четвер, 18 квітня 2024 г.

Киевские власти выделили 15,7 млн гривен из резервного фонда города на ликвидацию последствий взрыва газа на Позняках

Киевские власти выделили 15,7 млн гривен из резервного фонда города на ликвидацию последствий взрыва газа на Позняках

Для реализации полного комплекса мер по ликвидации последствий чрезвычайной ситуации техногенного характера в жилом доме № 1/5 по ул. Соломии Крушельницкой в Дарницком районе выделены 15,7 млн гривен из резервного фонда столичного бюджета. Распорядителем этих средств определен Департамент строительства и жилищного обеспечения. Руководство города поставило задачу полностью разобрать пострадавший от взрыва дом до начала отопительного сезона.

Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы Киевской горгосадминистрации (КГГА) со ссылкой распоряжение горадминистрации от 18 августа 2020 года № 1232. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Согласно распоряжению, из резервного фонда выделено 15,7 млн гривен на ликвидацию последствий взрыва газа в доме № 1/5 по ул. Соломии Крушельницкой.

Как сообщили в Управлении по вопросам гражданской защиты, перед демонтажем дома по ул. Соломии Крущельницкой, 1/5, в котором произошел взрыв 21 июня, само здание нужно укрепить, чтобы процесс демонтажа не угрожал новым обрушением.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Сейчас специалисты Научно-исследовательского проектного института строительного производства разрабатывают проект для укрепления этого сооружения. Параллельно идет процесс создания крепления для него. Внутрь образованного провала будут вставлять металлические конструкции, с помощью которых подопрут 9-й и 10-й этажи. Также будет установлена сквозная металлическая балка, которой зафиксируют аварийные плиты, поскольку они могут выпасть со стороны двора.

“Руководство города поставило задачу полностью разобрать пострадавший от взрыва дом до начала отопительного сезона. После того как его укрепят, сразу начнется вынос личных вещей жителей из квартир. Когда они заберут свое имущество, начнем разбирать здание”, – отметил начальник Управления по вопросам гражданской защиты Роман Ткачук.

По его словам, сейчас за состоянием дома постоянно следят сотрудники строительной лаборатории, они периодически приезжают на место и проверяют поставлены маяки, которые проводят все необходимые измерения. Пока, по их данным, здание не разрушается, все показатели в пределах нормы. 

Как сообщала KV, недавно пострадавшие жильцы дома на Позняках, где произошел взрыв газа, начали получать от города финансовую помощь на ремонт и обустройство нового жилья. Новое жилье ранее было предоставлено пострадавшим Офисом президента. 

Читайте: Пострадавшие от взрыва газа на Позняках получили новые квартиры и финпомощь на ремонт нового жилья

Как известно, взрыв в многоэтажке на Позняках в Киеве произошел 21 июня. Были повреждены 40 квартир одного подъезда, разрушены 16 квартир с 4-го по 9-й этаж. Пять человек погибли. Всего в этих 40 квартирах было зарегистрировано 125 жителей.

В конце июня 2020 года президент вручил сертификаты на первые 12 новых квартир. Квартиры подбирали по принципу метража, который люди потеряли, и количеству комнат. Площадь квартир – от 60 кв. м до 80 кв. м.

Как сообщала KV, часть дома на улице Крушельницкой, 1/5 в Киеве, который пострадал от мощного взрыва 21 июня 2020 года, будут сносить. Однако перед этим планируется укрепить аварийные плиты и верхние этажи здания, чтобы жители смогли вывезти свои вещи и обеспечить безопасность дальнейшего демонтажа конструкций. 

Читайте: Жителям взорвавшегося дома на столичных Позняках позволят забрать свои вещи перед его сносом

Фото: 112.ua

КиевVласть

Сергей Албул

Теги: новости киева, кгга, позняки, роман ткачук, взрыв газа, управление по вопросам гражданской защиты, резервный фонд, улица Соломии Крушельницкой, дом на позняках

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.