п'ятниця, 22 листопада 2024 г.

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко відкриває читачам КиевVласти чудовий італійський ресторан на Подолі - “Casa Nori”. Саме тут можна скуштувати всі блюда високої венеціансько-італійської кухні.

Сьогодні я хочу вас познайомити з цією прекрасною італійсько-венеціанською ресторацією, яка розташована на моєму улюбленому Подолі - на перетині вулиць Борисоглібської та Сагайдачного. Це не зовсім класичний італійський заклад, яких повно в місті Києві. Тут не подають піцу та брускети. Тут готують страви високої кухні з використанням інноваційних технологій. Власники називають її чіккеттерія-остерія (чіккетті - маленькі закуски з риби, м'яса і сиру).

Меню “Casa Nori” поєднує в собі класичні венеціанські рецепти та сучасні інтерпретації традиційних страв регіону Венетто. Такого ви, мабуть, не знайдете в жодному іншому італійському ресторані в Україні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

-Ви сьогодні яке різотто хочете скуштувати? У нас з’явилося вже чотири види, вибирайте, яке більше до смаку, - усміхається мені Андреа Норі, шеф-кухар ресторану “Casa Nori”. і прямує зустрічати наступних постійних клієнтів свого закладу.

До мене підбігає офіціант.

- Спробуйте ще також наші фріто де каламарі та овочі, і рагу з равлика, і поленту, - радить він.

А ми починаємо активно розпитувати його, що ж це за страви. Бо назва страви дійсно нічого не говорить про її сутність. Можна лише здогадуватись за окремими словами. Ось декілька: Ньоккі аль суго ді карне і грана подано; тальоліно неро аль неро; імпанта ді вітелло; чокколозо.

Тому маєте розпитати у офіціанта - не полінуйтеся це зробити. Те, що ви потім побачите, вразить не тільки вашу уяву, а й шлунок.

Ми замовляємо різо аль верде (270 гривень) і гусак ін пінята (240 гривень) - в якості основних страв. На закуску - фріто де каламарі і овочі (270 гривень) і пляшку червоного вина. Всі вина тут - виключно італійські, з різних регіонів.

І, якщо вистачить місця у шлунку, десерт чокколозо (135 гривень) - це майже той самий фондан. А також панна соффіата з ягодами (115 гривень) - зазвичай та в інших місцях це називається панакота. До речі, все десерти тут заслуговують на особливу увагу.


Проте, поміркувавши, ми обмежуємось морозивом, яке, до речі, готується прямо на місці. І такого точно більше ніде в Києві не скуштуєш.

- Ти коли-небудь бачив таку подачу кальмарів та овочів?, - питаюся я у свого супутника.

Він у захваті, і пропонує зробити декілька фото цієї споруди на пам’ять.

- Мало того, ти подивись, у них тут весь посуд, скло і навіть тканинні серветки для столу позначені монограмою CN!, - звертає мою увагу візаві.

Я переводжу погляд на Андреа, який вже перемістився до відкритої кухні ресторану і власноруч готує пасту на ручній машині Torchio – єдиній в Україні. Навіть заради цього варто завітати до “Саsа Nori”, щоб подивитися, як виглядає цей процес.

До речі, Андреа – не просто шеф-патрон ресторану і автор його концепції. Він красивий венеціанець і неймовірно талановита людина, яка вкладає всю свою душу і своє серце в те, що робить. Це місце не лише надсмачної кухні - це місце романтики, драйву і затишку в той же час.

По п`ятницях та суботах тут грає жива музика. В неділю тут збираються сім’ями. І декілька разів на рік проводять тематичні вечірки: Венеціанський карнавал-парад в лютому, Феста дель Реденторе в липні, день Святої Лючії в грудні.


Все це - італійські свята, на які Андре запрошує своїх постійних гостей. Вечірки неймовірно класні – особливо раджу дівчатам без пари. Є куди вигуляти нову красиву сукню і познайомитися з прекрасною чоловічою частиною людства - імпозантними, завжди доглянутими і дуже уважними до жінок італійцями.

- Візьмемо ще пляшечку тосканського?, - запитує Андрій, який здається більше закохався у “Casa Nori”, ніж в мене, і вимагає продовження вечора саме тут.

Я не ображаюся, бо так само закохалася в “Casa Nori”, коли вперше потрапила сюди приблизно рік тому. І я впевнена, вас очікують ті самі почуття.

Щоб дізнатися про інші гастрономічні свята, читайте мою сторінку в Фейсбуці  і #СмакуйтезІннаГордієнко!

Читайте: Справжнє японське кулінарне шоу блакитного тунця на Солом`янці

Фото: Facebook Інни Гордієнко

KиевVласть

Інна Гордієнко

Теги: новости киева, фуд блогер, ресторанная критика, итальянская кухня

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій