п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Питання МАФів у столиці відтепер будуть вирішувати Пантелеєв та Мондрієвський

Питання МАФів у столиці відтепер будуть вирішувати Пантелеєв та Мондрієвський

Київський міський голова розпорядився створити Комісію з питань розміщення у столиці тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення. Повноваження новоствореної Комісії широкі, хоча вона формально вважатиметься дорадчим органом. До її складу увійшли чиновники КМДА та депутати з близькими до них представниками громадськості. Очолили новий орган – співголови, заступники Кличка по КМДА Петро Пантелеєв (на колажі ліворуч) та Валентин Мондриївський (на колажі праворуч). Обидва не користуються пошаною серед малого столичного підприємництва.

Про це KВ дізналася з розпорядження №1072 “Про утворення комісії з питань розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі, майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства”, підписаного Віталієм Кличком 31 жовтня 2023 року й оприлюдненого на Офіційному порталі Києва 7 листопада.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно Положення про згадану Комісію, вона є консультативно-дорадчим органом. Її основне завдання – слідкувати за тим, чи вчасно торговці чи інші власники тимчасових споруд сплачують до столичного бюджету пайові внески (відповідно до дозволів на встановлення МАФів), а також за тим – чи дотримано особливості розміщення цих тимчасових споруд, визначені Київрадою (у тому числі, стосовно розміщення веранд кафе та ресторанів, як стаціонарних так і сезонних). 

Окрім права рекомендацій, комісії надається також право координувати дії структурних підрозділів КМДА, визначати можливість розміщення сезонних майданчиків торгівлі на території міста (як і рекомендувати самі ці місця), анулювати паспорти прив'язки тих майданчиків "у випадку створення загрози здоров'ю або життю людей" тощо.

В Положенні про комісію сказано, що "по кожному окремому питанню перенесення прийняття комісією рішення з метою його доопрацювання можливо лише один раз".

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Комісія утворюється з представників структурних підрозділів КМДА. До неї також можуть входити депутати Київради та представники інших органів державної влади, підприємств, установ і організацій, радники Київського міського голови, представники громадськості. 

Робочим органом Комісії визначено Департамент територіального контролю міста Києва КМДА, який здійснює організаційне, матеріально-технічне забезпечення її діяльності (цей Департамент очолює Михайло Буділов).

Комісію очолили двоє чиновників, що будуть співголовувати в ній: заступник голови КМДА Петро Пантелеєв та його колега в КМДА з аналогічною посадою Валентин Мондриївський. Заступники голів – вже згаданий Буділов та директор столичного Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимир Костіков. Секретар – головспеціаліст відділу аналізу благоустрою управління контролю за благоустроєм Департаменту терконтролю Олександр Байбаков. До складу комісії увійшли ще дванадцятеро людей.


Як інформувала KВ, після того як торік Київрада дозволила чиновникам на їх розсуд питань безпеки у воєнний час демонтувати у столиці малі торгові точки, підприємці неодноразово висловлювали незгоду з волюнтаризмом чиновників КМДА.

Наприклад, у серпня 2022 року працівники КП “Київблагоустрій” намагались демонтувати тимчасові споруди біля станції метро “Дружби народів”. Комунальники тоді казали, що мають виконати доручення столичної влади стосовно знесення споруд, які знаходяться біля входів/виходів до “підземки” і які начебто заважають мешканцям Києва проходити до укриттів під час сигналів повітряної тривоги. За словами ж представників малого та середнього бізнесу, вони не погоджуються з таким станом справ та шукають (поки безрезультатно) захисту в президента України Володимира Зеленського.

У квітні 2023 року у Київраді провалили (не в перший раз) голосування за мораторій на демонтаж кіосків: міськрада не погодила продовження строку дії основних дозвільних документів у сфері розміщення тимчасових споруд та заборону на розірвання односторонньому порядку договорів на сплату власниками таких споруд пайової участі. Категорично проти прийняття такого рішення тоді виступив одіозний депутат Дмитро Білоцерковець (фракція “УДАР”): стверджував, що тоді до станцій метро повернуться всі кіоски, які були демонтовані (нібито) заради безпеки киян.

Протистояння малого бізнесу й чиновників, які, як-от Петро Пантелеєв пропонують торговцям замість бойких місць піти зі своїм товаром на околиці чи в непривабливі комунальні площі, триває.

Читайте: Мітинги та надія на Президента: столичні підприємці продовжують “антидемонтажну революцію”

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, КМДА, маф, Віталій Кличко, петро пантелеєв, валентин мондриївський, комісія, володимир костіков, михайло буділов, демонтаж мафів, розміщення мафів

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій