субота, 20 квітня 2024 г.

В Ирпене раздали столько земли, что негде строить школы (видео)

В Ирпене раздали столько земли, что негде строить школы (видео)

Мэр Ирпеня Владимир Карплюк (на фото) попросил предпринимателей - владельцев земельных участков дать городу 2-3 гектара земли, чтобы построить на ней две новые школы. Первым среди предпринимателей городской голова Ирпеня назвал своего однопартийца, депутата Ирпенского горсовета Игоря Оверко.

Об этом KV стало известно из сюжета информационного агентства ITV, который был размещен на канале YouTube 24 апреля 2018 года и открытых источников информации.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Мэр Ирпеня (Киевская обл.) Владимир Карплюк обратился к хозяевам земельных участков в просьбой поделиться землей, чтобы за ближайшие десять лет построить две новые школы.

“Первая - в микрорайоне… новой трассы, вторая школа это микрорайон Машторф. Вы помните, там была школа, правдами-неправдами она перешла в собственность университета и на сегодняшний день там целый микрорайон без школы. Так точно мы сейчас ведем переговоры с землевладельцами, которые есть с той стороны, чтобы около 3 га или, хотя бы минимум 2,2 га, чтобы могла получиться полноценная школа, чтобы мы могли получить с той стороны кусок земли для строительства школы”, - сказал Владимир Карплюк.

Он также упомянул о “предпринимателе Оверко, который в рамках договоренностей с городом выкупил там определенную большую территорию и пообещал, что три гектара он отдает под строительство школы”.

“Мы получили тот город, где ни одного кусочка не имели территории, где не было бы законного землепользователя, где мы могли бы принять решение, что это городская территория, давайте построим здесь школу. К сожалению, мы таких территорий ни одной не имели. Выход был один - сотрудничество с бизнесом, чтобы они выкупили какую-нибудь территорию на рынке и передали ее городу”, - уточнил Владимир Карплюк.

Городской голова Ирпеня добавил, что одна из предполагаемых школ начнет строиться в этом году.

Отметим, что предприниматель, о котором упомянул Владимир Карплюк - депутат Ирпенского горсовета от партии “Новые лица” Игорь Оверко. Лидером “Новых лиц” является мэр Ирпеня. Также Игорь Оверко - директор строительной компании “Синергия” (*).

КиевVласть писала, что 29 марта  2018 года горсовет Ирпеня изменил целевое назначение земельного участка с приусадебной застройки на многоквартирную, несмотря на то, что он находится за пределами города. На этом участке компания Игоря Оверко уже построила жилой комплекс (ЖК) "Green side”.

Также компанию Игоря Оверко недавно уличили в том, что она (среди прочих строительных компаний) сваливает мусор в реку Буча.

Напомним, Владимир Карплюк был избран мэром Ирпеня в октябре 2014 года. Уже в августе 2015 года прокуратура Киевской области открыла уголовное производство против мэра Бучи Анатолия Федорука, кума мэра Ирпеня, по поводу законности изъятия 850 гектар ценных земель и лесов в Буче.

В заявлении на имя экс-замгенпрокурора Давида Сакварелидзе активисты требовали привлечь к ответственности не только Анатолия Федорука и Владимира Карплюка, но и бывшего зампрокурора Киевской области Анатолия Матвийца.

Впоследствии Владимир Карплюк и его окружение неоднократно попадали в скандалы.

Читайте: Прокуратура заподозрила мэра Ирпеня Владимира Карплюка в создании ОПГ

* ТОВ “Будівельна група “Синергія” (код ЄДРПОУ: 38733480)

Фото: скрин с Youtube

KиевVласть

Константин Гродзинский

Теги: новости киевской области, новости киевщины, ирпень, владимир карплюк, игорь оверко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.