четвер, 28 березня 2024 г.

Обласний бюджет потрібно направити в русло ефективного використання, - Добрянський

Обласний бюджет потрібно направити в русло ефективного використання, - Добрянський

У Київській облраді обговорили подальший формат співпраці з усіма КП та питання шляхів і механізмів реорганізації неліквідних підприємств. У планах депутатів оптимізувати і напрацювати програму приватизації збиткових підприємств. Головна мета – наповнити бюджет Київщини надходженнями, які будуть використані на розвиток області.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби Київської обласної ради.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Повідомляється, що під керівництвом першого заступника голови Київської облради Ярослава Добрянського відбулося заключне засідання робочої групи КОР із заслуховуванням керівників комунальних підприємств, що перебувають у спільній власності тергромад сіл, селищ, міст області щодо стану їхньої діяльності.

У повідомленні наголошується, що комісія працювала з початку 2021 року і в липні її діяльність активізувалася. Після засідань, обговорень і ґрунтовного аналізу роботи всіх 32 комунальних підприємств, які перебувають на балансі облради, нарешті дійшли до кінцевої прямої з конкретними напрацюваннями.

Добрянський нагадав, що детальний аналіз роботи комунальних підприємств був викликаний об'єктивними чинниками і  мав на меті: удосконалення процесів планування на підприємствах; визначення ефективності чи неефективності використання комунальних активів; налагодження прозорості в роботі цих КП, систематизацію звітності у роботі, а відтак і контроль за використанням бюджету; виявлення та усунення штучного завищення витратної частини; планування зниження витратної частини за рахунок економії коштів; виявлення низки підприємств-привидів та фактів зловживання бюджетними коштами.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

"Сьогодні спільно з колегами-депутатами обговорили подальший формат співробітництва зі усіма КП та питання шляхів і механізмів реорганізації неліквідних підприємств. Головне завдання – наповнити бюджет Київщини надходженнями, котрі будуть використані на розвиток області, скажімо, тієї ж соціальної інфраструктури. Адже в задумах – грандіозне будівництво значущого соціального об’єкту для всієї Київщини – сучасної, багатопрофільної, оснащеної новітнім обладнанням обласної лікарні, в якій надаватимуться якісні медичні послуги із застосуванням новітніх технологій у галузі медицини", – розповів перший заступник Київської облради.

Тому, на переконання Ярослава Добрянського, необхідно спрямувати обласний бюджет у русло ефективного використання на користь платників податків.

"Члени робочої групи надали відповідні рекомендації у розрізі кожної з 32 наявних комунальних структур в плані їхньої оптимізації та ініціювали напрацювання програми приватизації тих збиткових підприємств, яка вже найближчим часом буде винесена на розгляд сесії Київської обласної ради", – підкреслив Добрянський.

Нагадаємо, що Київоблрада (КОР) може переглянути поточні видатки комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я.Також у КОР стартували засідання із заслуховування звітів керівників департаментів та управлінь Київоблдержадміністрації щодо виконання обласних програм за І півріччя 2021 року. Слухання триватимуть тиждень.

Читайте: Фінансування закладів охорони здоров’я Київщини потребує коригування, – Добрянський

Фото: сайт КОР

КиевVласть

Вероніка Злацька

Теги: новости киевской области, новости киевщины, мнение, позиция, кп, власть киевщина, киевоблсовет, За майбутнє, реорганизация, ярослав добрянский, оптимизация, программа развития

четвер, 28 березня 2024 г.
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
Календар подій