вівторок, 7 травня 2024 г.

ВС переніс засідання щодо повернення столичній громаді Садиби Терещенків

ВС переніс засідання щодо повернення столичній громаді Садиби Терещенків

Верховний Суд (ВС) не спромігся вирішити долю унікальної пам’ятки архітектури столиці – повернення Садиби Терещенків до комунальної власності або дозволу ВАТ “ЦентрелеватормлинБуд” перебудувати “перлину Києва” під офісний центр.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на Facebook Олени Терещенко, дружини колишнього мера Глухова (Сумська обл.) Мішеля Терещенка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Відбулася заміна у складі колегії суддів. Представники ПАТ “Центрелеватормлинбуд” сьогодні чомусь почувалися занадто впевнено і продовжували вводити суд в оману, надаючи відверто недостовірну інформацію, жодним документом не підкріплену, викликаючи у киян то сміх, то обурення…”, – запостила Олена Терещенко.

Олена Терещенко висловила вдячність секретарю Київської міської ради Володимиру Бондаренку, який делегував представників КМДА для захисту інтересів столичної громади, а також небайдужим киянам і військовим, які відвідали засідання.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вона додала: “Сьогодні всі, в черговий раз, обгрунтовано підтримали позов прокуратури та заявили, що Садиба Терещенків має обов‘язково повернутися до комунальної власності, оскільки де-юре вона з неї й не вибувала: папірець невідомого походження під назвою “додаткова угода” (оригінал якої взагалі відсутній) без дати та з сумнівними підписами, які відрізняються від підписів на інвестиційному договорі, є юридично нікчемним. Саме на підставі цього “папірця” так званий інвестор відмовився від виконання взятих на себе в результаті інвестиційного конкурсу інвестиційних зобов’язань та припинив їх, отримавши Садибу Терещенків ПРОСТО ТАК! І свідоцтво на право власності він оформив також на підставі “папірця”, що не має ніякої юридичної сили! При цьому Київрада не приймала жодних рішень про відмову від інвестиційного конкурсу та приватизацію Садиби та й не могла, бо приватизація об‘єктів культурної спадщини була заборонена чинним законодавством”.

Наступне судове засідання призначене на останній день січня.

Як інформувала KВ, унікальну споруду понад десять років знищує ПрАТ “Центрелеватормлинбуд”. “Центрелеватормлинбуд” є підриємством з так званої “орбіти Ігоря Коломойського – групи Приват”, а з жовтня 2021 року належить Оксані Палиці – ексдружині народного депутата та лідера партії “За майбутнє” Ігоря Палиці (обида внизу на колажі ліворуч). Втім, ПрАТ “Центрелеватормлинбуд” фактично належить Ігорю Палиці, який понад 20 років записував свою власність на ексдружину. А сам Палиця залишається політичним та бізнеспартнером Ігоря Коломойського (на колажі внизу праворуч), який майже два роки перебуває під американськими санкціями.

Детальніше про долю Садиби Терещенків: Касаційний суд може повернути киянам садибу Терещенків

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, київрада, володимир бондаренко, ігор коломойський, секретар київради, ігор палиця, садиба терещенків, олена терещенко, оксана палиця, прат центрелеватормлинбуд, касаційний суд, мішель терещенко, департамент комунального майна кмда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій