п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Продовження історії про Chevrolet Tahoe Кирила Тимошенка: 50 авто, переданих Україні для евакуації людей з прифронтових зон, зникли невідомо куди

Продовження історії про Chevrolet Tahoe Кирила Тимошенка: 50 авто, переданих Україні для евакуації людей з прифронтових зон, зникли невідомо куди

50 позашляховиків Chevrolet Tahoe, які було передано Україні американською компанією General Motors для евакуації поранених ти цивільних з прифронтових зон, зникли невідомо куди. Щонайменше, їх немає і не було на балансі Міністерства інфраструктури, куди вони нібито передавались. Так само, не було такої автівки на балансі Державного управління справами (ДУС), про що казав заступник керівника Офіса Президента Кирило Тимошенко (на фото), виправдовуючись за користування цим авто.

Про це KВ стало відомо з відео народного депутата Гео Лероса (позафракційний).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Пам'ятаєте історію з 50 автівками, які General Motors передала Україні, коли Bihus.Info зняли, як [заступник керівника ОП] Кирило Тимошенко їздив на одній з цих автівок Chevrolet Tahoe? Bihus.Info вказав, що ці авто передавались Міністерству інфраструктури України… Я відправив депутатське звернення на міністерство і виявилось, що Мінінфраструктури не отримувало ці автомобілі”, – сказав Гео Лерос.

Відповідь міністерства інфраструктури за підписом міністра Олександра Кубракова

“Кирило Тимошенко в інтерв’ю Bihus.Info сказав, що один автомобіль була на балансі у ДУС, тому він користувався цим авто. Але у відповіді на депутатське звернення в ДУС повідомили, що такого автомобіля в них на балансі немає”, – повідомив народник депутат.

Відповідь ДУС за підписом в.о. керівника Сергія Прилипка

“Я очікую на відповідь від Кабінету Міністрів, щоб дізнатись, хто їздить на цих автомобілях. Бо, пересуваючись Києвом, я через день бачу, як така автівка возить чиїсь сідниці від одного ресторана до іншого. А ці автомобілі передавались нам виключно для евакуації зі східних регіонів”, – наголосив Гео Лерос.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, восени минулого року ексжурналіст і експарламентар Сергій Лещенко, який зараз суміщає посади члена наглядової ради “Укрзалізниці” та радника керівника ОП Андрія Єрмака, виправдовуючи Кирила Тимошенка, заявив:

"... цих автомобілів дуже багато їздить по Києву. Якщо ви звернете увагу, то далеко не один Тимошенко їздить на ньому, на ньому їздять чиновники Міністерства оборони, на ньому їздять чиновники Генерального штабу. На ньому їздить багато людей, саме не пов'язаних із безпосереднім виконанням військових операцій… Вона на фронт не могла потрапити апріорі. Просто замість Тимошенка на ній би їздив якийсь інший чиновник, яких у Києві… очікувати, що новий Tahoe поїде на фронт і буде обслуговувати, не знаю, військових, – це просто або наївність, або свідоме створення хибних очікувань. ... Машина живе на фронті приблизно один-два місяці. І, відповідно, туди передається машина 10+ років. Якби цей автомобіль потрапив до військових, із високою долею вірогідності його б тримали у гаражі. Адже втрата автомобіля за 70 тис. доларів не дорівнює втраті автомобіля за 3 тис. доларів, яким би був звичайний пікап, потрібний саме військовим".

З чого можна зробити висновок, що автомобілі, які американські партнери передавали Україні для евакуації поранених та цивільних з прифронтових зон, використовуються не за призначенням і невідомо ким.

Детальніше: Фастівський нардеп-мажоритарник Дунда просить Президента Зеленського розглянути можливість звільнення заступника керівника ОП Тимошенка

Нагадаємо, заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, якого в “Єдиному марафоні” чомусь іменували “обличчям року”, регулярно світиться в історіях скандально-корупційного штибу.

Так, Тимошенко мешкає в будинку Ігоря Ніконова – великого забудовника та радника мера Києва Віталія Кличка. Дружина Тимошенка орендує цей будинок за 230 тис. гривень на місяць. За парканом цього будинку розташована вілла нардепа від “ОПЗЖ” Сергія Льовочкіна, а навпроти – маєток сестри нардепа Юлії Льовочкіної, дружини голови правління ПАТ “Київгаз” Андрія Вінграновського.

Детальніше: Льовочкіни за парканом: заступник керівника ОП Тимошенко мешкає в будинку забудовника Ніконова

Минулого року Кирило Тимошенко засвітився в скандалі з розкраданням гуманітарної допомоги в Запоріжжі.

“Джерела KВ в місцевій владі кажуть, що Кирило Тимошенко, який є куратором гуманітарної допомоги від Офісу Президента, наказав місцевим керівникам цього напрямку сидіти тихо й не висовуватись. Злата Некрасова (заступниця голови Запорізької обласної військової адміністрації, – KВ) тісно пов`язана через гуманітарку з Кирилом Тимошенко і це, в першу чергу, стосувалось неї”, – писала KВ.

Зараз в Запоріжжі, незважаючи на кримінальну справу та обшуки у керівництва області, нічого з гуманітарною допомогою не змінилось. Більш за те, доки заступниця голови Запорізької ОВА з питань гуманітарної допомоги Злата Некрасова відпочиває в Таїланді, західні волонтери масово відмовляються надавати Запоріжжю допомогу – через корупційні оборудки місцевих очільників.

Читайте: Скандали із гуманітарною допомогою розхитують ситуацію в прифронтовому Запоріжжі

Фото: скрін з YouTube

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, новини україни, гуманітарна допомога, офіс президента, кирило тимошенко, андрій єрмак, ігор ніконов, сергій льовочкін, державне управління справами, міністерство інфраструктури, юлія льовочкіна, Сергій Лещенко, андрій вінграновський, chevrolet tahoe, розкрадання гуманітарної допомоги

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій