середа, 8 травня 2024 г.

Київрада погодила впровадження системи “Е-перепустка” для доступу до “бюджетних” закладів

Київрада погодила впровадження системи “Е-перепустка” для доступу до “бюджетних” закладів

Столична міськрада погодила впровадження системи “Е-перепустка”. З її допомогою можна буде потрапляти до будівель КМДА, столичних РДА та різних бюджетних структур через електронний застосунок “Київ цифровий” – як разово, так і на постійній основі. Адміністратором відповідної системи столична влада визначила КП “ГІОЦ”.

Як стало відомо KВ, 14 грудня 2023 року Київрада підтримала проєкт рішення “Про впровадження інформаційно-комунікаційної системи керування електронними перепустками “Е-перепустка” (№08/231-814/ПР від 30 червня 2023 року).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Суб'єктами подання даного документу виступили заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Оленич та Департамент інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) КМДА. Під час пленарного засідання за його погодження проголосували 64 депутати.

Згідно з прийнятим рішенням, столична влада планує створити базу даних перепусток для чиновників та інших відвідувачів будівель КМДА, районних в Києві державних адміністрацій (РДА) та інших міських закладів та структур. Передбачається, що перепустки будуть відображатися в застосунку “Київ Цифровий”, і вони можуть бути як разовими, так і постійними. При цьому, перепустки міститимуть інформацію про імена та прізвища їхніх користувачів, номера їхніх телефонів та електронні пошти тощо. Адміністратором відповідної системи було визначено КП “Головний інформаційно-обчислювальний центр” (“ГІОЦ”).

Читайте: “За законами мирного часу”: Київрада ухвалила бюджет-2024 та нову Програму соцекономрозвитку

Разом з тим, Київрада передбачила, що доступ відвідувачів столичної мерії, які приїжджають на автомобілях, не буде регулюватися Положенням про “Е-перепустки” – те, як ці особи потраплятимуть до будівлі на вул. Хрещатик, 36, визначатиметься відповідним розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, 7 грудня 2023 року столична міськрада затвердила програму “Цифровий Київ” на 2024-2025 роки. На її реалізацію протягом найближчих двох років планується витратити 7,1 млрд гривень, з яких 6,2 млрд хочуть віднайти в бюджеті Києва. Найбільше фінансових ресурсів – майже 3 млрд гривень – керівництво міста має намір освоїти на впровадженні системи відеоспостереження та системи управління та контролю мереж освітлення. На це, під акомпанемент корупційних скандалів, кошти, нагадаємо, витрачаються вже не перший рік. Також сотні мільйонів “розписані” в програмі на впровадження, супроводження та модернізації інших “цифрових” систем та комплексів. 

Нова програма замінить програму “Електронна столиця”, ефективність якої фактично не доведена, і виконання якої з початку 2019 року супроводжувалась “розгромними” аудитами та відкриттям численних кримінальних справ щодо розпилів бюджетного фінансування.

Читайте: “Цифровий Київ”: на “діджиталізацію” столиці у 2024-2025 роках запланували витратити більше 7 млрд гривень

Зазначимо, КП “ГІОЦ” з листопада 2022 року на правах в.о. директора очолює Дмитро Шевченко. Це підприємство підпорядковане Департаменту ІКТ КМДА, який з 25 серпня 2023 року очолює Вікторія Іцкович. Діяльність цього структурного підрозділу столичної мерії з 2 квітня 2021 року контролює вищезгаданий заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Петро Оленич.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, кп, київрада, петро оленич, проєкт рішення, гіоц, кп гіоц, департамент ікт, департамент інформаційно-комунікаційних технологій, головний інформаційно-обчислювальний центр, вікторія іцкович, перепустка, дмитро шевченко, цифровий київ, електронна перепустка, е-перепустка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій