п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Фінансування закладів охорони здоров’я Київщини потребує коригування, - Добрянський

Фінансування закладів охорони здоров’я Київщини потребує коригування, - Добрянський

Київоблрада (КОР) може переглянути поточні видатки комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я.Також у КОР стартували засідання із заслуховування звітів керівників департаментів та управлінь Київоблдержадміністрації щодо виконання обласних програм за І півріччя 2021 року. Слухання триватимуть тиждень.

Про це KV повідомили в прес-службі КОР.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Будь-яка обласна програма, як головний документ регіону, спрямована на вирішення найважливіших проблем і потреб області за рахунок коштів державного, обласного чи місцевого бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством України. 26 липня про виконання низки обласних програм відзвітували Олена Єфіменко, директор департаменту охорони здоров'я; Костянтин Довгаль, начальник управління агропромислового розвитку; заступники начальника департаменту соціального захисту населення; Сергій Куниця, начальник управління комунікацій Київської обласної державної адміністрації”, – йдеться в повідомленні.

Перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський повідомив, що у процесі обговорення виконання обласних програм знову торкнулися нагального – подальшої долі дитячих оздоровниць Київщини.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Кілька тижнів тому представники депутатського корпусу у складі робочої групи напрацювали і оцінили реальний стан справ некомерційних комунальних підприємств КОР, звернулися до профільного департаменту, що забезпечує державну політику, і наділений відповідними повноваженнями щодо координації дій у цій площині, спільного напрацювання з ними моделі оптимізації двох оздоровчих закладів”, – розповів Добрянський.

Він переконаний, що питання фінансування і підтримки закладів охорони здоров’я потребує на сьогодні коригування. Йдеться про поточні видатки комунальних некомерційних підприємств Київської обласної ради “Обласний дитячий санаторій Поляна”, Київський обласний дитячий санаторій, які на сьогодні не функціонують у частині надання медичних послуг.

“З обласного бюджету передбачено фінансування на санаторій “Поляна” у сумі 7 млн грн, по факту виділено за І півріччя 2021 року 3 млн 112 тис.900 грн, на Ворзельський обласний санаторій передбачено фінансування на суму 10 млн грн., станом на  сьогодні забезпечено фінансування у сумі 7 млн 923 тис.грн. Ми повинні об’єктивно підходити до того, що перспектива функціонування цих дитячих оздоровчих закладів у тому стані, в якому вони на сьогодні знаходяться, абсолютно безперспективна”, – наголосив Добрянський.

Перший заступник голови переконаний, що треба відповідально підійти до потреб дитячого лікування й оздоровлення у відповідності до вимог часу, звісно, якщо тільки мова не йде про фікцію. Дуже важливо почути їхню позицію.

“До формування бюджету наступного року ця спільно напрацьована концепція має бути обговорена і затверджена, виходячи зі спільних бачень вирішення проблеми. Адже фактично вже за місяць розпочнеться етап підготовки нової програми “Здоров’я Київщини”. Офіційної відповіді на сьогодні ми поки що не отримали, натомість  Олена Єфіменко, директор департаменту охорони здоров'я КОДА усно  запевнила, що департамент стоїть на тих же позиціях оптимізації, що й обласна рада. Чекаємо на офіційну відповідь і спільними напрацюваннями та зусиллями захистимо інтереси дітей Київської області”, – розповів Ярослав Добрянський.

Нагадаємо, як раніше писала KV, 13 липня робоча група Київської обласної ради продовжила заслуховувати звіти керівників комунальних підприємств, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області щодо їх ліквідності і стану діяльності.

Читайте: Більшість комунальних підприємств Київоблради нерентабельні, – перший замголови КОР Добрянський

Фото: КОР

КиевVласть

Вероніка Злацька

Теги: новости киевской области, мнение, позиция, За майбутнє, за майбутне, кор, ярослав добрянский, Ярослав Добрянський

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.