понеділок, 27 червня 2022 г.

Справжнє японське кулінарне шоу блакитного тунця на Солом`янці

Справжнє японське кулінарне шоу блакитного тунця на Солом`янці

КиевVласть починає публікувати тексти відомого київського фуд-блогера Інни Гордієнко. В її першому тексті для читачів KV - похід до справжнього японського ресторану на київський Солом`янці та кулінарне шоу Йоші Фудзівара.

“Ми з тобою давно збиралися в японську ресторацію на Солом’янці, може давай сьогодні там повечеряємо?”, - пише моя подружка Оксана у Вайбер.

“А ти знаєш, що там якраз сьогодні свято блакитного тунця?”, - відповідаю я.

“То це просто нам всі зірки так стали на небі, щоб ми туди увечері потрапили!”, - радіє подружка.

Ми бронюємо столик і вирушаємо на такий незвичний івент в ресторан японської авторської кухні Йоші Фудзівара. Дорогою подружка розповідає мені, що вперше побувала в ресторані Йоші в Черкасах, звідки вона родом, і що була просто в захваті від тієї риби, суші, сашимі, та ролів, які вона спробувала там.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Ми  заходимо до ресторану, де нас зустрічають українські дівчата в кімоно і особисто власник та шеф-кухар закладу Йоші Фудзівара. Ми знайомимося, видно, що він трохи  нервується в очікувані тунця, оскільки гості ресторану майже зібралися, а риба ще в дорозі.

- Тобто, тунець їде до нас прямо з аеропорту? - запитую я.

- Так,  його погрузили сьогодні в літак в Турції і потім - одразу в авто, яке  прямує до нашого ресторану, - конкретизує Йоші.

- Нічого собі! Виходить, ми будемо зараз їсти рибу, яка ще фактично декілька годин тому плавала в Егейському морі!, - дивується Оксана.

Тим часом всіх гостей кличуть займати місця біля величезного обробного столу, на який з хвилини на хвилину мають розташувати тунця Блуфін. Ми в очікуванні цього дійства, оскільки ніколи в житті такого не бачили.

Адміністратор ресторану Олена розповідає про тунця Блуфін. Виявляється, це найбільший з існуючих видів тунця, який в довжину сягає трьох метрів, а вага такого екземпляру може бути близько 400 кг. Назву “Блуфін” він  отримав через блакитно-сріблястий колір черева та синьо-чорний колір спини. Хоча саме м'ясо має яскраво-червоний колір і абсолютно не має рибного смаку і запаху моря, тому дуже часто блакитного тунця, називають морською яловичиною.

Читайте: Где в Киеве посетить рестораны здорового питания

- У нас сьогодні діє особливе меню в ресторані на честь Дня Тунця, - пояснює нам офіціантка ресторану Анастасія. – Але, звичайно ви можете замовити страви і відповідно до звичайного меню.

- Ми хочемо спробувати і суші, і сашимі, і роли. Тому, мабуть, візьмемо один із наборів, - роблю я замовлення.

Ми замовляємо сет “Осака”, куди входять суші з лосося та вугра, спайсі лосося та ролу “Філадельфія” (680 гривень), суші “Торо” - нігірі-суші з черева блакитного тунця (125 гривень), суші-гункан “Хон-Магуро” – гункан дзусі з блакитного тунця із зеленою цибулею та соусом спайсі (95 гривень),  і, звичайно, саке, яке смакує ідеально під рибні страви.

- Сашимі “Торо” – це найсмачніші сашимі, які я тільки їла в житті, - розповідає Оксана. – Оскільки це сама смачна частина тунця, його черевце.

Подружка добре тямить в цьому, оскільки прожила довгий час в Японії.

- Взагалі-то, такої свіжої риби, як в Японії мабуть ніде не скуштуєш, - продовжує Оксана.

Тим часом до нас підходить Йоші Фудзівара, запитується чи все добре, і в продовження нашої теми повідомляє нам, що зараз ми будемо їсти ще більш свіжу рибу. Оскільки, щоб потрапити до Японії, тунець долає набагато більший шлях, на відміну від його доставки до України.

Читайте: Где в Киеве поесть хумус

Ми приємно здивовані і вже не можемо дочекатися, коли будемо куштувати це блакитне створіння природи.

До зали заходять чотири чоловіка, які тримають в спеціальному чохлі з тканини величезного тунця масою 120 кг. Викладають його на стіл, і Йоші Фудзівара починає роботу, філігранно орудуючи надзвичайно гострим ножем. Йому допомагають кухарі.

Олена пояснює, що коли риба важить 150 кг, то її розподіляють сокирою. А сьогодні господар ресторану буде розбирати тушу тунця ножами спеціальним методом “го-май оросі”, який вимагає володіння спеціальними навичками та дотримання суворої технології.

- Це просто унікальне шоу, а майстерність, з якою ви розбираєте рибу просто вражає!, - звертаюсь я до господаря, не в змозі втримати емоції.

- Щоб тунець виріс до такої ваги, йому треба з’їсти 2400 кг риби, тобто кожний кілограм тунця – це 20 кг його їжі, - зауважує Йоші Фудзівара.

Тунець вже майже розрізаний по частинах. Зазначу, що лише 50% його м’яса використовується для суші та сашимі.

Дівчина-офіціантка стоїть над тушею риби і накладає в тарілочки самі смачні шматочки - сутіму, знаходяться біля хребта тунця. Гостям пропонують дегустацію, і роздають м'ясо риби всім бажаючим. М'ясо смакує божественно!

- Я раніше не дуже любила тунця і ніколи не замовляла його в суші-барах, - ділюся з подругою, -  мабуть тому, що не куштувала такого свіжого!

- Заморожений тунець, це зовсім інша справа, - погоджується Оксана. – Я сама відкрила для себе смак риби, лише після перебування в Японії. А тунець для японців, взагалі на вагу золота!

Від спостерігання за тим, як обробляють тунця, відірватися складно, але ми вирушаємо на оглядини справжньої японської ресторації.

Нам пропонують ознайомитися із спеціальною акваріумною системою, де знаходяться живі краби, лобстери, лангусти та устриці.

- Ви можете обрати ті морепродукти, які вам до душі і ми приготуємо їх в будь-який спосіб за вашим бажанням і, звичайно, за авторською методикою Йоші-сан, - пояснює Олена.

Читайте: Где в Киеве попробовать пиццу из дровяной печи

Ми в захваті від побаченого і особливо від смаку тієї риби, яку нам довелося сьогодні скуштувати.

- Приходьте ще наступної середи, тунець тепер прибуває до нас майже кожного тижня!, - запрошує адміністратор.

Ми - залюбки! Оскільки за один раз просто не можливо спробувати всі шматочки тунця, та й всі інші страви японської кухні, які пропонує Йоші-сан.

Наполегливо раджу відвідати справжню японську ресторацію, оскільки знак якості підтверджено і обговоренню не підлягає. І не пропустіть День тунця - такого вражаючого кулінарного шоу ви точно ніде не побачите в Україні!

Щоб дізнатися про інші гастрономічні свята, читайте мою сторінку в Фейсбуці www.facebook.com/tastewithinna і #СмакуйтезІннаГордієнко!

Читайте: Где в Киеве попробовать мексиканскую кухню

KиевVласть

Інна Гордієнко

Теги: новости киева, фуд блогер, кулинарный блогер, японский ресторан, голубой тунец

понеділок, 27 червня 2022 г.
17:43
Ракетным ударом по Кременчуку рашисти вбили безліч цивільних
17:20
На Київщині викрили схему заволодіння землею на понад 9,5 млн гривень
17:07
На окупованій Луганщині вибухнув склад з боєприпасами (відео)
16:57
Вадим Столар можливо покинув будівельний ринок столиці
16:27
Перейменування вулиць у Києві створює складності лише для юридичних осіб
16:02
“Київміськбуд” увів в експлуатацію паркінг у ЖК “Оберіг-2”
15:43
“Укрзалізниця” оновлює розклад Київської кільцевої електрички (розклад)
15:26
У Києві викрили схему переправлення через кордон України іноземців, зокрема громадян рф
15:03
Від ракетного удару по житловому будинку в Києві загинув адвокат Олексій Нікітін
14:44
У росії дефолт за зовнішнім боргом внаслідок санкцій Заходу – Bloomberg
14:27
У Боярці відновили вакцинацію від COVID-19
14:06
Президентка Молдови Майя Санду відвідала Київщину (фото)
13:45
Ахметов позивається проти росії до ЄСПЛ за збитки його власності у Маріуполі
13:20
Кабмін схвалив порядок поводження з тваринами-безхатьками
13:07
“Укрпошта” завтра, 28 червня, вводить в обіг нову поштову марку “Українська мрія”
12:49
У Маріуполі під завалами будинку знайшли понад сто загиблих
Календар подій
Замість вулиці Василя Жуковського обов`язково має з’явитися вулиця Леопольда Ященка
27 червня 2022 г. 09:00
Скоро Київрада має перейменувати сотні вулиць в Києві – з радянських та імперських на українські та автентичні. Тут мова йтиме про одну вулицю в Голосіївському районі, яка тягнеться від Голосіївського проспекта, через вул. Васильківську до вул. Краматорської. В 1977 році цю вулицю було названо на честь російського поета Василя Жуковського. Під час голосуванні на порталі Київ Цифровий було обрано три потенційні назви-фаворити (за кількістю голосів): Данте Аліг'єрі, Авраама Лінкольна та Леопольда Ященко. Зараз в депутатському корпусі Київради нібито узгоджено присвоювати вулицям імена, які набрали найбільше голосів. Але в даному випадку дуже бажано, щоб вулиця отримала ім'я видатного диригента, музикознавця, фольклориста, хорового диригента, композитора та керівника хору “Гомін” Леопольда Ященко.