п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Засідання Київради 29.02.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 29.02.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 29 лютого, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 128 проєктів рішень, більшість з яких традиційно стосуються сфер містобудування та земельних відносин. Серед іншого, депутатський корпус може повторно розглянути питання щодо відведення ділянки під 105-річним будинком Замкова на вул. Івана Франка, 26 в оренду ТОВ “Рент Менеджмент Інвест”, що входить до орбіти одіозного Сергія Коровченка. Крім того, міськрада може розпочати процес передачі ділянки на вул. Богдана Хмельницького, 34, літ. Б, Б' в оренду ТОВ “ВІТ-Плюс”, власником якого є молодший брат Віталія Кличка Володимир.

Про те, що 29 лютого 2024 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, КВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №135 від 13 лютого 2024 року. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 128 проєктів рішень. Вони вже згруповані у три розділи ("Загальні питання", "Питання власності та регуляторної політики" та "Питання містобудування та землекористування"), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • щодо надання та передачі ділянок під різні потреби – 35 проєктів рішень;

  • щодо зміни та присвоєння назв об’єктів міського підпорядкування 16 проєктів рішень;

  • щодо передачі ділянок фізичним особам – 14 проєктів рішень;

  • щодо питань законності – 9 проєктів рішень;

  • щодо поновлення договорів оренди ділянок – 9 проєктів рішень тощо.

Сьогодні Київрада може повторно розглянути проєкт рішення щодо направлення звернення до Кабінету Міністрів щодо відновлення перевірок у сфері державного архітектурно-будівельного контролю під час дії воєнного стану. Даний документ вже виносився до сесійної зали під час “пленарки”, яка відбулася 8 лютого поточного року, але тоді він не набрав необхідної для затвердження кількості голосів. Причиною провалу голосування стала діаметрально протилежна позиція щодо цього питання у різних політичних сил Київради. Деякі депутати вважають, що такі перевірки є тиском на бізнес, а інші – що без цих заходів контролю міській владі дуже важко зупиняти резонасні забудови.

Читайте: Київрада не підтримала направлення звернення до Кабміну щодо відновлення “будівельних перевірок”

Крім того, депутатському корпусу запропоновано вдруге розглянути проєкт рішення щодо передачі в оренду ТОВ “Рент Менеджмент Інвест” земельної ділянки на вул. Івана Франка, 26, який Київрада також не підтримала 8 лютого 2024 року. Тоді затвердити цей документ завадило те, що на даній землі розташовано 105-річний будинок Замкова, який, ймовірно, має історичну цінність, а вказана компанія розпочала там будівельні роботи ще до прийняття Київрадою рішення про землевідвід і під час акції протесту активістів за вказаною адресою на останніх було скоєно напад. Як повідомляла KВ, переконати депутатський корпус намагалися представники фракції “ВО “Батьківщина”. Але доводи Віталія Нестора, який доводиться свояком ймовірному бенефіціару “Рент Менеджмент Інвест” Сергію Коровченко, тоді не спрацювали.

Читайте: Попри лобізм “Батьківщини”: у Київраді зірвалося оформлення землі під будинком Замкова

Також на розгляд Київради винесено проєкт рішення щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,11 га на вул. Б. Хмельницького, 34, літ. Б, Б'. Отримати дану землю в оренду планує ТОВ “ВІТ-Плюс” – компанія, офіційним власником якої є брат міського голови Києва Віталія Кличка, відомий боксер та бізнесмен Володимир Кличко. Згідно з документом, у майбутньому ця ділянка може бути відведена “для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель”. 

Як повідомляла KВ, саме на цій ділянці знаходиться нежитлова будівля, навколо якої ще декілька років тому розгоралися серйозні “пристрасті”. Довгий час ця нерухомість перебувала в комунальній власності та знаходилась в оренді ТОВ “Альтернатива”, яке входить до орбіти Сергія Алєксєєва та Сергія Боярчукова – близьких товаришів Віталія Кличка. При цьому, не дивлячись на те, що у ній повинні були бути розміщені музей та бібліотека, фактично вона використовувалася готелем “11 Mirrors”, який належить все тому ж Кличку-молодшому. І нецільове використання даного обєкту, і його приватизація вищезгаданим ТОВ “ВІТ-Плюс” свого часу цікавили правоохоронців, але станом на сьогодні жоден з можливих фігурантів відповідного слідства так і не був притягнутий до відповідальності.

Читайте: Новогодний подарок: “отель Владимира Кличко” вновь попал под арест

Зазначимо, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. Разом з тим, протягом останніх майже двох років на сайті міськради не публікуються проєкти рішень, які народні обранці планують розглянути у порядку невідкладності (термінові питання, що затверджуються за спрощеною процедурою. – KВ), хоча таких зазвичай “набирається” десятки. 

На сьогоднішню “пленарку”, серед іншого, за такою процедурою, вочевидь, може бути винесено проєкт рішення щодо коригування бюджету Києва на 2024 рік в частині збільшення видатків на програму “Захисник Києва” з 1,5 млрд до 5 млрд гривень – принаймні розгляд цього питання вже анонсував Віталій Кличко.

Фото: KВ

КиївВлада


Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, Віталій Кличко, Кабінет Міністрів, тов, звернення, пленарне засідання, земельне питання, володимир кличко, Сергій Боярчуков, сергій коровченко, Віт-Плюс, будинок замкова, тов альтернатива, тов рент менеджмент інвест, тов віт-плюс, містобудування та архітектура, віталій нестов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій