п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні Молдови, - Генштаб ЗСУ

Ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні Молдови, - Генштаб ЗСУ

Станом на ранок 71-ї доби війни росія не припиняє ведення наступальних дій на сході України з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим українським Кримом. Одночасно ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова.

Про це KВ дізналася з повідомлення Генерального штабу Збройних сил Украiни.

За даними Генштабу, у Придністровському регіоні республіки Молдова московія здійснює перегрупування військ на окремих напрямках, вживає заходів з поповнення запасів. Намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив. На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріли міста Харкова та здійснює розвідку позицій підрозділів Сил оборони. В районі північніше міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли. На Донецькому і Таврійському напрямках тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів з метою сковування дій наших військ”, – повідомили в Генштабі.

Зазначається, що підрозділи противника намагаються вести наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках, успіху не мають. На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстріли позицій захисників України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У районі міста Маріуполь основні зусилля російські окупанти зосереджують на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі “Азовсталі”. За підтримки авіації, противник поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу”, – розповіли в Генштабі.

Відмічається, що на Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ та інфраструктурі регіону.

Разом з цим, завдяки успішним діям українських захисників та захисниць ворог втратив контроль над кількома населеними пунктів на межі Миколаївської та Херсонської областей.


“За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено дев’ять повітряних цілей: чотири БпЛА (два з них зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ) та три крилаті ракети противника. Також уражено два літака. Попередньо – винищувачі Су-30. Інформація уточнюється. На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено п’ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки ворога. Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!”, – підсумували в Генштабі.

Раніше KВ повідомляла, що вчора, 4 травня, під час соборного молебню Божій Матері при вході до Свято-Успенської Святогірської Лаври в Донецькій області сталося два вибухи. В результаті обстрілу двоє біженців отримали поранення, у храмах та корпусах повторно вибиті вікна і двері. Зараз у Лаврі проживає, крім монахів, 300 біженців, з них 50 дітей.

Читайте: Святогірську Лавру знов обстріляли, двоє біженців отримали поранення

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Альона Момот

Теги: новини україни, війна росії проти україни, напад росії на україну, генштаб зсу, оперативна інформація

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій