четвер, 2 травня 2024 г.

Володимира Левіна не пускають до Київради

Володимира Левіна не пускають до Київради

Ситуація, пов'язана з невизнанням Володимира Левіна депутатом Київради IX скликання від партії “Європейська солідарність”, є предметом розгляду Центральної виборчої комісії (ЦВК). Згідно з вимогами законодавства, Київська міська територіальна виборча комісія вже повинна була визнати Левіна депутатом замість Ганни Коваленко, яка припинила свої повноваження 8 червня. Проте до цього часу такого визнання не було здійснено. Це може свідчити про намагання проігнорувати волю виборців і “приховані домовленості” з іншим кандидатом.

Як стало відомо KВ, Володимир Левін 10 червня 2023 року направив до Центральної виборчої комісії відповідну скаргу.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

В документі йде мова про те, що на виконання вимог ст. 284 Виборчого кодексу України територіальна виборча комісія була зобов’язана визнати/зареєструвати депутатом Київради наступного за черговістю кандидата у депутати за результатами місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на 10 виборчому окрузі Києва (Святошинський район).

Тоді на цьому окрузі Левін, який балотувався за списком “Європейська Солідарність”, за результатами виборів зайняв друге місце, набравши 1048 голосів (результат Коваленко – 2347 голосів).

Повноваження депутатки Київради Ганни Коваленко були припинені рішенням міськради від 08.06.2023 року № 6486/6527. Тобто, на сьогодні пройшло вже більше 30 днів, які Виборчий кодекс дає територіальній виборчій комісії на реєстрацію в такому випадку депутатом міськради людини, яка на виборах посіла друге місце. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Володимир Левін наголошує, що ситуація з відсутністю протоколу ТВК спонукала його звернутися до територіальної виборчої комісії 6 липня, щоб дізнатися про наступні кроки та терміни подання документів. Проте, усно йому було повідомлено, що все заблоковано через відсутність офіційного повідомлення від Секретаріату Київради. Цікаво, що офіс ТВК знаходиться в одній будівлі з Секретаріатом Київради, і рішення від 8 червня про складання повноважень Ганной Коваленко з'явилося на сайті Київради наступного дня. Зараз Левін очікує офіційних пояснень від Секретаріату Київради та вимагає, щоб ЦВК визнала бездіяльність міського територіального виборчого комітету незаконною.

Інформація, надана KВ джерелом з Київради під умовою анонімності, вказує на те, що причиною такої ситуації, ймовірно, є “особисті симпатії” рахункового органу до іншого кандидата зі списку "Європейська Солідарність". 

“Така схема існує. Наприклад, вирішили зробити депутатом Київради людину, яка за кількістю голосів виборців зайняла не друге, а десяте місце. Для цього домовляються з кандидатами в депутати, які під час виборів набрали більше голосів, щоб вони подали до ТВК заяви про виключення зі списків партії. А якщо, наприклад, хтось не погоджуються це зробити, то в справу вступають партійні структури, які можуть своїм внутрішнім голосуванням  “забракувати” цього кандидата та подати відповідний протокол в ТВК. Просто для цього, як правило, потрібно більше часу.  Такі маніпуляції з голосами виборців порушують процес виборів та сприяють формуванню непрозорих політичних структур, які знаходяться поза волею виборців”,- пояснило вказане джерело. 

Нагадаємо, що Володимир Левін був депутатом Київради VIII скликання від фракції “Солідарність” і при цьому вів доволі незалежну політику. Наприклад, не рахуюччись з позицією і інтересами керівництва міста, наполегливо і послідовно рятував від забудови територію парку “Юність” та вимогав зареєструвати за громадою Києва право власності на значний об'єм електричних мереж. 

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Олександр Красногородський

Теги: новини києва, депутат, київрада, європейська солідарність, ЦВК, коваленко, володимир левін, твк, ганна

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.