четвер, 2 травня 2024 г.

Освітній омбудсмен насварив колишню старосту Ворзеля

Освітній омбудсмен насварив колишню старосту Ворзеля

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов публічно поскаржився на бездіяльність влади Бучанської громади та затягування процесів із відновлення пошкодженого житла у Ворзелі. Колишня староста ж однойменного села, а нині депутатка по виборчому округу №1 Лариса Федорук, у свою чергу, стверджує – відповідна документація для старту робіт вже давно перебуває на етапі розробки.

Про це KВ дізналася із публікації в Facebook. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема, на своїй соцсторінці освітній омбудсмен Сергій Горбачов неодноразово піднімав питання відбудови та відновлення пошкоджених будинків у Ворзелі, що нині входить до складу Бучанської громади. В тому числі і власної оселі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Ворзель. Наш будинок [...] 17 березня в дах нашого будинку влучила ракета рашистського "Граду", почалася пожежа, яку орки не дозволяли гасити. Вщент вигоріло три чверті даху та близько 40 квартир 4-5 поверху. Будинок постраждав суттєво, але ми його відновимо. Офіційну заяву на відновлення та відшкодування збитків я допоміг оформити, ми її вже подали", – писав він.

Скандал же виник у коментарях після чергової публікації омбудсмена, де він дорікнув владі Бучі у піарі на фоні будівництва нового житла, в той час як наближаються холоди, а відновлювальні роботи в їхньому будинку досі так і не стартували.

Колишня староста Ворзельського старостинського округу Лариса Федорук, а нині  депутатка по виборчому округу №1,  спростовує такі звинувачення. В аргументи вона привела те, що відновлення – це тривалий процес, який неможливо розпочати без виготовлення відповідної на те документації.

"Ви є мешканцем даного будинку і якнайкраще знаєте, чому документація так довго виготовляється, бо в ініціативній групі ОСББ активно працювали над доповненнями до проектно-кошторисної документації, вносили пропозиції, корективи, які, на Ваш погляд, були не враховані. То маєте розуміти, що тепер знову проходження експертизи. Чекаємо результатів. Для виконання будь-якого виду робіт передує розроблення документації", – говорить вона.

На що Сергій Горбачов відповів, що дана ситуація є нічим іншим, як звичайним затягуванням процесів відновлення пошкодженого житла.

"Вибачте, я вже Вам не вірю. Те, що відбувається – свідоме затягування процесу відновлення. Готовий підтримати будь-яке конструктивне рішення. Хоча б – чесно поспілкуйтеся з людьми. Приходьте до нашого будинку, дайте повну інформацію, звітуйте перед виборцями. Бо це – саме Ваш округ", – зауважив він.

Нагадаємо, що крім відновлення пошкодженого житла в Бучі, такі роботи проводяться в населених пунктах однойменної громади – селищі Ворзель та селах Блиставиця, Гарилівка і Луб’янка.

Там поточні ремонти в громаді, які передбачають полагодження дахів, заміну вікон та дверей в 26 приватних садибах, обласна адміністрація доручила двом підрядникам – ТОВ "І.Б.К.Девелопмент" та ТОВ “Нідком”.

За роботи у Ворзелі та ще трьох селах виконавці вже одержали понад 1 млн гривень.  Підрядники ж  скаржаться на певні труднощі при виконанні цих робіт, зокрема, на відсутність всіх мешканців та численну “паперову” роботу. Та запевняють: поточні ремонти при вчасному фінансуванні вдасться завершити вчасно – до настання холодів.

Читайте: Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло у Ворзелі, Блиставиці, Луб’янці та Гаврилівці

Фото: соцмережі

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, буча, відновлення, ворзель, бучанська громада, староста, лариса федорук, сергій горбачов, освітній обдусмен

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій