четвер, 28 березня 2024 г.

“Київський річковий порт” Бродського та Шуфрича знову претендує на Ново-Українське родовище піску в Київській області

“Київський річковий порт” Бродського та Шуфрича знову претендує на Ново-Українське родовище піску в Київській області

Приватне акціонерне товариство (ПрАТ) “Київський річковий порт” подало заявку на отримання спецдозволу на видобуток піску на Ново-Українському родовищі, яке розташовано біля міста Українка (Обухівський район, Київська обл.). Якщо до 30 червня більше не буде заявок, “Київський річковий порт” без аукціону отримає право на видобуток піску в Дніпрі за 19,224 млн гривень. Обсяг родовища – 80 млн кубометрів піску для будівельних сумішей. Фактичними власниками “Київського річкового порту” є родина Бродських (Михайло Бродський на фото ліворуч) та народний депутат Нестор Шуфрич (на фото праворуч), якого було обрано до Верховної Ради (ВР) від проросійської “Опозиційної платформи – За життя” (зараз перейменувалась в парламенті на депутатську групу “Платформа за життя та мир”).

Про це KВ стало відомо з публікації на порталі Nadra.info та відкритих джерел.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Своїм наказом  №170 від 1 червня  2022 року Державна служба геології та надр України оголосила перелік з 11 ділянок надр місцевого значення, спеціальні дозволи на користування якими пропонується надати у користування. Найдорожчий спецдозвіл на Ново-Українське родовище піску поруч з містом Українка (Обухівський район, Київська обл.) – 19 млн 224 тис. 15 гривен та 26 коп. 

Наразі заявку на спецдозвіл на Ново-Українське родовище піску, яке оцінюється фахівцями в об'ємі 80 млн кубометрів піску для будівельних сумішей, подала лише одна юридична особа – ПрАТ “Київський річковий порт” (*), яке належить: київському підприємцю Михайлу Бродському, його дружині Світлані та їхньому сину Ростиславу; Ірині Коваленко; В`ячеславу Русанову; Лесі Гасич.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними аналітичної системи Youcontrol, понад 47,5% ПрАТ “Київський річковий порт” належать народному депутату від проросійської “ОПЗЖ” (в квітні в ВР перейменована на депутатську групу “Платформа за життя та мир”) Нестору Шуфричу. Варто нагадати, що в політику Шуфрич прийшов як член СДПУ(о) та “людина Віктора Медведчука”.

Зокрема, до т.зв. “групи Нестора Шуфрича” відносяться:

  • ТОВ “Сант Гален Холдинг” (**), власником та керівником якого є Ірина Коваленко – 25% в ПрАТ “Київський річковий порт”;

  • ТОВ “Сучасне партнерство” (***), власником та керівником якого є В`ячеслав Русанов – 22,5109% в ПрАТ “Київський річковий порт”.

В публікації Nadra.info зазначається, що попереднім спецдозволом на видобуток піску на Ново-Українському родовищі також володіло ПрАТ “Київський річковий порт”. “Право користування надрами було предметом тривалих судових суперечок і зрештою в грудні 2021 року Київський річковий порт відмовився від спецдозволу. Але одразу подав нову заявку на отримання спецдозволу, без аукціону”, – сказано в публікації.

Читайте: Бродский и Шуфрич переоформляют песочный бизнес возле Украинки

Якщо більше ніхто не подасть заявку на видобуток піску на Ново-Українському родовищі, спецдозвіл купить компанія Бродських та Нестора Шуфрича – відповідно до постанови Кабінету Міністрів №615 від 30 травня 2011 року.

Нагадаємо, восени 2021 року Михайло Бродський та Нестор Шуфрич здали в оренду на 10 років будівлю Річкового вокзалу на київському Подолі. Орендарем є ТОВ “Вищий учбовий заклад “Американ Юніверсіті Київ”, кінцевим бенефіціаром якого є співвласник торговельної мережі “АТБ” Геннадій Буткевич. Наразі реконструкція будівлі неможлива – через незакінчену другу чергу будівництва на Поштовій площі. З весни 2019 року до початку повномасштабного нападу росії на Україну в Річковому вокзалі функціонував арт-простір.

Також нагадаємо, що в травні ц.р. СБУ ліквідувала схему з продажу бронежилетів в мережі будівельних гіпермаркетів “Епіцентр” (власники: Олександр Герега, народний депутат ВР з 2012 року, в 2012-2014 рр був членом фракції Партії регіонів; . Галина Герега в 2011-2014 рр була секретарем Київської міської ради, після відставки Леоніда Черновецького з посади мера столиці виконувала обов`язки столичного міського голови). Попередньо з`ясувалось, що бронежилети, які волонтери безоплатно передавали в Черкаську військову адміністрацію для потреб захисників України, через ТОВ “Група Венето” (власники – Михайло та Свтлана Бродські) надходила для продажу в гіпермаркети “Епіцентр”. Наразі слідство ще триває.

Читайте: СБУ ліквідувала схему розкрадання 1 тис. бронежилетів, виготовлених волонтерами на потреби ЗСУ

Головою Державної служби геології та надр України є Роман Опімах.

* ПрАТ “Київський річковий порт” (код ЄДРПОУ: 03150071)

** ТОВ “Сант Гален Холдинг” (код ЄДРПОУ: 39070871)

*** ТОВ “Сучасне партнерство” (код ЄДРПОУ: 39252609)

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, нестор шуфрич, михайло бродський, роман опімах, спецдозвіл, державна служба геології та надр україни, надра україни, прат київський річковий вокзал, ново українське родовище піску

четвер, 28 березня 2024 г.
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
Календар подій