вівторок, 19 березня 2024 г.

После проверки скандальное ООО “Понтем.Уа” было отстранено от организации питания в столичной гимназии “Киевская Русь”

После проверки скандальное ООО “Понтем.Уа” было отстранено от организации питания в столичной гимназии “Киевская Русь”

По результатам поведенного инспектирования Госпродпотребслужбой было принято решение о временной приостановке производства и обращения пищевых продуктов предприятием ООО “Понтем.Уа”, которое предоставляет услуги по организации школьного питания в гимназии “Киевская Русь”. Предприятие будет привлечено к ответственности за нарушение законодательства о пищевых продуктах. 

Об этом KV стало известно из сообщения ГУ Госпродпотребслужбы в Киеве. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“На основании обращения ОО "Родители SOS", относительно нарушения требований законодательства в сфере безопасности и качества пищевых продуктов в гимназии “Киевская Русь” по адресу: г. Киев, ул. Б. Гмыри, 2-В, оказание услуг по организации школьного питания в учреждении общего среднего образования осуществляет ООО “Понтем.Уа (*)”, – говорится в сообщении.

По результатам инспектирования, выявлены многочисленные нарушения, создающие угрозу жизни и/или здоровью человека, а именно:

- на пищеблоке не функционируют резервный источник горячего водоснабжения и картофелечистка, кладовые для хранения сухих продуктов питания не обеспечены приборами мы для контроля показателей температуры воздуха и влажности; осветительные приборы в кладовых не защищены защитными решетками; нарушена целостность покрытия стен (частично) в горячем цехе, кладовых для хранения сухих продуктов питания и коридорах; пищевые продукты не защищены от загрязнения на всех стадиях производства, в одной морозильной камере рядом хранятся минтай свежезамороженный, мясо курятины замороженное и масло “Крестьянское” сладкосливочное), не проводится хранение суточных проб готовых блюд;

- в вермишели и в битке курином собственного приготовления обнаружено повышенное содержание возбудителя Staph. Aureus;

- сыр “Голландия” твердый 45% (производитель ТМ “Зеленый хутор” ЧАО “Хмельницкая маслосырбаза”, не соответствует нормам по микробиологическим показателям (колиформы);

- в смывах с вилки и с полки для чистой посуды обнаружен золотистый стафилококк.

Отмечается, что с целью недопущения отравления детей и обеспечения качественными пищевыми продуктами в Киевскую горгосадминистрацию было направлено предложение о срочном поиске альтернативного исполнителя по организации питания в гимназии “Киевская Русь”.

Напомним, что до конца года обеспечивать горячим питанием учеников восьми школ Святошинского района Киева будет ООО “Понтем.Уа”. Эта фирма за три года своего существования получила почти 90 подрядов, при этом неоднократно оказывалась в центре скандалов, связанных с организацией питания в учебных заведениях Киева.

Читайте: Скандальное ООО “Понтем.Уа” получило еще один подряд на обеспечение питания школьников Вышгородского района

Фото: gorodkiev.com.ua

* ТОВ “Понтем.Уа” (код ЄДРПОУ: 40665499)

КиевVласть

Ольга Марийко

Теги: новости киева, школа, проверка, госпродпотребслужба, питание, киевская русь, гимназия, питание в школах, понтемуа

понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
17:05
У Києві спростять порядок встановлення меморіальних дощок
16:45
У Деснянському районі п’яний водій вчинив потрійну ДТП, постраждали двоє водіїв
16:25
Міноборони у лютому заблокувало постачання 264 т неякісних продуктів до військових частин
16:03
Відзавтра, 19 березня, на станції метро “Шулявська” розпочнеться капітальний ремонт ескалатора
Календар подій
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
18 березня 2024 г. 09:00
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
Посадовці КМДА формально ще можуть спробувати відстояти в касаційному суді свою позицію – не видавати МУО на проєктування, які допоможуть замовникам легально перетворити історичну садибу Маліна (1890 рік побудови) на вул. Олександра Кониського, 22 у сучасний житловий будинок. Чиновники до цього програли два суди по цьому питанню. Причина – історичному об'єкту офіційно не надано статус пам'ятки, а гучне рішення Київради від серпня 2021 року, яким власникам таких об'єктів було рекомендовано утриматися від здійснення робіт в них, як на цьому ще тоді наголошувала КВ, не має “зобов'язального характеру”. Поки київські активісти добиваються присвоєння садибі Маліна охоронного статусу, забудовники, які, схоже, пов'язані з “групою родин Негрича та Голиці", встигли зруйнувати значну частину будівлі. Відповідні слідчі дії станом на сьогодні ніяких результатів не принесли і, ймовірно, вже не принесуть.
Позивний “Тьотя”: за що судитимуть ексгендиректорку столичного КП “Інформатика” Вероніку Малкову
14 березня 2024 г. 09:00
Позивний “Тьотя”: за що судитимуть ексгендиректорку столичного КП “Інформатика” Вероніку Малкову
Столичні правоохоронці завершили слідство відносно ексгендиректорки та діючої заступниці керівника КП “Інформатика” Вероніки Малкової (на колажі). Наразі вона офіційно є обвинуваченою у розповсюдженні даних з вуличних камер відеонагляду, які встановлювалися в Києві за рахунок коштів міського бюджету. За цей злочин посадовиці загрожує до 5 років позбавлення волі, але яким буде кінцевий вердикт Шевченківського райсуду, покаже час. Так, слідчі встановили, що Малкова спільно ще з двома особами, один із яких є її підлеглим, допомагали громадянам, зокрема, встановлювати маршрути переміщення транспортних засобів по місту. Такий процес вони називали “розшуком”, а тодішня очільниця “Інформатики” навіть мала “позивний” – “Тьотя”. При цьому, в КМДА і Київраді, схоже, не поспішають робити свої кроки щодо покарання винних. Малкова повернулася до роботи після відсторонення у березні 2023-го, а ініціатива депутатського корпусу щодо створення спеціальної комісії, яка розслідує такі інциденти, так і не була офіційно запроваджена.