п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

“За Майбутнє” підтримала важливі для Київщини рішення щодо бюджету і комунального майна

“За Майбутнє” підтримала важливі для Київщини рішення щодо бюджету і комунального майна

У Київській облраді під час чергової сесії депутати фракції "За Майбутнє" підтримали понад 60 питань щодо розвитку та функціонування Київщини. Серед основних та важливих рішень – внесення змін до обласного бюджету та фінансування важливих для регіону програм.

Про це KV стало відомо із допису пабліку “Київщина За Майбутнє” у Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Фракція "За Майбутнє" підтримала винесені на сесію та узгоджені у комітетах рішення.

Найважливіші проєкти рішень стосувалися змін до обласного бюджету на поточний рік. Йдеться про фінансування таких бюджетних сфер як медицина, освіта тощо. Депутати внесли зміни до програми соціальної підтримки учасників АТО та ООС, а також родин Героїв Небесної сотні, програми "Питна вода Київщини", програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату та ін", – йдеться у повідомленні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Також у прес-службі фракції зауважили про важливість прийняття рішення щодо реорганізації комунальних об’єктів, що дозволить оптимізувати їхнє фінансування.

Раніше KV розповідала, що на Київщині діє ціла низка таких об’єктів, що уже давно потребують змін через свою неефективність. Депутати оприлюднили низку звернень та запитів до Київської ОДА щодо збалансованості бюджетних надходжень.

Крім цього, обласна рада прийняла рішення про виділення коштів для обласного театру ім. Саксаганського у Білій Церкві. Колективу театру обіцяють виплатити заборгованість по заробітній платі за останні два місяці.

З-поміж іншого депутати привітали з успішним виступом та поверненням із Токіо наших паралімпійців, а також вручили подяки заслуженим діячам Київщини.

"Загалом сесія пройшла у конструктивному руслі. Депутати КОР підтримали найбільш нагальні рішення для громад області й окреслили головні напрямки найближчої роботи: проведення опалювального сезону, напрацювання механізмів відшкодування тарифів, реорганізація комунальних підприємств, передача комунального майна громадам тощо", – повідомляють у прес-службі “Київщина За Майбутнє”.

У коментарі же лідер фракції "За Майбутнє" Ярослава Москаленко розповів, що перед Київською облрадою тепер стоїть непросте завдання – допомоги громадам у період опалювального сезону, адже ситуація з теплокомуненерго ускладнилася ще більше.

За його словами, держава остаточно усунулася від вирішення подібних питань і переклала їх на громади, а там найчастіше не мають для цього необхідних фінансових ресурсів. Тому представник "За Майбутнє" закликав колег впродовж найближчих тижнів напрацювати дієвий механізм проходження опалювального сезону.

Нагадаємо, що напередодні чергової сесії в Київоблраді відбулося засідання постійної комісії Київської обласної ради з питань управління комунальною власністю, приватизації, житлово-комунального господарства та впровадження енергозберігаючих технологій, яка підтримала більшу частину винесених на розгляд питань.

Читайте: Комісія з ЖКХ Київоблради підтримала більшу частину питань з виконання обласних програм та енергозбереження, – депутат Сабадаш

Фото: Facebook

КиевVласть

Вероника Злацкая

Теги: новости киевской области, новости киевщины, мнение, позиция, власть киевщина, сессия, отопительный сезон, За майбутнє, ярослав москаленко, киевский областной совет, областной бюджет

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій