четвер, 28 березня 2024 г.

Київська обласна рада підписала угоду та меморандуми про співпрацю з двома університетами

Київська обласна рада підписала угоду та меморандуми про співпрацю з двома університетами

Два меморандуми та угоду про співпрацю днями підписала перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова з ректором ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди” Віктором Коцуром та проректором Національного транспортного університету Олександром Грищуком. Підписання документів відбулося у документ-сервісі "Готово".

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Київської обласної ради.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

В умов реформи децентралізації така співпраця є надзвичайно важливою і необхідною, – цю думку висловили усі підписанти. Адже в органах місцевого самоврядування повинні працювати люди з якісними знаннями, які зможуть успішно та ефективно управляти.  Це стосується і депутатів різних рівнів, і голів ОТГ та рад. І це не якась забаганка, а вимога часу.

Перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова неодноразово наголошувала на тому, що в нашій державі необхідно законодавчо закріпити кваліфікаційні вимоги до майбутніх депутатів та керівників органів місцевого самоврядування.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Це має бути хоча б на рівні кількамісячних курсів. Щоб людина знала, що таке бюджет, що таке бюджетні відносини, що таке соціально-економічний розвиток, що таке стратегії, які вони мають бути. Сьогодні на цих виборах знову ідуть люди, які на жаль, не всі мають потрібні знання і навички” – каже Тетяна Семенова.

Проректор з навчальної роботи Національного транспортного університету Олександр Грищук також наголосив на важливості налагодження тісного взаємозв’язку між органами місцевої та центральної влади і закладами вищої освіти задля визначення напрямків навчання студентів і набуття ними кваліфікацій, необхідних для роботи на державних та виборних посадах.

Меморандуми з обома вищими навчальними закладами передбачать популяризації наукових знань, обмін досвідом, підвищення кваліфікації науковців, викладачів та працівників Ради, забезпечення доступу студентів, аспірантів, викладачів, наукових співробітників до нових здобутків у сфері публічного управління та адміністрування, створення творчих колективів для розробки актуальних наукових проблем, об’єднання зусиль Сторін для здійснення спільних проєктів в сфері публічного управління та адміністрування, у тому числі із залученням третіх сторін, для забезпечення координації кооперації діяльності між університетами та Радою.

Угода ж з Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди передбачає організацію навчальних, виробничих та переддипломних практик на базі Київської обласної ради. Простими словами студенти, які опановують знання політології і публічного управління та адміністрування проходитимуть практику в раді.

Ректор цього навчального закладу Віктор Коцур бачить майбутню співпрацю надзвичайно перспективною і впевнений, що в процесі взаємодії відбудуються цікаві і важливі форми та методики співробітництва.

“Університетські знання дають потужну теорію і наукову базу. Практика ж завжди багатовимірна, багатоаспектна. Тому поєднання теорії з практикою дасть надзвичайно позитивний ефект для управлінської, депутатської роботи, для кваліфікаційного багатогранного  росту кожного спеціаліста” – зазначив Віктор Коцур.

“Ми передаватимемо студентам весь свій досвід в області діловодства, документознавства, проведення та організації сесій, механізми прийняття рішень, всі ці та інші практичні навички студенти Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди зможуть отримати у практичній площині” – наголосила перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

У заході також взяли участь начальник юридичного управління виконавчого апарату Київської обласної ради Сергій Богачов, завідувач кафедрою Інформаційно-аналітичної діяльності та інформаційної безпеки Алі Аль-Амморі, асистентка кафедри ІАДІБ Марина Дехтяр, декан факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Університету імені Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

Читайте: Уроки пандемії: хто і як навчатиметься на Київщині в умовах карантину

Фото: пресслужба Київської обласної ради

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, освіта, меморандум, тетяна семенова, київська обласная рада

четвер, 28 березня 2024 г.
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
10:44
Рада оборони Києва ухвалила низку рішень з посилення заходів безпеки
10:26
На Вишневе очікує реконструкція дощової каналізації за 992 тисяч гривень
10:04
За добу втрати ворога зросли на 780 осіб та 31 одиницю бронетехніки, - Генштаб ЗСУ
Календар подій