неділя, 28 квітня 2024 г.

Ексзаступник керівника ОП Кирило Тимошенко каже, що всі претензії НАЗК до нього спростовано в суді

Ексзаступник керівника ОП Кирило Тимошенко каже, що всі претензії НАЗК до нього спростовано в суді

Колишній заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко (на фото) заявив, що всі претензії до нього Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) було спростовано в судовому порядку. НАЗК закидало Тимошенку, що він всупереч правилам воєнного часу використовував своє положення у власних, а не державних справах, коли був заступником керівника Офісу Президента. Публічної реакції НАЗК на заяву Тимошенка поки не оприлюднено.

Про це KВ дізналася з допису Кирила Тимошенка на Facebook 3 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Днями в суді було спростовано всі наявні претензії Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК щодо мене”, – запостив Тимошенко у Facebook й додав фото на фоні Печерського райсуду столиці.


Тимошенко також повідомив, що наразі перебуває в Україні, в Києві. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Печерський райсуд Києва не знайшов у діях ексзаступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка адміністративних порушень. Це закріплено відповідною постановою суду, оприлюдненою 25 вересня 2023 року”, – повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Як інформувала KВ, у січні 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Кирила Тимошенка з посади заступника керівника Офісу Президента (ОП; кервівник – Андрій Єрмак). Тимошенко тоді сам написав заяву про звільнення.

Пізніше НАЗК встановило, що Тимошенко використовував повноваження у своїх особистих інтересах і двічі порушив обмеження, визначені законом щодо отримання подарунків особою, яка займає особливо відповідальне становище.

А саме, НАЗК заявило, що під час роботи на посаді заступника керівника Офісу Президента Тимошенко підписав лист для Державної прикордонної служби України з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження. Однак працівники НАЗК зазначали, що справжньою метою виїзду підлеглого був особистий інтерес самого Тимошенка, а саме оформлення віз собі та своєму сину.

Тимошенко відкидає звинувачення на свою адресу.

Читайте: НАЗК склало та направило до суду протокол про адмінпорушення ексзаступника глави ОП Тимошенка

Кирило Тимошенко був призначений на посаду заступника керівника Офісу президента 25 червня 2019 року. В ОП спершу він відповідав за питання інформаційної політики. Тимошенко також був куратором “Великого будівництва”. Координатором зі статусом консультанта “Більшого будівництва” є Юрій Голик – екс-радник голови Дніпропетровської ОГА Валентина Резниченко.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну заступник голови ОПУ відповідав за відновлення житла та інфраструктурних об'єктів на звільнених територіях.

У вересні 2022 року позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко заявив про масштабне розкрадання гуманітарної допомоги в Запоріжжі та Запорізькій області, яка потім перепродувалася через супермаркети. За його даними, сума розкрадання склала 322 млн грн. Причетними Шевченко назвав запорізьких чиновників, а також окремих посадових осіб ОПУ. Тимошенко свою причетність до цієї справи заперечив.

У жовтні 2022 року Кирило Тимошенко потрапив у скандал через позашляховик Chevrolet Tahoe, який був переданий Україні як гуманітарна допомога. Американська компанія General Motors передала Україні 50 таких автівок для гуманітарних місій і вивезення громадян із зони бойових дій. Один позашляховик опинився в користуванні Державного управління справами і став фактично службовим авто Кирила Тимошенка. Коли скандал набув розголосу, Тимошенко передав транспортний засіб в один із прифронтових регіонів.

Детальніше про Кирила Тимошенка:

Продовження історії про Chevrolet Tahoe Кирила Тимошенка: 50 авто, переданих Україні для евакуації людей з прифронтових зон, зникли невідомо куди

Льовочкіни за парканом: заступник керівника ОП Тимошенко мешкає в будинку забудовника Ніконова

Скандали із гуманітарною допомогою розхитують ситуацію в прифронтовому Запоріжжі

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, підозра, назк, офіс президента, кирило тимошенко, печерський райсуд, адміністративне правопорушення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій