п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Прикордонники не випускають з України нардепа від “ОПЗЖ” Вадима Столара - Михайло Ткач

Прикордонники не випускають з України нардепа від “ОПЗЖ” Вадима Столара - Михайло Ткач

Народний депутат від “ОПЗЖ”, колишній “києвський смотрящий” і забудовник Вадим Столар (на фото) не може виїхати з України. Мовляв, йому заборонено виїзд. Але колега Столара по парламентській групі “Відновлення України” (одна з груп, створених на базі фракції “ОПЗЖ”) Ігор Абрамович залишив Україну.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook журналіста “Української правди” Михайла Ткача.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Після урочистих відвідин Верховної Ради і гарантування збереження мандатів “до завершення каденції” депутати від забороненої “ОПЗЖ” Вадим Столар та Ігор Абрамович вирішили довго не гостювати в Україні та повернутись в Дубай та Монако, відповідно. Джерела у правоохоронних органах інформують, що Ігор Абрамович з короткою зупинкою на святкування дня народження мера Харкова [Ігоря Терехова] в Ужгороді минулого тижня повернувся до славетної справи оборони Монако. А от депутат Столар затримався на декілька зустрічей і вирушив на “дубайську передову” вчора (20 січня, – KВ). За даними джерел у правоохоронних органах ані вчора, ані сьогодні Столар так і не пройшов кордон і був вимушений повернутись до Києва. Зараз активно контактує з представниками влади. Джерела серед прикордонників кажуть що по Столару наразі стоїть заборона на виїзд”, – написав Михайло Ткач.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, парламентарі від забороненої проросійської партії “ОПЗЖ” Вадим Столар та Ігор Абрамович після тривалої відсутності повернулись в Україну 12 січня і прийняли участь у засіданні Верховної Ради (ВР). 

До цього Столар на початку січня засвітився на вечірці в Дубаях (ОАЕ), куди, за інформацією джерел КВ, перед початком війни він вивіз весь свій офіс.

Вадим Столар окреслений червоним овалом, фото: Telegram-канали

KВ повідомляла, що народний депутат від “ОПЗЖ” та екс”смотрящій за Києвом” Вадим Столар поїхав з України ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Офіційна версія – щоб поздоровити свою бабусю з її днем народження

Вадим Столар та його бабуся, фото: Facebook Вадима Столара

Хоча, джерела, дотичні до “екссмотрящего за Києвом” казали, що таким чином Столар втік від майбутньої навали московитів, щоб пересидіти війну за кордоном і, за повернення, домовлятись з переможцями.

В травні минулого року вибухнув скандал: стало відомо, що головна лікарка Олександрівської лікарні Людмила Антоненко, яка є двоюрідною сестрою Столара, забороняє приймати допомогу для лікарні від будь-кого іншого крім Фонду Вадима Столара. А в вересні стало відомо, що керівництво Олександрівської лікарні забороняє приймати допомогу від волонтерів, за виключенням Фонду Вадима Столара.

27 червня минулого стало відомо, що Вадим Столар нібито виходить з будівельного бізнесу в столиці. Через місяць Столар переписав свій медіа-бізнес (телеканали "Типовий Київ", Odesa.live та Live) на співзасновницю креативних агентств We know how та Badoev ID Ганну Ковальову, яка є засновником та директором БО “БФ “Майбутнє для України” Вадима Столара.

В серпні журналіст УП Михайло Ткач знайшов Вадима Столара на його віллі в Сан-Жан-Кап-Ферра – під Ніццею (Франція).

Читайте: Вадим Столар, Сергій Львочкін, брати Суркіси, Костянтин Жеваго та інші під час повномасштабної війни з росією компактно переховуються в Монако та під Ніццею (фото, відео)

“Його (Вадима Столара, – KВ благодійний фонд допомагає Збройним Силам України і цивільним. А паралельно фірми Столара, які займаються здачею нерухомості та продовжують приносити йому мільйони. Для прикладу – тільки компанія “Передові технології Плюс”, яка здає в оренду приміщення у “Парусі (бізнес-центр на вул. Мечникова в Києві, який Вадим Столар у 2021 році викупив у бізнесмена Вагіфа Алієва, – KВ) після початку повномасштабного вторгнення і до вересня отримала за здачу майна понад 56 млн гривень”, – повідомляла журналістка Bihus.Info Марія Землянська.

В той же час, за спостереженнями KВ, на початку вересня минулого року активізувались будівельні бізнеса структури Вадима Столара, в тому числі ті, де, за даними KВ, раніше партнером Столара був Віктор Медведчук. Втім, доля Медведчука в будівельному бізнесі Столара перейшла комусь іншому, не виключено, що комусь з владних персон або афільованих з ними громадян. Але вже наприкінці року стало очевидно, що з активізацією будівельного бізнесу нічого не склалось.

Нагадаємо, що Столар де-факто контролює, як мінімум, чотири столичні компанії-девелопера: “BudCapital”, “IB Alliance”, “bUd development” та “ENSO” (у пресслужбі останньої компанії прямо заперечували причетність Столара до неї, – KВ). 

Деякі джерела KВ казали восени минулого року, що Столарр нібито мав намір позбавитись мандату парламентарія водночас намагаючись відновити свій вплив на процесі в Києві. Не виключено, що саме через це Вадим Столар приїхав в Україну. Вочевидь, що ані з позбавленням мандату, ані з відновленням впливу на столичне життя в нього нічого не склалось так само, як з будівельним бізнесом.

Нагадаємо, напередодні приїзду в Київ Вадима Столара та Ігоря Абрамовича, 11 січня, Президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства їхніх колег-парламентарів по “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також екснардепа Андрія Деркача, якого підозрюють в роботі на російські спецслужби.

13 січня Вадим Столар та Ігор Абрамович проголосували за позбавлення мандатів цих вже експарламентарів і власника російського паспорта Андрія Аксьонова, що дало підстави для підозр про якусь домовленість з владою цих нардепів від “ОПЗЖ”

Водночас досі не внесено в порядок денний урядовий законопроєкт №7476 про позбавлення мандатів всіх депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій, а також проєкт постановиВР №7694 про позбавлення мандатів всіх парламентарів, обраних від забороненої “ОПЗЖ”. Звернення парламентарів до спікера ВР Руслана Стефанчука про внесення цих законопроєктів до порядку денного тиждень тому набрало необхідні 150 підписів.

Гальмування процесу, в тому числі, криється в позиції голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк, яка відверто лобіює інтереси “ОПЗЖ” і великих забудовників, більшість яких є членами Конфедерації будівельників України (КБУ). Секретар профільного комітету – віцепрезидент КБУ Дмитро Ісаєнко, обраний до Ради від “ОПЗЖ” за т.зв. квотою “Медведчука-Столара”.

Читайте: Чому в ВР та місцевих радах досі сидять депутати від “ОПЗЖ”? Треба запитати у очільника “Слуги народу”

Олену Шуляк в гальмуванні позбавлення мандатів нардепів від “ОПЗЖ”, за інформацією KВ, підтримує голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Крім того, 14 січня необхідні 25 тис. голосів зібрала ще одна петиція до Президента №22/175552-еп, підписанти якої просять Володимира Зеленського звернутись до ВР з проханням розглянути проєкт постанови ВР №7694, урядовий законопроєкт №7476 і альтернативні законопроєкти. 

Читайте: Петиція про позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ очікує на розгляд президента

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, новини україни, володимир зеленський, Верховна Рада, опзж, слуга народу, президент україни, руслан стефанчук, олена шуляк, вадим столар, давид арахамія, законопроєкт №7476, ігор абрамович, проєкт постанови ВР №7694

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій