четвер, 2 травня 2024 г.

Департамент охорони здоров’я КМДА намагається приховати порушення порядку тендерних закупівель, – депутатка Ярош

Департамент охорони здоров’я КМДА намагається приховати порушення порядку тендерних закупівель, – депутатка Ярош

Голова Тимчасової контрольної комісії (ТКК) Київради з питань перевірки видатків бюджету Києва під час війни Зоя Ярош (на фото, фракція “Голос”) заявила, що внаслідок перевірки КНП “Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни” було виявлено численні порушення у сферах містобудування та державних закупівель з боку Департаменту охорони здоров’я КМДА. Мова йде про сотні мільйонів. При цьому депутатів розлютило, що департамент відреагував на цю перевірку у соціальних мережах, назвавши її висновок безпідставним.

Про це KВ стало відомо в ході сьогоднішнього засідання Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Коли 15 вересня ми приїхали до госпіталю на виїзне засідання, ми виявили, що робота по тендеру на 504 мільйони гривень вже ведеться, вікна замінені, покрівля частково зроблена, і це без підписаного договору, без затвердження проектної документації, дозволу на проведення будівельних робіт. Це порушення містобудівного законодавства і законодавства про публічін закупівлі. Отримавши документи, ми виявили, що такі порушення наявні по кожному з тендерів. Всі виявлені порушення були настільки кричущими, що представники всіх 6-ти фракцій одноголосно підтримали минулий звіт, де висловили недовіру та рекомендували звільнити директора Департаменту охорони здогров’я. Але це ще не все: 28 вересня ми затвердили звіт, а вже 29 вересня госпіталь підписує договір на 504 мільйони гривень, де 73 мілйьони – заміна вікон металопластикових на металопластикові. Де пишуть, що на 3 мільйони за дві дні вересня відремонтують покрівлю і замінять вікна. Тобто, намагються сховати виявлені нами порушення”, – заявила Зоя Ярош.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно доповіді Ярош, Департаменту охорони здоров’я КМДА у 2023 році було виділено 1,8 млн гривень на проведення капітальних ремонтів, з яких левову долю було розподілено на госпіталь ветеранів війни. 

Читайте: У Київраді викрили масштабні порушення в закупівлях Департаменту охорони здоров'я КМДА 

Доповідь Зої Ярош доповнила депутатка Алла Шлапак (ВО “Батьківщина”), яка заявила про “неадекватну” реакцію з боку Департаменту охорони здоров’я КМДА. Департамент розмістив допис у соціальних мережах, де вимагає від депутатів “у найкоротші терміни доповнити свій звіт конкретними фактами” і називає його таким, що безпідставно шкодить репутації структурного підрозділу.

“Цей попередній звіт стосується шести структурних підрозділів КМДА. Але найнеадекватнішу реакцію ми викликали у департаменту охорони здоров’я, який в понеділок, 2 жовтня, оприлюднив на своїй офіційній сторінці у соціальних мережах пост, де назвав депутатів скоординованою групою. Департамент заявив, що це групова замовна робота, а висновки не заслуговують ніякої уваги. Дописи депутатів називають маніпулятивними і замовними. Жодного прізвища дептутата на вказано, тож, це стосується усіх 120 депутатів”, – заявила Шлапак.

Як раніше писала KВ, Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни закупив поза відкритими торгами нагляд за капітальним ремонтом головного корпусу цього комунального некомерційного підприємства. Підряди на технічний та авторський нагляд за роботами отримали дві фірми, чиї назви дещо схожі між собою.

Читайте: Київський госпіталь ветеранів війни за 1,87 млн гривень простежить за ремонтом двох поверхів головного корпусу

Вже 28 вересня тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки видатків бюджету міста Києва під час воєнного стану провела перевірку, за результатами рішення якої Київському міському голові Віталію Кличку було рекомендовано звільнити директора Департаменту охорони здоров‘я КМДА Валентину Гінзбург. Також депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів із заявою про перевірку наявності складу кримінального правопорушення у діях відповідних посадових осіб.

Читайте: Комісія Київради порекомендувала Кличко звільнити Гінзбург

Нагадаємо, що Валентина Гінзбург очолює Департамент охорони здоров'я КМДА із 23 жовтня 2017 року. 

Фото: скріншот з трансляції.

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: війна росії проти україни, напад росії на україну, КМДА, київрада, алла шлапак, пленарне засідання, сесія, валентина гінзбург, зоя ярош, департамент охорони здоров’я кмда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій