четвер, 2 травня 2024 г.

Компанія з групи Парцхаладзе-Цагареішвілі виграла спецдозвіл на кварцовий пісок в Київській області

Компанія з групи Парцхаладзе-Цагареішвілі виграла спецдозвіл на кварцовий пісок в Київській області

ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” за 10,5 млн гривень перемогло в аукціоні з продажу спецдозволу на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою ділянки кварцового піску на Підгірній ділянці, яка знаходиться за 1,3 км на південний захід від селища Таценки Обухівського району Київської області. Компанія-переможець входить до “групи родин” президента Конфедерації будівельників України Льва Парцхаладзе (на колажі в центрі) та його двоюрідного брата й керівника фракції “Європейська солідарність” в Київській обласній раді Георгія Цагареішвілі (на колажі ліворуч). Також ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” має відношення до т.зв. “групи” Анатолія Шкрібляка (на колажі праворуч) – фактичного власника Дарницької ТЕЦ, Сумської ТЕЦ і Чернігівської ТЕЦ, а також низки аграрних та хімічних підприємств.

Про це KВ стало відомо з новини Nadra.Info.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Електронний аукціон з продажу спецдозволу відбувся в пʼятницю, 16 грудня 2022 року. На нього зареєструвалися всього два учасники. Ціна стартувала з 1 922 700 грн, фінальні ставки такі:

  • ТОВ “Коркоп видобування” – 7,79 млн гривень;

  • ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” – 10,52 млн гривень.

Ділянка кварцового піску на Підгірній ділянці, яка знаходиться за 1,3 км на південний захід від селища Таценки Обухівського району Київської області.

Це був другий електронний аукціон з продажу спецдозволу на Підгірну ділянку кварцового піску. Перший аукціон відбувся 19 листопада, але переможець ТОВ “ШГК” не заплатив за лот обіцяні 17 млн гривень, другий номер ТОВ “Гамма Девелопмент” також не викупило лот за запропоновані 10,020 млн гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, ТОВ “Коркоп видобування” зі статутним капіталом 20 тис. гривень зареєстровано 8 грудня 2022 року, за тиждень до аукціону.  

Переможець другого аукціону ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” засновано в 2011 р.. Статутний капітал 20 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Кінцеві бенефіціарні власники: Чанєва Марія, Цагареішвілі Георгій (через ТОВ “Нове Століття Груп”). Керівник – Білокур Олександр. Спецдозволів на користування надрами компанія не має. 

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” входить у групу "Група родин Парцхаладзе та Цагареішвілі":

“Ключові особи – Лев Парцхаладзе та його двоюрідний брат – Георгій Цагареішвілі. Група об’єднує девелоперську компанію “Нове століття”, яку Парцхаладзе та Цагареішвілі створили після продажу компанії “ХХІ століття”, а також кілька компаній в будівельному, інжиніринговому, ресторанно-розважальному і інших сегментах бізнесу”.

Георгій Цагареішвілі – голова фракції “Європейська солідарність” в Київській обласній раді поточного (VIII) скликання, очільник обласної парторганізації “Європейської солідарності”.

Лев Парцхаладзепрезидент Конфедерації будівельний України, ексзаступник міністра  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (23 листопада 2016 року – 4 вересня 2019 року), експерший заступник голови Київської облдержадміністрації (лютий 2015 року – листопад 2016 року), ексдепутат Київради (“Європейська столиця”).

Лев Парцхаладзе є одним з ключових натхненників містогвалтівного законопроєкту №5655, який Верховна Рада, завдяки “ОПЗЖ”, 228 голосами підтримала у другому читанні 13 грудня. Петиція про ветуванння №5655 до Президента України Володимира Зеленського менше, ніж за добу набрала необхідні 25 тис. голосів. Після чого головна лобістка цього законопроєкту – лідерка партії “Слуга народу” Олена Шуляк без попередження приїхала до Центрального військового шпиталю до київського активіста Олега Симороза, який втратив на війні обидві ноги, щоб з’ясувати з ним стосунки.

Детальніше: Лідерка “Слуги народу” Шуляк увірвалася в шпиталь до пораненого на війні київського активіста із звинуваченнями через містогвлатівний законопроєкт №5655

Крім того, за даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” має відношення до “Групи Анатолія Шкрібляка”, який через ТОВ “Євро-Реконструкція” контролює Дарницьку ТЕЦ, і проти якого два роки назада АМКУ відкривав справу. Раніше партнером екснардепа Анатолія Шкрібляка по Дарницькій ТЕЦ був (ймовірно, і зараз є) Ігор Кононенко – колишня “права рука” п’ятого Президента України Петра Порошенка. Що не дивно, бо Ігор Кононенко в 2017 році змінив Льва Парцхаладзе на посаді керівника Київської територіальної організації “Європейської солідарності”. Наразі Анатолій Шкрібляк також є власником Чернігівської ТЕЦ, Сумської ТЕЦ, низки аграрних, хімічних, будівельних і інших підприємств.

В 2021 році Forbes.UA поставив Анатолій Шкрібляка на 99 місце серед 100 найбагатших українців – зі 130 млн доларів. А напередодні повномасштабного військового вторгнення росії в Україну стало відомо про астрономічні борги ТОВ “Євро-Реконструкція” перед КП “Київтеплоенерго”.

Читайте: За два года ООО “Евро-Реконструкция” накопило перед КП “Киевтеплоэнерго” 733 млн гривен долга

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини київської області, Обухівський район, лев парцхаладзе, Київська обласна рада, надра, конфедерація будівельників україни, дарницька тец, георгій цагареішвілі, анатолій шкрібляк, електронний аукціон, фракція європейська солідарність, новини обухівського району, тов «інвестиційно-будівельна компанія «інтеграл груп», київська обласна організація європейська солідарність, тов “євро-реконструкція”, підгірна ділянка кварцового піску

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.