понеділок, 13 травня 2024 г.

Нардеп Аксьонов з російським паспортом написав заяву про складання мандату

Нардеп Аксьонов з російським паспортом написав заяву про складання мандату

Народний депутат Верховної Ради (ВР) Андрій Аксьонов (на фото) написав заяву про складання мандату парламентаря. Цього нардепа було обрано до ВР по 50-му округу на довиборах в березні 2021 року. На той момент він був мером Добропілля (Донецька обл.), мав російський паспорт і підтримував сепаратистські настрої в регіоні.

Про це KВ стало відомо з допису в Telegram-каналі народного депутата Олексія Гончаренка (фракція “Європейська солідарність”) і відкритих джерел.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Нардеп Андрій Аксьонов написав заяву про складання мандата. Це той самий Аксьонов, який мав російський паспорт на момент обрання депутатом. Він був мером міста Добропілля, представником партії “Порядок”, який переміг на довиборах до парламенту в 50-му окрузі на Донеччині, що відбулися 28 березня 2021 року. Як взагалі людина, яка мала російський паспорт, могла знаходитися в українському парламенті? Як вона могла там бути 11 місяців після початку вторгнення? Це якийсь сюр”, – написав Олексій Гончаренко.

Про російський паспорт Андрія Аксьонова, на той момент мера Добропілля, відомо з листопада 2017 року, коли про це повідомив народний депутат VIII скликання ВР Дмитро Лубінець (фракція БПП, в поточному скликання ВР був членом групи “За Майбутнє” та з 1 липня 2022 року є омбудсменом).

“"На Донеччині в мери Добропілля балотується сепаратист" – такими заголовками майоріла мережа Інтернет в 2015-му році під час місцевих виборів. Тоді ні правоохоронні органи, ні СБУ не прийняли відповідних заходів. Через це перемогу на виборах здобув прихильник терористичного угруповання "ДНР" Андрій Аксьонов. Місцеві патріоти повідомляли, що Аксьонов брав участь в організації псевдореферендума 11 травня 2014 року про відділення Донбасу від України… Відповідно отриманій копії форми №1П, заповненій власноруч Аксьоновим Андрієм Анатолійовичем, 21 червня 2014 року він написав заяву на отримання паспорта громадянина рф. Виявляється, що ще 27 листопада 2012 року А.А. Аксьонов був зареєстрований у м. Севастополь по вул. Щербака 8. За цією адресою також зареєстровано територіальний підрозділ умвс росії по Севастополю. Крім цього, нещодавно в соціальній мережі фейсбук з’явилася інформація, нібито від прикордонного загону м. Чернігів, що 5 листопада 2017р. о 06.30 через пункт пропуску "Сеньківка" (Чернігівська область) Аксьонов Андрій Анатолійович, мер м. Добропілля, виїхав до російської федерації”, – написав в листопаді 2017 року Лубінець та звернувся до Нацполіції та СБУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Але тоді і СБУ, і Міграційна служба України відмовились перевіряти наявність у Аксьонова російського громадянства. 


У жовтні 2018 року Андрія Аксьонова було оголошено в розшук за звинуваченням у підробці документів та розтраті майна, але він не з'являвся на судові засідання, покинув Добропілля та втік за кордон. У січні 2019 року Аксьонов повернувся до України. Краматорський суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, який у березні замінили на особисте зобов'язання. З січня по квітень 2019 року Аксьонова було відсторонено від посади міського голови, але в 2020 році переобрався на цю посаду.

На чергових виборах ВР на 50 окрузі Аксьонов пограв менше, ніж 1,5% кандидату від “Опозиційного блока”, меру Покровська Руслану Требушкіну, який в грудні 2020 року склав мандат. 28 березня 2021 року Аксьонова було обрано на довиборах до ВР.

Після довиборів тодішній глава СБУ Іван Баканов сказав, що “всі працюють з Аксьоновим – не переживайте”.

Читайте: Спікер Ради Стефанчук не хоче позбавляти мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”

Фото: “Радіо Свобода”

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини україни, олексій гончаренко, складання мандату, андрій аксьонов, російський паспорт

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій