неділя, 28 квітня 2024 г.

Влада Києва надаватиме “тимчасові квартири” постраждалим від ракетних обстрілів

Влада Києва надаватиме “тимчасові квартири” постраждалим від ракетних обстрілів

Київрада вирішила надавати мешканцям столиці, чиє житло постраждало в результаті ракетних обстрілів та інших пов'язаних з війною інцидентів, квартири для тимчасового проживання. Відповідати за це буде КП “ФК “Житло-Інвест” – підприємство надаватиме для таких потреб ті квартири, які міська влада закуповує для передачі в пільгову оренду учасникам бойових дій та ВПО. Таке житло для киян буде безкоштовним – їм доведеться лише платити за “комуналку”.

Як стало відомо KВ, під час учорашнього пленарного засідання столичної міськради депутатський корпус підтримав проєкт рішення “Про забезпечення тимчасовим житлом мешканців квартир житлових будинків Києва, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації” (№08/231-52/ПР від 16 січня 2024 року).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб'єктом його подання виступив Департамент будівництва та житлового забезпечення Київської міськдержадміністрації (КМДА). У сесійній залі за погодження цього документу проголосували 72 депутати.

Згідно з прийнятим рішенням, міська влада надаватиме киянам, чиє житло постраждало в результаті ракетних обстрілів та інших пов'язаних з війною інцидентів, комунальні квартири для тимчасового проживання. Мешканці столиці зможуть проживати в них до того часу, поки не буде відремонтоване їхнє житло. При цьому, жити в цих квартирах кияни будуть безкоштовно – їм лише доведеться платити за “комуналку”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Відповідати за розселення цих осіб буде КП “Фінансова компанія (ФК) “Житло-Інвест”, з яким постраждалі укладатимуть спеціальні договори. Задля таких потреб вказане підприємство надаватиме ті квартири, які столична влада закуповує для передачі в оренду з переважним правом викупу учасникам бойових дій в Україні та внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Як повідомляла KВ, у листопаді 2023 року Київрада на 2 млрд гривень збільшила розмір статутного капіталу КП “ФК “Житло-Капітал” (вже збільшувала на таку ж суму у вересні 2022-го). Ці кошти хочуть залучити із бюджету Києва саме на закупівлю квартир, які дане підприємство буде здавати в оренду учасникам бойових дій та ВПО на пільгових умовах з правом викупу. У сесійній залі Київради це питання тоді викликало палку дискусію. 

Зокрема, керівництво даного КП звинувачували у тому, що воно переплатило за “попередні” 567 квартир та використала з них за призначенням дуже малий відсоток. Також зазначалось, що “ФК “Житло-Капітал” не звітує перед міськрадою щодо своєї роботи, а тому не можна зрозуміти, наскільки ефективною та рентабельною є його діяльність, що грошей в казні для цього немає, що фінанси краще направляти на підтримку обороноздатності Києва, що влада хоче просто підтримати бюджетними грошима “дружніх” забудовників, тощо. Втім, голосів депутатів для підтримки відповідної ініціативи КМДА все ж вистачило.

Читайте: Мільярди на квартири: Київрада знову значно збільшила статутний капітал КП “ФК “Житло-Капітал”

КП “ФК “Житло-Інвест” з квітня 2015 року очолює Віктор Погребной. Це підприємство знаходиться в підпорядкуванні Департаменту будівництва і житлового забезпечення КМДА, який з 2 липня 2021 року очолює Борис Работнік. Діяльність цього департаменту з 2018 року контролює заступник голови КМДА Вячеслав Непоп (також є депутатом діючого IX скликання Київради від партії “УДАР”).

Фото з відкритих джерел

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, кп, київрада, вячеслав непоп, ракетний обстріл, ракетна атака, проєкт рішення, квартири, борис работнік, департамент будівництва і житлового забезпечення, забезпечення житлом, забезпечення житлом, фк житло-інвест, кп фк житло-інвест, пошкоджене житло, фінансова компанія житло-інвест, кп фінансова компанія житло-інвест, квартирна черга, віктор погребной

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій