неділя, 28 квітня 2024 г.

Київрада направила 12 млн гривень на виплату зарплат працівникам комунальних кінотеатрів

Київрада направила 12 млн гривень на виплату зарплат працівникам комунальних кінотеатрів

Київрада погодила внесення змін до міської цільової програми “Столична культура: 2022-2024 роки”. Згідно з ними, міська влада вирішила “зняти” 12 млн гривень з фінансування культурно-мистецьких заходів, які наразі не можуть бути проведені через війну, та направити ці кошти на виплату зарплат працівникам комунальних кінотеатрів, що входять до мережі КП “Київкінофільм”. Окремі представники депутатського корпусу Київради фактично вимагають, що дані грошові кошти повинні бути “відпрацьовані” – мовляв, у кінотеатрах потрібно створювати пункти незламності або гуманітарні центри, а працівники мають сприяти їхньому функціонуванню.

Як стало відомо KВ, під час пленарного засідання Київради, яке відбулося 9 лютого 2023 року, депутати підтримали внесення змін до Комплексної міської цільової програми “Столична культура: 2022-2024 роки”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За погодження відповідного проєкту рішення від №08/231-23/ПР від 10 січня 2023 року проголосували 75 народних обранців. Суб'єктами подання вказаного документа виступили четверо депутатів Київради – Володимир Андрусишин (фракція “Європейська солідарність”), Вікторія Муха, Ганна Старостенко і Валентин Мондриївський (усі троє – члени фракції “УДАР”, останні двоє також є заступниками голови столичної міськдержадміністрації. – KВ). 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно із затвердженим проєктом рішення, столична влада погодила направлення 12 млн гривень “на виплату [в 2023 році] заробітної плати співробітникам КП “Київкінофільм”, що здійснюють заходи по збереженню комунального майна комунальної громади міста, включаючи будівлі кінотеатрів та обладнання для кінопоказу, а також на сплату комунальних послуг”. Мова йде про працівників десятка комунальних кінотеатрів, що знаходяться в оперативному управлінні вищезгаданого КП та які в умовах воєнного стану не може повноцінно здійснювати діяльність. 

Вказане фінансування – це “перекидання” коштів всередині програми “Столична культура: 2022-2024 роки”: депутати зняли витрати з низки загальноміських культурно-мистецьких заходів, які в поточному році не можуть бути проведеними через війну.

Читайте: Столична влада прийняла рішення про підтримку роботи комунальних кінотеатрів

Під час обговорення проєкту рішення депутат Київради Андрій Вітренко (фракція “Слуга народу”) заявив про те, що його політична сила буде голосувати за цей документ. Втім, на думку народного обранця, столичній владі потрібно попрацювати над тим, щоб приміщення комунальних кінотеатрів в умовах воєнного стану використовувалися більш ефективно.

“Ми підтримуємо ці зміни. Але, як на мене, це дуже сумнівна історія виплачувати заробітну плату тим людям, які в період воєнного стану не допомагають місту в боротьбі з агресором та не беруть участь в гуманітарній роботі. Тому я прошу пані Старостенко (за розподілом обов'язків заступників голови КМДА вона відповідає за значну частину роботи соціальної та гуманітарної сфер столиці. – KВ) опрацювати питання щодо розміщення в цих кінотеатрах або “Пунктів незламності”, або гуманітарних центрів”, – заявив Вітренко.

У свою чергу Ганна Старостенко повідомила, що міська влада готує реорганізацію КП “Київкінофільм”, що, мовляв, дозволить використовувати приміщення комунальних кінотеатрів у якості багатофункціональних культурних центрів та центрів міського життя.

Нагадаємо, програма “Столична культура: 2022-2024 роки” була затверджена рішенням Київради №4031/4072 від 16 грудня 2021 року. Тоді столична влада вирішила, що на реалізацію заходів цієї програми протягом трьох років повинно бути витрачено 4,5 млрд гривень (у тому числі 3,6 млрд гривень з міського бюджету Києва). 

Читайте: Киевсовет утвердил программу “Столичная культура на 2022-2024 годы”

Надалі, 9 червня 2022 року, Київрада внесла зміни до вказаної програми, збільшивши загальний обсяг її фінансування до 5,3 млрд гривень (у тому числі 4,3 млрд гривень зі столичного бюджету).

В рамках цією програми столична влада має займатися капітальними ремонтами та ремонтно-реставраційними роботами в муніципальних музеях, театрах, бібліотеках та будинках культури, проведенням державних, міських свят, реалізацією мистецьких проєктів, розвитком існуючої мережі театрально-видовищних комунальних закладів, модернізацією матеріально-технічної бази міських парків культури та відпочинку тощо.

КП “Київкінофільм” з 1 лютого 2016 року очолює Денис Хомич. Підприємство підпорядковане Департаменту культури КМДА, яким з з 2 серпня 2022 року керує Сергій Анжияк. Роботу даної структури з 2018 року контролює вищезгаданий заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Читайте: Преступная щедрость: расследование дела об аренде кинотеатра “Киев” почти завершено

Фото: “The Village”

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, бюджет, кп, воєнний стан, київрада, проєкт рішення, бюджет києва, фінансування, валентин мондриївський, департамент культури, денис хомич, комунальні послуги, ганна старостенко, кінотеатр, сергій анжияк, зарплати, вікторія муха, київкінофільм, володимир андрусишин, кп київкінофільм, програма столична культура 2022-2024, комунальні кінотеатри

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій