до даного скандалу, просто йдуть в нікуди та зникають з інформаційного поля взагалі.

"Той факт, що його призначили радником міністра оборони означає, по-перше, що влада не визнає і не розуміє ці проблеми, а друге – ця зіпсована репутація автоматично переходить на Міністерство оборони. Я переконаний, щоб не робив Кирило Тимошенко на цій посаді, навіть він буде демонструвати дива менеджерського таланту, але для наших західних партнерів це буде, як мінімум, неприйнятно. Я вважаю, це призначення неприйнятним та образливим  для мене, як громадянина України", – резюмував Олексій Кошель.

Нагадаємо, за час роботи в ОП Тимошенко кілька разів потрапляв в епіцентр публічних скандалів. Зокрема, саме він — як джерело  надав кільком ЗМІ заяву на звільнення” Богдана, хоча це був фейковий документ. Після початку великої війни журналісти виявили, що Тимошенко користувався позашляховиком Chevrolet Tahoe, якій американці передали Україні для вивезення громадян із зони бойових дій, — згодом НАБУ повідомило, що заступник голови ОП робив це на законних підставах. У грудні 2022-го ЗМІ зафіксували Тимошенко за кермом чужого Porsche Taycan.

Як інформувала KВ, у січні 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Кирила Тимошенка з посади заступника керівника Офісу Президента (ОП; кервівник – Андрій Єрмак). Тимошенко тоді сам написав заяву про звільнення.

Пізніше НАЗК встановило, що Тимошенко використовував повноваження у своїх особистих інтересах і двічі порушив обмеження, визначені законом щодо отримання подарунків особою, яка займає особливо відповідальне становище.

А саме, НАЗК заявило, що під час роботи на посаді заступника керівника Офісу Президента Тимошенко підписав лист для Державної прикордонної служби України з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження. Однак працівники НАЗК зазначали, що справжньою метою виїзду підлеглого був особистий інтерес самого Тимошенка, а саме оформлення віз собі та своєму сину.

Тимошенко відкидає звинувачення на свою адресу.

Читайте: НАЗК склало та направило до суду протокол про адмінпорушення ексзаступника глави ОП Тимошенка

Кирило Тимошенко був призначений на посаду заступника керівника Офісу президента 25 червня 2019 року. В ОП спершу він відповідав за питання інформаційної політики. Тимошенко також був куратором “Великого будівництва”. Координатором зі статусом консультанта “Більшого будівництва” є Юрій Голик – екс-радник голови Дніпропетровської ОГА Валентина Резниченко.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну заступник голови ОПУ відповідав за відновлення житла та інфраструктурних об'єктів на звільнених територіях.

У вересні 2022 року позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко заявив про масштабне розкрадання гуманітарної допомоги в Запоріжжі та Запорізькій області, яка потім перепродувалася через супермаркети. За його даними, сума розкрадання склала 322 млн грн. Причетними Шевченко назвав запорізьких чиновників, а також окремих посадових осіб ОПУ. Тимошенко свою причетність до цієї справи заперечив.

У жовтні 2022 року Кирило Тимошенко потрапив у скандал через позашляховик Chevrolet Tahoe, який був переданий Україні як гуманітарна допомога. Американська компанія General Motors передала Україні 50 таких автівок для гуманітарних місій і вивезення громадян із зони бойових дій. Один позашляховик опинився в користуванні Державного управління справами і став фактично службовим авто Кирила Тимошенка. Коли скандал набув розголосу, Тимошенко передав транспортний засіб в один із прифронтових регіонів.

Як писала KВКирило Тимошенко заявив, що всі претензії до нього Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) було спростовано в судовому порядку. НАЗК закидало Тимошенку, що він всупереч правилам воєнного часу використовував своє положення у власних, а не державних справах, коли був заступником керівника Офісу Президента. Публічної реакції НАЗК на заяву Тимошенка поки не оприлюднено.

Детальніше про Кирила Тимошенка:

Продовження історії про Chevrolet Tahoe Кирила Тимошенка: 50 авто, переданих Україні для евакуації людей з прифронтових зон, зникли невідомо куди

Льовочкіни за парканом: заступник керівника ОП Тимошенко мешкає в будинку забудовника Ніконова

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, підозра, назк, міноборони, офіс президента, призначення, кирило тимошенко, ЗМІ, рустем умєров, радник

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій