субота, 27 квітня 2024 г.

До депкорпусу Київради увійшло чотири нових народних обранців

До депкорпусу Київради увійшло чотири нових народних обранців

Депутатський корпус Київради поповнився чотирма новими обранцями – одним від “Слуги народу”, нею стала екс-міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, та трьома від “Європейської солідарності”. Це помічник нардепа Денис Любченко, помічник депутата Київради Максим Кухарський та депутат Київради минулого скликання Володимир Левін. Ці люди замінили депутатів столичної міськради, які припинили свої повноваження через різні, в тому числі, дуже трагічні причини.

Про це KВ стало відомо в ході сьогоднішнього засідання Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема, голова Київської міської територіальної виборчої комісії Роман Кисленко проінформував про постанови ТВК від 23 серпня та 25 липня щодо заміни депутатів. 

Так, було достроково припинено повноваження депутатки Олени Букало від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”. 

“У зв'язку з наявністю остаточного судового рішення, яким заборонено діяльність партії  “Опозиційна платформа – За життя”, Київська міська територіальна виборча комісія своєю постановою визнала рішення суду обставиною, яка унеможливлює ухвалення рішення щодо визнання обраним депутата Київської міськради на чергових виборах у 2020 році від ОПЗЖ наступним за черговістю депутата у списках”, – зазначив він.

Також, за словами Кисленко, ТВК отримала від партії “Слуга народу” рішення щодо відкликання депутата Владислава Трубіцина за народною ініціативою. Його місце зайняла Зоряна Скалецька (на фото). У 2019-2020 роках вона займала посаду міністра охорони здоров'я України. До 2017 року Зоряна Скалецька була дружиною екс-депутата Верховної Ради від БПП Олександра Черненка.

Читайте: Депутат Київради Трубіцин, ймовірно, втік з України – політичний експерт

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Ще було достроково припинено повноваження депутатки Ярини Ар'євої від “Європейської солідарності”, яка на початку літа отримала від правоохоронців підозру у вчиненні ДТП з потерпілими, після чого склала мандат. За попередньою інформацією слідства, Ар'єва перебувала у стані наркотичного сп'яніння. Замість неї в депкорпус зайшов Денис Любченко (на фото), який, за даними ЗМІ, є помічником нардепа Артура Герасимова (“Європейська солідарність”).

Читайте: Підозрювана у вчиненні ДТП депутатка Київради Ярина Ар'єва склала мандат

У зв'язку із заявою про складання мандату, припинено повноваження ще одного депутата від “Європейської солідарності” Віктора Кононенка. Причиною в партії називають те, що він вирішив повністю присвятити себе службі у Збройних Силах України. Його місце мала зайняти Альона Візир, однак вона не надала ТВК необхідних документів. 

Також повідомлено про вибуття з депкорпусу депутата від “Європейської солідарності” Сергія Ільницького, який загинув 22 серпня у боях з російськими окупантами на Донеччині. Новим депутатом став Максим Кухарський (на фото), помічник депутата Київради від “ЄС” Ігора Хацевича. 

Читайте: На Донеччині загинув депутат Київради Сергій Ільницький

Також голова Київської міської територіальної виборчої комісії проінформував, що раніше було достроково припинено повноваження депутатки від “Європейської солідарності” Ганни Кононенко. Замість неї мандат мала отримати знову ж таки Альона Візир, яка не надала необхідних документів, тому, мовляв, було обрано наступного у списку Володимира Левіна (на фото). Був депутатом Київради 8-го скликання від БПП та, за даними ЗМІ, очолював рейтинг найбагатших депутатів Київради. 

Читайте: Володимира Левіна не пускають до Київради

Фото: фото і колаж КВ

КиївВлада

Вікторія Білоус

Теги: новини києва, КМДА, київрада, слуга народу, європейська солідарність, владислав трубіцин, володимир левін, ярина ар’єва, ігор хацевич, сергій ільницький, сесія київради, депутатський корпус, зоряна скалецька, віктор кононенко, денис любченко, ганна кононенко, заміна депутатів

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій