четвер, 28 березня 2024 г.

Приєднання нових клієнтів до електромереж – обов’язок “ДТЕК Київські регіональні електромережі”

Приєднання нових клієнтів до електромереж – обов’язок “ДТЕК Київські регіональні електромережі”

Підключення нових клієнтів до мереж оператора системи розподілу – такий же обов’язок оператора системи розподілу, як і надійне електропостачання клієнтів та обслуговування ліній електропередачі.

Про це KV повідомили у відділі з комунікацій компанії “ДТЕК Київські регіональні електромережі”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Згідно Кодексу систем розподілу**** оператор системи розподілу, зобов’язаний виконати замовлення на приєднання до електромереж приватної особи чи підприємця за умови виконання клієнтом всіх технічних заходів, передбачених технічними умовами. “ДТЕК Київські регіональні електромережі” надає вільний безперешкодний доступ до електромереж для всіх клієнтів, за умови виконання ними необхідних дій для приєднання.

Якщо новий клієнт має бажання підключитись до мереж ОСР – він може звернутись з переліком необхідних документів до ЦОК ДТЕК Київські регіональні електромережі за місцем проживання або подати заяву онлайн на сайті компанії. Після цього заключити договір на приєднання та сплатити повну вартість послуги. Для визначення орієнтовної вартості послуги приєднання є калькулятор НКРЕКП для стандартного приєднання та калькулятор НКРЕКП нестандартного приєднання.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

В компанії наголошують, що оператор системи розподілу не встановлює вартість для стандартного* та нестандартного** приєднання до електромереж. Вартість приєднання затверджується державним регулятором НКРЕКП***.

Вартість нестандартного приєднання складається з 2 показників – вартості підстанційної складової (потужності приєднання) та лінійної складової (вартості ліній та енергообладнання для приєднання клієнта). Вартість підстанційної складової визначає НКРЕКП з розрахунку на кожен кВт приєднання. Вартість лінійної складової розраховується індивідуально – на основі проектно-кошторисної документації (до речі, цей проект Замовник може замовити самостійно, головне щоб проектні рішення відповідали сучасним нормам проектування) з урахуванням об’ємів робіт для приєднання клієнта, кількості обладнання, відстані до точки розподілу тощо.

Також в компанії зазначили, що у 2020 році до мереж “ДТЕК Київські регіональні електромережі” виявили бажання і подали заявки на приєднання більше 16 тисяч клієнтів – на 20% більше ніж у минулому 2019 році. Серед них – Загальноосвітня середня школа І-ІІІ ступенів по вул. Робоча-Банківська та Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, вул. Київський шлях, буд. 158-Б.

На даний час тривають роботи по приєднанню заводу з виробництва мехатронних виробів (замовник – ТОВ “Костал Україна”, що є частиною міжнародного холдингу KOSTAL GROUP), а також ряду інших комерційних об’єктів.

*Стандартні приєднання – нові підключення до мереж оператора системи розподілу, не перевищують 300 метрів по прямій лінії від місця забезпечення потужності(підстанція) до місця приєднання і не більше 50 кВт включно. Як правило, замовниками стандартних приєднань є побутові споживачі, яким потрібні нові або додаткові потужності для невеликих будинків, приватних будинків і квартир.

**Нестандартне підключення – підключення вище заданих значень стандартного. Це переважно бізнеси (від будь-якого кафе-ресторану до багатоповерхівки, заводу). При нестандартному приєднанні ставка вартості складається з двох складових – підстанційну складову затверджує НКРЕКУ, лінійна складова визначається з фактичного відстані нового приєднання.

***ПОСТАНОВА НКРЕКП від 23.12.2020  № 2700 “Про затвердження ставок плати за стандартне приєднання на 2021 рік”; ПОСТАНОВА НКРЕКП від 23.12.2020  № 2701 “Про затвердження ставок плати за нестандартне приєднання потужності та ставок плати за лінійну частину приєднання на 2021 рік”.

**** ПОСТАНОВА НКРЕКП від 14.03.2018 № 310 “Про затвердження Кодексу систем розподілу”

Зазначимо, що цю інформацію відділ з комунікацій компанії “ДТЕК Київські регіональні електромережі” надав КВ у відповідь на інтерв'ю лідера Бориспільської міської партії “Наш Край” Володимира Шалімова, де він, відповідаючи на запитання журналіста КВ, заявив, що розвитку Бориспільскій ОТГ нібито заважає відсутність стабільного безперебійного електропостачання.

Читайте: Володимир Шалімов: “Є лише одна партія — це Бориспіль”

Фото: відкриті джерела.

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, дтек, електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі, підключення

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.